Vattenläcka i källaren

Allmänt

Igår fick jag ett sms av Stockholm Vatten (antar att det heter det?) om att det var en vattenläcka på min gata, dock flera nummer ifrån mitt hus men blev ändå lite orolig. Man vill INTE ha vattenskador i lägenhetshuset liksom.. Så när jag kom hem från gymmet var vattnet avstängt och wow vad beroende man är av vatten. Jag kunde inte duscha utan fick tvätta hela min kropp med wipes haha. Kunde inte gå på toaletten (PANIKEN) och inte laga mat eller diska. Så jag gjorde i ordning mig snabbt och åkte in till stan och jobbade från pappas kontor istället för att vara hemma. Sen vid fem var jag hemma igen och det första jag ser är en varningslapp (eller typ fem) om att det är en vattenskada i källaren på grund av vattenläckan längre bort på gatan.. Jag visste inte hur illa det skulle vara så sprang direkt ner i källaren för att kolla. Det var cirka 5 cm högt vatten på golvet.. Dom höll på att suga undan vattnet, vet inte om det var värre innan men det blev i alla fall bättre.

Började tänka på vad vi hade i källaren och det jag kunde komma på var julpynt och kläder. Alltså omfg.. Alla kläder jag inte använder nu under vintern, dvs vår och sommarkläder är nere i källaren och ALLT var DYNGSURT. Alltså det var så blött som om någon hade doppar allt i en sjö och sen lagt det i vårt förråd, och inte nog med det så var ju vattnet smutsigt, typ jordigt, som tur var inte toavatten haha.. Självklart var tvättstugan redan uppbokad snabbt av dom som hunnit före så fick ringa pappa och fråga om jag kunde tvätta hemma hos dom. Man kan ju liksom inte låta det ligga och allt var för blött för att ens kunna hänga upp i lägenheten, då hade lägenheten blivit vattenskadad den med haha.. Nu imorse åkte jag tillbaka till pappa för att fortsätta med tvättandet.

Det som är skönt är ju att det bara är kläder, det går ju att tvätta även om allt var väldigt jobbigt och omständigt. Några av mina grannar hade viktiga papper som var helt förstörda, minnen av gamla släktingar osv :( Usch. Så trist verkligen! Man såg liksom allas panik i ögonen när de försökte minnas vad de har ståendes på golvet i källaren. Anton hade några böcker som blev förstörda, men det verkade inte vara något av varken ekonomiskt eller emotionellt värde som tur var. Något som gav mig PANIK var när jag kom och tänka på min vackra studentklänning från Ida Sjöstedt nere i källaren..

Den var en av de få sakerna som klarade sig!! YEY!! Inte för att jag har planer på att använda den inom kort men vill verkligen ha kvar den, tycker den är så fin. Jag hade allt liggandes i kartonger, sopsäckar och plastkassar men det räckte inte för att skydda sakerna från vattnet. Trodde verkligen att det som var i sopsäckarna och ikeakassarna skulle klara sig men icke, endast de översta plaggen. Det är lite sjukt ändå hur mycket man bryr sig om materiella saker som en klänning man inte använt sedan Juni 2015..

Gillar