Uppdatering kring badrummet

Allmänt, Inredning

Okej nu har det gått 1,5 veckor sedan hantverkarna började renovera badrummet och hittills har allt gått enligt tidsplan. Jag räknar med lite försening så jag inte ska bli besviken sen men hoppas på att jag kan flytta in runt 25e November, alltså om en månad. Allt innan det ser jag som en bonus. Status just nu är att badrummet är helt rivet och att dom börjar bygga upp det igen från grunden. Min status just nu är att beställa och köpa saker till badrummet. Hantverkarfirman fixar det mesta men jag beställer toalett, handfat och lite annat. Alltså HUR fint kommer inte vårt badrumsgolv vara? Så jäkla lyxigt.

Här om dagen beställde jag handfat/kommod också. Det blev den grå ni ser på bilden ovanför. Först var jag helt inställd på att ha vitt men sen såg jag att den jag kollat på fanns tillgänglig i grått också och då kände vi; varför inte? Det kommer ju som sagt vara vita väggar och ljust golv så jag tror det kan vara snyggt med något som bryter av lite. Just nu har jag handdukarna på bilden och likadana fast i grått. Skulle verkligen vilja ha ett till set handdukar, några som är i en färg som grönt, lila eller liknande. Något som bryter av lite helt enkelt! Det blir perfekt att önska sig i julklapp :)

Jag har stött på några mindre "motgångar" än så länge, men inget stort. Jag kommer inte kunna ha en golvbrunn som ligger längs väggen då man måste höja golvet så mycket då, då kommer det liksom vara en stor höjdskillnad mellan hallen och badrummet vilket jag tycker känns lite skumt. Har dock inget emot vanlig golvbrunn (ni kan se de olika exemplaren på bilderna nedanför) så det gör inget. Det andra är att det förmodligen inte får plats med handdukstorkare om jag vill har den storlek på dusch jag vill ha. Jag har hellre en större dusch och vanliga krokar än att ha minimal dusch och handdukstorkare!

Förresten, snacka om att man tänker mycket på badrummet när man till och med börjar DRÖMMA om badrummet haha. Har drömt mardrömmar om badrummet två nätter i rad nu.. Bland annat att dom kaklat i taket men inte på golvet, att jag haft oranget golv, att toaletten satt i hallen osv haha.. Vaknat i panik!!

En sak jag funderar på just nu är det här med duschväggar. I och med att badrummet är väldigt litet så kommer jag nte ha plats med större än 80x80 cm, jag har dock duschat i 70x70 utan problem så det är inget jag oroar mig över. MEN; ska man ha rundade eller raka duschväggar? Vad är fördelen/nackdelen? Jag känner mig väldigt förvirrad måste jag säga.. Det enda jag vet är att jag vill ha i klart glas och inte frostat, precis som på bilderna ovanför. Om någon av er har erfarenhet av att välja duschväggar får ni gärna lämna en kommentar kring hur ni tänkte! <3

Juste, om ni vill se hur badrummet såg ut när jag lämnade för renovering så kan ni se det HÄR!

Gillar