Träningspass: Intervaller på bandet

Allmänt, Tips, Träning

Jag tänker att jag ska börja med en ny sak här i bloggen och det är att ha vissa dagar då vissa typer av inlägg kommer upp. Hade så förut och det var rätt skönt, en av dom återkommande typerna av inlägg tänker jag ska vara träning. En gång i veckan ungefär kommer det ett inlägg med tips på övningar eller ett helt pass. Vad tror ni? Ni är rätt många som bett mig skriva mer om träning och det brukar uppskattas när jag gör det så det känns som att det borde bli bra. Någonting jag älskar är att springa, men då ska det gå fort. Jag har haft perioder då jag sprungit längre men tyvärr blir jag rätt uttråkad fort. Men det handlar ju verkligen bara om inställningen, benen klarar ju av att springa länge, det är hjärnan som ger upp innan liksom. Bara att komma till den insikten gör ju att man klarar lite till, i alla fall jag. En gång i veckan ungefär brukar jag springa på gymmet och det kan se lite olika ut beroende på vad jag är sugen på.

Jag ÄLSKAR att köra intervaller på löpbandet, det är jobbigt som satan men jag tycker att det tidsmässigt är enklare att ta sig igenom än att ligga på samma speed hela tiden. Det HÄNDER något liksom, ja ni förstår att jag har dåligt tålamod haha..

5 minuter jogg (typ hastighet 8-9) 5 minuter snabbare jogg (typ hastighet 10-11) 1 min snabb löpning (30 sek stående vila) x 10 5 minuter snabbare jogg 20 sekundersintervaller (10 sek stående vila) snabbaste du orkar x 8 5 minuter jogg 5 minuter jogg i brant uppförsbacke (MYCKET lutning)

Jag förstår om vissa tycker att det är lite hoppigt och stressigt att hålla på såhär men för mig funkar det super om jag ska lyckas hålla mig kvar på löpbandet i hela 40-45 minuter. Jag tycker att det är väldigt skönt att inte ha mer än fem minuter att klara sig igenom åt gången, det blir som mindre delmål att hela tiden bocka av liksom. Det är sjukt utmanande för kroppen att variera så mycket i puls som man gör under ett sånt här pass så var inte rädd om det känns riktigt jobbigt, för det ska det göra!

Gillar