Unpopular opinions

Allmänt, Bekännelser
Nej men hörni detta är ju TYP min favoritgrej både på youtube, i poddformat, bloggar och twitter. Ja vart som helst faktiskt. Det är så spännande och pirrigt att få höra om andras unpopular opinions, därför har jag nu för andra (eller kanske tredje?) gången skrivit i ordning ett inlägg till er med 12 stycken impopulära åsikter jag har. Jag hoppas att ingen tar illa upp eller blir sur för att vi kanske inte håller med varandra hehe.
Kan inte ni snälla lämna en kommentar om vad ni tycker? Håller ni med mig eller är jag helt ute och cyklar haha?
- Jag upplever folk som inte gillar barn som känslokalla. Det finns typ få saker som får mig att *reagera* så mycket som när folk säger att dom hatar barn, ogillar barn eller stör sig på barn. Helt ärligt talat så får jag typ ont i magen av det och ser den människan som känslokall och långt ifrån empatisk. Alla vill inte skaffa egna barn, det förstår jag till 100% men att liksom uttrycka avsky mot barn tycker jag är obehagligt. Finns det något mer irriterande än en oförstående NOLLA som får damp över att ett barn gråter på ett flygplan i några timmar? Nej men alltså jag tycker det är så egoistiskt att jag fan får panik. Shit skulle kunna ranta om detta i evigheter men jag sätter punkt där.

- Kaviar, leverpasjet och blodpudding är gott. Nu äter jag ju inte något av det längre (kaviar då och då) men allt detta åt jag ändå relativt ofta när jag var liten och åt kött. Var dock inte ett superstort fan av blodpuddingen i skolan i och med att den var tjock och långt ifrån knaprig. Vet att dessa saker brukar vara sånt som folk drar som exempel på vad dom tycker är superäckligt men nej, där är jag inte med er hehe.

- London är rätt överskattat som resmål. Jag har varit i London kanske 4-5 gånger men har verkligen aldrig fastnat. Känns nästan som att jag åkt tillbaka i hopp om att få uppleva det där som alla älskar med London haha.. Nej men jag fattar fan inte grejen. Om det inte är för någon konsert eller vän som flyttar dit tror jag aldrig att jag kommer besöka London igen. Skulle hellre åka till Prag, Gdansk, Berlin, Barcelona, Oslo, Köpenhamn, Lissabon osv osv.

- Jag tycker att det är tråkigt att se könsstereotypa "gender reveals" 2019. Jag förväntar mig inte att hela världen ska bli "könsneutrala", det kommer jag själv heller förmodligen aldrig bli men det gör mig ändå lite fundersam och besviken att se alla dessa ROSA ELLER BLÅ?????-videos. Man ba snälla whyyy?? Om man nu ska poppa en ballong, varför kan man inte bara välja två helt andra färger? Måste vi fortsätta förknippa pojkar med blått och flickor med rosa? Samma med baby showers som är helt sönderpyntade i rosa eller blå teman, jag fattar inte alltså. Mina vänner vet sedan länge att jag inte skulle uppskatta en rosa babyshower bara för att jag väntade en dotter.- Att göra positiva statements på instagram är inte alltid positivt. Missförstå mig inte nu, jag tycker att det är superbra med all typ av positiv aktivism på sociala medier men ibland tänker jag att det nästan blir lite motsatt effekt. Som exempel; ett inlägg om att älska sin kropp som den är. Är det inte bara bättre egentligen att i sånna fall visa upp sin kropp med "skavanker" och bara låta det vara så istället för att skriva en lång text om hur "otroligt okej det är med skavanker". På något sätt så fortsätter det ju alltid vara ett statement när man visar sin mage med sina helt naturliga veck, som att man ändå på något sätt ska ursäkta bilden man laddar upp. Det jag menar är att en bild på min mage med veck och celluliter skulle tas emot som mer naturlig i flödet om den bara fick vara som vilken bild som helst, inte med en ursäktande, förklarande, positiv text till. Blev lite luddigt nu men förstår ni vad jag menar?

