109. Pengar och sparande

Podcasts

Två webcam bilder från 2011 när jag extrajobbade under julen, så liten, och såååå smala ögonbryn oh my god..

I alla fall, idag är det tisdag och det betyder att avsnitt nummer 109 är här, och den här veckan pratar vi om pengar. Det är något som jag och Mathilda pratar rätt ofta om i podden samt skrivit om i våra bloggar tidigare men vi kände att vi ville göra ett avsnitt tillägnat detta. Vi tar om vår syn på ekonomi under uppväxten, hur/om vi pratar om ekonomi i familjen, hur vi sparat tidigare och hur mycket vi sparar nu. Sen tar vi självklart upp våra bästa spartips! Vi pratar inte om aktier och sånt om någon fasade eller hoppades på det. Utan mer vardagsekonomi, så insatta är vi tyvärr inte än! :) Lyssna i appen Acast eller Podcaster, då söker ni bara på Mathilda och Andrea så kommer vi upp där. :D Eller så lyssnar ni bara i spelaren här under.

Gillar

Kommentarer

Vilma
,
Åh sådan skjorta hade jag också hahah!!!
Lovisa,
Hej fina du! Lyssnar ikapp lite poddar och kände så igen mig i avsnitt 105 när ni pratar om bossighet osv. Tycker det är så bra att någon tar upp det ämnet, vet att det är så många som fått det sagt till sig när dom var mindre. Så ville bara säga tack, både för en riktigt bra podd och en superfin blogg!
nouw.com/lovisarosberg
Tilde
,
Hej Andrea, älskar eran podcast och dina vloggar är också såå bra! Längtade så mycket idag tills ni skulle lägga upp veckans avsnitt. Ni har så bra ämnen och älskar både dig och Mathilda som personer. Ni värkar så snälla, roliga, omtänksamma och positiva. Lyssnar på alla avsnitten och tröttnar aldrig. Hoppas du mår bättre och blir frisk snart, ha de bra! Du är såå fin, kram❤️❤️
ebba reinerstedt
,
Hej Andrea! Ville bara säga att jag älskar eran podd, din blog, din yt, din snap osv (rättare sagt alla dina sociala medier). Jag undrar bara om du har läst mitt mail som jag skickade till dig lite tidigare idag. Om du inte har gjort det så kan du väl kolla din mail efter den här mailadressen: ebba.reinerstedt@gmail.com Du är bara så himla fin och jag tycker verkligen att du och Anton är så goals... Älskar dig!!!!!!!! puss & kram skumbanan<3<3<3<3
amanda
,
Såå bra podd, önskar att jag kunde spara mer. Jag jobbar över 40h/veckan och har ett hårt fysiskt arbete. Har dessutom konstiga arbetstider då jag jobbar 4h på morgonen och sen 4h på kvällen, så hinner ej träffa mina vänner på vardagar... suck känns så ovärt för den lönen jag får ut. Räknade ut % på vad jag lägger pengar på och mina fasta kostnader ligger på 54% av min lön... Och bilkostnader (har en bit till jobbet) ligger på 19%. Så det blir inte mycket över efter det till sparande.