Veckans frågor

Allmänt, Frågor & Svar

Hur kom det sig att ni valde att åka till just Curacao? Hoppas ni har en trevlig resa! Svar: Hej! Tack så mycket, det har vi verkligen. Det var mamma och Oskar (Oskar är mammas man och Noras pappa) som planerade resan vilket dom började göra för rätt länge sen. Dom ville att vi skulle åka någonstans under vintern istället för att åka en vecka på sommaren som vi gjort många gånger. Då började vi prata lite om vart det är varmt någonstans i Februari/Mars vilket ledde oss till Asien och Karibien. Asien (är medveten om att Asien är gigantiskt, när jag nämner Asien i dessa former menar jag typ Thailand med grannländer) kändes dock lite gjort. Ingen av oss har varit i Karibien förut eller ens i närheten så det blev rätt intressant. Mamma kollade runt på massor av öar men fastnade helt enkelt för Curacao just för att det inte är så sönderturistat, speciellt inte av skandinavier. Jag har hört två familjer prata svenska på en vecka, det är sjukt lite om man jämför med Thailand liksom. Vi kollade lite på Kuba också men till sist blev det Curacao just för att det verkade så fint, mysigt och härligt! Vilket det verkligen är. :)

Hur ser er budget ut under resan? Jag skulle så gärna vilja besöka Karibien men det är svårt att i förhand räkna ut vad allt ska kosta.. Skulle verkligen uppskatta svar, puss och kram skumbanan!! Svar: Nu är Oskar och Mamma väldigt generösa så jag blir bjuden på mat osv så jag vet inte exakt vad allt kostat hittills men jag vet ju en del. Jag har ju Europa och Thailand först och främst att jämföra med och då är Curacao dyrt. En pizza kostar typ 10-15 $ (man kan betala med USD), en pasta carbonara 14-17 $ osv. Så man kommer inte undan billigt som i exempelvis Thailand, vissa grekiska öar osv. Flyga gör man via Amsterdam (tror Tui och KLM är dom enda som flyger hit från Europa och det görs från Amsterdam) då Curacao är en Nederländsk koloni. Tror våra flygbiljetter landade på cirka 9000 per person.. Kan vara lite mer eller mindre och det diffar säkert mycket beroende på när på året man åker osv. När det kommer till hotell så går det att hitta alternativ i alla möjliga prisklasser. Men kring själva budgeten skulle jag tipsa om att räkna som om du åt ute hemma i Sverige varje dag, priserna är i princip desamma. Puss!!

Varför reste inte Anton tillsammans med dig och din familj till karibien? Älskar din blogg! Svar: Vi bokade den här resan för cirka ett år sedan och då kände Anton att han inte riktigt visste om han kunde boka upp sig så långt i förväg. Han hade planerat en annan resa, ville gärna spara pengar till annat osv så det blev helt enkelt bara inte av. Sen gör inte vi allt tillsammans, speciellt inte då när vi inte ens bodde tillsammans. Tack så mycket! <3

Har du några planer för ditt hår inom närmsta framtiden? Sitter själv och funderar på vad jag ska göra med mitt hår så skulle vara roligt att höra dina tankar kring ditt egna (som är superfint!). Svar: JA det har jag, kanske inte världens största planer men jag har äntligen bokat en frisörtid hos Elin efter att ha låtit mitt hår vila riktigt länge. Tror inte jag har fixat mitt hår hos henne sen i somras.. Jag kände att jag ville spara ut min egna utväxt ordentligt då jag inte har några problem med den. Så nu vill jag ljusa upp håret ordentligt men ändå ha en soft ombre i form av min egna bottenfärg eller vad man nu ska säga. Är riktigt taggad på att fräscha upp mitt hår alltså!

Vad skulle du säga är din sämsta egenskap som sambo? / En tjej som är nybliven sambo Svar: Hej! Vad roligt (hoppas jag) för dig! Jag är ju rätt nybliven sambo jag med, eller allt är ju relativt. Nu har jag och Anton bott tillsammans i 4 månader. Min sämsta egenskap som sambo tror jag är att jag är så himla stökig. Jag sprider ut mina saker ÖVERALLT och det är verkligen bara jag, inte Anton. Innan vi flyttade ihop gick jag och nojjade lite över att Anton kanske skulle vara stökig, inte plocka undan efter sig osv men i själva verket är det jag som är den personen haha :(

Som jag saknar honom nu.. :(

 

Gillar