Vardagsrummet: Tv-bänken

Allmänt, Inredning

Sådär ja! Nu börjar vi äntligen bli klara här i lägenheten. Nu är det verkligen bara vissa småsaker som saknas. Gardiner i köket samt något att ha på väggen bredvid tv-bänken men det är sånt som vi egentligen skulle kunna strunta i så egentligen skulle man kunna säga att vi är klara nu! Eller jag vill sätta upp tv:n på väggen också.. Tänkte i alla fall att jag ville visa upp er hur det blev i vardagsrummet, kommer dela upp det i tre inlägg och först ut är tv-bänken. Först hade vi ju en malm-byrå från Ikea men den passade verkligen inte in. För det första var den för hög och sen kunde vi inte ha den där vi ville pga det jacket nu ser under tv-bänken på bilden.

Det vi visste var att vi ville ha en ganska lång tv-bänk med tanke på att vår vägg är 5 meter lång, det skulle se väldigt fjutigt ut med en liten tv-bänk och stor tv på den väggen liksom. Vi valde att kolla på Ikea just av den enkla anledningen: priset. Jag kollade runt på hemsidor och andra varuhus men tyckte det var så jäkla dyrt så det blev Ikea, igen. Lite tråkigt men vad ska man göra liksom haha.. Möbeln vi köpte är egentligen inte en tv-bänk, det är två "hyllor". Den är alltså inte gjord för att användas som tv-möbel så vi har sågat egna hål i baksidan för att dra sladdar men det blev super ändå. Vi köpte två stycken stommar som var 120 breda, 40 djupa och 38 höga. Dom kostade 300 kronor styck. Sen köpte vi tre vita vanliga dörrar och en med genomskinligt glas för att slippa öppna varje gång vi ska använda fjärrkontrollerna.

Var rädd över att det skulle bli fult men tycker det blev bra, kändes också väldigt smidigt att det fanns med frostat glas så man slipper se playstation, boxar osv. Sen köpte vi även hyllplan samt skenor man behövde för att kunna sätta upp dom på väggen. Tycker verkligen det är så jäkla snyggt att den sitter på väggen, gör rummet så mycket luftigare.

Ljusstake utan ljus för tillfället haha, från Svenskt Tenn!

Tavla från Desenio, krukor från H&M Home och lampa från Coop.

Så själva tv-bänken är 240 lång och vår nya tv är 55 tum om ni vill ha uppfattning om storlek i förhållande till varandra. Är så jäkla nöjd alltså, det här gjorde verkligen mycket får vårt vardagsrum! <3 På onsdag kommer nästa inlägg och då visar jag upp vårt hyllsystem med noggrant och länkar alla produkter osv.

Gillar