10 random saker

Allmänt, Bekännelser

På sista tiden så har jag börjat inbilla mig saker och har varit rätt paranoid. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det men jag typ skrämmer upp mig själv och tänker att någon kanske ligger under min säng och vill mörda mig. Alltså det händer verkligen för ofta.. Är rädd att det ska eskalera.

När jag skriver på datorn använder jag bara pekfingret och lillfingret på vänster hand och på höger hand använder jag pek, lång och ringfingret. Är seriöst tyvärr handikappad när det kommer till att använda min vänstra hand. Lillfingret på höger hand försöker jag använda men det är ju missbildat (alltså på riktigt) så det gör rätt ont, så det bara flyger med liksom.

Jag är en riktig samlare när det kommer till skor. Eller jag vet inte, i alla fall om jag jämför med mina kompisar och familj. Har mellan 55-70 skor. Helt sjukt och egentligen väldigt onödigt.. Men what can I say, älskar skor.

Det värsta som kan hända en utekväll är seriöst äcklig housemusik. Och okej, visst är det kul med lite Avicii och Sun Is Shining men alltså house/dunk utan vocals ger mig PANIK. HUUUUR dansar man till det? Går det ens eller är det jag som missat något. Inte för att jag är sådär superduktig på att dansa till Drake heller hahaha..

Min mage är i princip den sämsta skapelsen i världen :)... Kan inte äta någonting utan att på något sätt gå sönder inuti. Sedan jag blev matförgiftad på Bråvalla 2014 så har seriöst jag problem med magen på ett sätt eller annat varje vecka.. :(

När jag pratar i telefon gör jag ALLTID det med högtalare om jag är hemma, vet inte varför men jag tycker det är så himla mycket skönare.

Just nu i skrivande stund har jag världens tandvärk.. Eller egentligen i tandköttet som omfamnar min visdomstand som ännu inte kommit upp ordentligt. Vaknade 7 imorse av smärtan :(.. Är inte rädd för mycket med att behöva dra ut en tand är en av mina stora farhågor.. Att jag googlade hela morgonen på vad en operation av det slaget innehåller och går ut på var inte så smart.

Något som jag tycker är jobbigt är att jag inte vet vad jag ska svara när folk frågar vad jag drömmer om. Jag har inget långsiktigt mål just nu utan mindre mål närmare inpå i tiden. Jag har ingen aning om vad jag drömmer om att ha uppnått när jag är 30, 40 eller innan jag dör.. Absolut vet jag vissa saker men jag kan till exempel inte säga något så konkret som "När jag är 30 är min dröm att jag ska omsätta 15 miljoner om året i mitt företag som ska handla om blablabla.."

Med åren har jag blivit duktigare på att våga säga ifrån när jag tycker att någon gör fel eller om jag inte håller med det någon säger. När jag var yngre kunde jag låtsas hålla med det någon sa eller hålla tyst när jag ansåg att någon var elak. Jag står inte md någon åsiktspinne hela tiden men jag tolererar mindre än vad jag gjorde förut. Jag orkar liksom helt enkelt inte höra en massa skit.

På bilderna ovanför hade jag Hairtalk Extensions, tog ut dom inför Thailand. Är supertaggad på att sätta i igen men det får nog bli efter sommaren då det är rätt jobbigt när man badar osv. Det var första gången jag hade det men tyckte inte alls det var speciellt jobbigt!

