Update - Påväg hem

Allmänt, Resor

Imorse stod min klocka på 04.50 då vi skulle upp på soluppgångs-safari. Det är nämligen vid den här tiden man har störst chans att se vissa djurarter, speciellt lejon! Det vi hade kvar vi gärna ville se var noshörning, lejon och leopard. Giraff, elefant, antilop, zebra, buffel, apor m.m hade vi redan sett dagarna innan! Det var sinnessjukt kallt, eller okej kanske 9 grader men att sitta i en bil utan väggar och tak när det är 9 grader och samtidigt åka känns sinnessjukt kallt. Dock var jag någorlunda förberedd så jag hade löpartights under mina jeans, tre tröjor och jacka haha. Trots det frös jag! Vi fick se solen gå upp när vi var ute i bushen, var så fint!

Det första djuret vi såg på denna safari var en leopard, helt sjukt ju. Det hade inte ens hunnit gå 20 minuter innan vi hittade den här mäktiga honan. Hon låg och vaktade trädet hon hade bredvid sig, där hade hon nämligen lite mat.. Hon hade dragit upp en antilop i trädkronan som hon gick upp och käkade på. Då kände man verkligen av att man var i vildmarken haha.. Kunde höra hur antilopens ben gick av när hon gnagde. Panik :)
Efter safarin åkte vi tillbaka till vår villa för att äta frukost, duscha och packa ihop våra saker. Vid tolv var det nämligen dags för oss att åka mot flygplatsen i Hoedspruit för att påbörja resan hemåt. Det första planet gick från Hoedspruit till Johannesburg klockan 14.00 (det är samma tidszon som Sverige) och vi kommer alltså landa i Sverige 13.00 haha.. En resa på 23 timmar om man inte räknar med till och från flygplatsen. Helt plötsligt känns resan till San Fransisco på 13 timmar på tisdag som ingenting. Tror faktiskt aldrig att jag har rest såhär långt eller länge förut. I alla fall, på bilderna ovanför ser ni två festliga selfies inne på flygplatsens toalett. Man är en riktig safari-tjej när man till och med har en vattenflaska man kan hänga i sin camojacka hehe..
Första flyget tog bara en timme sen var vi framme i Johannesburg som vi befinner oss i just nu. Härifrån flyger vi alltså till Doha för att sen flyga till Stockholm. Det som är väldigt skönt är att den här långa flygningen vi snart ska gå på är över natten, då är det lite enklare att somna och därmed fördriva tiden. När vi flög hit (samma rutt) så sov jag alltså 8 av 9 timmar mellan Doha och Johannesburg haha, helt sinnes. Nu sitter vi i gänget och jobbar lite innan resan hemåt börjar på riktigt. Hoppas ni har det bra underbara ni <3

Gillar