VEGO-BURGARE
Ingredienser för 4 burgare: ca 20 champinjoner 1 gul lök 1,5 dl riven ost (vi tog Gruyere) 0.5 dl ströbröd 2 msk potatismjöl 2 msk vetemjöl 1 tsk torkad timjan salt & peppar
Valfria tillbehör till burgarna så som bröd, pålägg osv.
Gör såhär: 1. Finhacka champinjonerna och löken, stek sedan tillsammans tills dom blivit mjuka. Stek såpass länge att dom inte vätskar sig utan blir lite torrare liksom. Jag stekte dom i kanske 7-8 minuter. 2. Riv osten, ett tips är att använda en smakstark ost, annars kommer biffarna inte smaka så mycket. 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 4. Häll i löken, champinjonera och osten i bunken med dom torra ingredienserna. 5. Blanda allt med händerna och forma biffar av önskad storlek. 6. Stek i rapsolja, jag valde att steka på rätt hög värme då jag ville att dom skulle bli lite krispiga. 7. Servera med valfria tillbehör eller är som dom är!
Kommentarer