Träningspass: för den uttråkade

Allmänt, Tips, Träning

När jag tränar kör jag oftast högintensiv träning i kombination med styrka eller pass med enbart fokus på styrka. Som jag nämnde förra veckan brukar jag springa ungefär en gång i veckan och då är det oftast intervallträning just för att jag blir uttråkad. Om man känner som jag; att man vill träna kondition/uthållighet men lätt blir uttråkad så har jag lite tips kring hur man kan tänka och göra för att klara av det bättre. För mig handlar det inte om att jag blir trött, för mig handlar det verkligen om att jag blir uttråkad av att sitta på en cykel, stå på en crosstrainer eller jogga på löpbandet längre än 10-15 minuter. Det händer liksom ingenting.

Jag har några tips och knep som brukar funka för mig: - Kolla på en film/serie/program. Detta kan vara lite knepigt när man springer men när jag kör crosstrainer eller cyklar så har jag haft som rutin att kolla på Bonusfamiljen nu i ett par månader. Dom avsnitten är cirka 45 minuter, i och med att jag tycker att dom är så bra så fokuserar jag liksom på det medan jag exempelvis cyklar och inte hur långsamt tiden går.

- Lyssna på en podcast. Att lyssna på musik kan man ju alltid göra men att lyssna på en podd kan få en att liksom vilja fortsätta lyssna på ett annat sätt tycker jag. Jag älskar att lyssna på dokumentärer medan jag kör konditionsträning. Favoriterna är Mordpodden, P3 Dokumentär, Rättegångspodden och En Mörk Historia. - Byt maskin/övning! Det här är nog mitt favoritknep måste jag säga. Jag har börjat med en ny strategi och det är att köra 10 minuter löpning, sen 10 minuter crosstrainer, sen 10 minuter cykel och sen börja om eller gå över till att köra styrka. Precis som jag nämnde i mitt förra träningsinlägg så är det så mycket enklare för mig att jobba med delmål när det kommer till konditionsträningen. Förra inlägget om intervaller hittar ni HÄR!

Gillar