KRAM <3

Gillar

Kommentarer

Clara Svensson,
Hejhej, jag vore jätteglad om ni kollade in min blogg, jag bloggar om träning och hälsa och är även utbildad dietist och PT. Skriver om bra kost, träningstips och annat bra❤️❤️Ha en fin dag! // nouw.se/barafitness Du är bäst på det du gör Andrea!
Nouw.se/barafitness
Mimmi
,
fy det finns inget värre än tandvärk! men skall lätta din ångest lite och jag klarade inte av smärtan när min ena visdomstand skulle upp så jag ringde dit och då drog dom ut den andra visdomstanden som satt ovanför i överkäken. på så sett fick den andra tanden plats och det är så skönt nu! Har inte ont alls. Och sen gjorde det inte speciellt ont heller när dom drog ut den, hade ju bedövning och det tog inte mer än 10 min från att jag kom dit och fick gå hem igen, och jag som har tandläkarskräck så blev positivt överraskad! hopps du mår bättre snart ❤️
Lisa
,
Jag känner igen mig i det du säger om paniken man får när man gång på gång får frågan om vad man vill och drömmar om, men inte vet. Men jag har kommit på nu, att jag inte alls behöver få panik. För 1. Den ändå tiden du kan påverka är här och nu. 2. Att du inte har någon tydlig dröm betyder inte att du inte ser fram emot något, eller inte vill saker.. Du kanske drömmer om ett givande jobb, ett liv med fina människor omkring dig, endel resor, eller andra generella men ändå betydelsefulla saker! Det är ju också drömmer men svårare att förklara när någon frågar. Att du inte kan svara betyder ju inte att du inte är driven eller vill saker, du vill antagligen väldigt mycket men tänker mer på hur du vill ha det här och nu. Hoppas du kan känna dig lite mer lugn 😊
Klara
,
Hej, jag har själv dragit ut två av mina visdomständer och förstår din rädsla. Till att börja med kan jag nämna att jag inte hade ont av mina visdomständer, de växte bara åt fel håll och det ville jag åtgärda innan jag fyllde 20 (jag är nu 19 )ifall de skulle börja göra ont i framtiden. Jag var sjukligt nervös inför detta då jag är ganska rädd för smärtor i överlag. "Operationen" skulle göras på sjukhuset av tandläkare där av någon anledning. Jag frågade många gånger ifall jag kunde bli sövd under ingreppet för att jag har väldigt känsliga spyreflexer och tycker det är obehagligt när någon rör så långt bak i munnen. Jag har även ganska dåliga erfarenheter av tandläkare som bara kör på hårt fastän jag tycker det är obehagligt eller gör ont. Väl inne i rummet där operationen skulle ske var det som en vanlig tandläkarstol fast i en operationssal typ. Jag fick smärtstillande tabletter och en shot av något lugnande som skulle göra så att jag inte hade ont eller var lika reflexkänslig. Jag måste säga att jag var orolig trots att de lovade att det skulle gå bra och att den lugnande medicinen skulle göra att jag inte kom ihåg något. För att vara ärlig så var det inte obehaglig på något vis och jag kom knappt ihåg någonting av operationen eller vad som hände efteråt. Det värsta med allt var ärligt att man bara fick äta flytande i några dagar efter operationen vilket man snabbt blir less på haha, jag som också älskar mat. Mitt tips är att bara göra operationen och be om att få lugnande, det hjälpte otroligt mycket. Jag lyssnade även på musik under tiden vilket jag uppskakade mycket, det får en att glömma vad man gör och så hör man inte de obehagliga ljuden. Ps, hatar housemusiken lika mycket som du gör. Fattar inte heller hur man ska dansa eller ens digga med till musik utan text?? Hoppas det löser sig med dina tandproblem, kram <3.
nouw.com/josefinwikfeldt,
Dagen var sååå rolig! Det var sjukt att få träffa dig och de andra! Ni måste verkligen göra om det? Puss
Nouw.com/josefinwikfeldt
Mikaela
,
Har du kanske ibs? Man kan få det efter en maginfektion, du kanske ska ändra om kosten för att din mage ska bli bättre! Kram
Sandra
,
Jag drog ut en visdomstand för någon vecka sedan, jag var SÅ SJUKT NERVÖS innan då min pojkvän hade googlat. Jag var så nervös så jag nästan svimmade innan men väl där när dom berättade hur det skulle gå till så ville jag bara gå ut till väntrummet och slå min pojkvän, haha! Det tog endast 15 minuter och jag fick vanlig lokalbedövning, min tand hade inte växt upp alls nästan men det var helt ärligt bara ljudet av instrumenten dom använde som var lite obehagligt. Det kommer gå superbra och du har inget att oroa dig för. Älskar din blogg, du har en sån fantastisk personlighet!
Olivia
,
Hej Andrea! Jag har en fråga. Din väska från chiquelle, givenchy look a like, är den i färgen mocca? Tycker din är sååå snygg, men den ser mer beige ut än vad den på hemsidan gör, som är mer åt det lila bruna hållet. Tack!