- Folk mååååste sluta hänga ut flygbolag/tågbolag så fort deras resa är försenad. Nej men snälla gud bara sluta? Jag har säkert gjort detta själv någon gång men när folk ska hålla på och tagga @sj eller @sas och skriva personliga meddelanden på sin story om hur sjukt besvikna dom är över att resan är försenad??? Världen. Kretsar. INTE. Kring. Dig :)... Alla som reser är påverkade, man vet inte vad som har hänt som orsakat förseningen och din story kommer inte göra saken bättre.

- Bh-ar är väl inte så obekvämt? Jag har aldrig identifierat mig med känslan av befrielsen av att äntligen slänga av sig bh:n om jag ska vara ärlig. Är jag helt ensam i det eller har det bara blivit en grej att säga att man tycker det är så obekvämt med bh?

- Sällan snyggt med mycket tatueringar. Jag tycker inte att alla tatueringar är fula, jag tycker inte heller alltid att det är fult med mycket tatueringar men jag tycker nog alltid att det är snyggare med färre tatueringar eller inga alls.

- Jag tycker att det är omoraliskt att lägga upp allt och lite till om sina barn på sociala medier. Det är ju otroligt svårt att säga i förtid om hur man kommer vs inte kommer exponera sina barn i sociala medier. Jag vet att ingen vill sitt barn illa men jag tycker att det är problematiskt och omoraliskt att lägga ut extremt mycket om sitt barn, berätta massor om sitt barn och helt enkelt kränka sitt barns integritet på sociala medier. Jag ser dagligen folk som lägger ut saker som jag tycker hör hemma i famljens fotoalbum eller liknande. Här är alla olika och alla får ju göra precis som man vill men jag tror och hoppas att jag kommer ha lite mer respekt för mitt barns privatliv än vad vissa har.

- Det är inte konstigt att beställa utanför menyn på restaurang. Ni har väl säkert inte missat den uppståndelse det blev efter att Bianca Ingrosso la ut att hon ville ha en äggröra istället för omelett? Jag måste säga att jag inte alls tycker att det är konstigt att be om en sån sak, jag fråga ofta om det går att göra om rätter om det är något man inte tycker om eller tål. Tycker det är sjukt överdrivet att folk ska flänga ur sig saker som "vem tror du att du är" för att man ber om en äggröra istället för en omelett.

- Jag tror att världen skulle må lite bättre om man var mer öppen för "psychedelics". Här om dagen såg jag jag ett avsnitt av en dokumentärserie på Netflix som heter The Mind, Explained. Detta avsnitt handlade om hur man under historien använt sig av bland annat LSD och psykadeliska svampar för att motverka och behandla psykisk ohläsa. I en studie visade det sig att av att bara trippa en gång mådde dom SÅ mycket bättre, vissa var exempelvis inte längre självmordsbenägna. Och ta det lugnt nu, nej jag tycker verkligen inte att alla ska börja knarka och ta droger. Det är inte vad jag säger. Jag säger bara att jag tror att många människor skulle må bättre om vården var öppen för att testa fler och nya saker. Sanningen är dock att man använde sig av psykadeliska preparat för länge sedan inom vården men nu är det förbjudet typ överallt. Detta är i alla fall min åsikt efter att ha sett det avsnittet och den åsikten är inte huggen i sten. Kan i alla fall verkligen rekommendera er att se hela den serien på Netflix!

- Ensambarn är oftare svårare att ha att göra med i sociala konstruktioner. Läs oftare, inte alltid. Och då menar jag även när folk är vuxna. Jag tycker att det märks rätt tydligt att folk är ensambarn bland vänner, bekanta osv. Dom är ofta inte lika vana vid att kompromissa, mötas halvvägs osv.

 

LÄMNA GÄRNA DIN ÅSIKT OM MINA PUNKTER ELLER EN EGEN UNPOPULAR OPINION!

Gillar