Träningspass: Mina favoritövningar på gymmet just nu!

Allmänt, Tips, Träning

Oftast när jag går till gymmet så har jag planerat ganska ordentligt vad det är jag ska göra. Vilken ordning alla övningar ska göras i, hur många set, hur många reps, vilken vikt osv. Det är för att det är det mest effektiva sättet för mig att träna. Gå till gymmet och bara få saker avklarat liksom. Har jag mina anteckningar i mobilen att utgå ifrån så brukar det vara enklare för mig, lite som en PT's tillsägelser liksom. MEN, ibland så går jag bara till gymmet utan en plan och gör lite det jag känner för och då blir det ofta mina favoritövningar. Alla som tränar har nog vissa saker man tycker är lite extra roliga och jag tänkte berätta om mina sånna favoriter.

- REP. Fan vad jag hatälskar dom här repen alltså. Att köra intervaller med repen är något utan av det jobbigaste jag vet men jag känner sån jäkla power av att göra det. Det är ofta jag inte planerat att köra det men det slutar ofta med att jag står där och slår/kastar repen i marken med sjukt hög musik i lurarna.

- HÖFTLYFT MED SKIVSTÅNG. Det finns typ ingen övning som tar så mycket i rumpan som den här övningen. Därför är den extra rolig, det är så enkelt att få kontakt med sätesmuskeln via den här övningen.

- MARKLYFT. Världens bästa övning att köra oavsett om man har inspirationsbrist eller inte. Här arbetar du med nästan hela kroppen och jag tycker att marklyft är den perfekta övningen för att känna av hela kroppens dagsform. Om du inte vet vad du ska köra på gymmet; kombinera vanliga, raka och sumomarklyft! - WALLBALLS. Knäböj med en tung medicinboll som du kastar upp mot väggen, älskar skiten. Jag gillar verkligen att kombinera styrka med puls och då är den här övningen perfekt. Du blir svintrött i ben och armar samtidigt som man får ett bra flås. Gör detta minst två-tre gånger i veckan! - SIT UPP MED KAST MOT VÄGG. Här använder jag mig av en medicinboll igen. Kör helt enkelt sit ups med fötterna mot en vägg, håller i bollen med raka armar bakom kroppen när jag går ner för att sen kasta mot väggen när jag kommit upp. Bränner sjukt mycket i magen!

Gillar