15 SAKER OM MIG

Allmänt, Bekännelser

Mini me 2013 i New York

1. Jag har gått från att vara en extremt extrovert person till att bli något mellanting av introvert och extrovert. När jag var yngre så levde jag för att umgås med folk hela tiden och ogillade starkt att vara ensam. Jag kände verkligen att jag fick energi av sociala sammanhang; alltid. Idag är det verkligen inte så. Jag vet inte om det beror på att jag vant mig vid att vara så mycket ensam i och med mitt jobb. Eller så är en av anledningarna till att jag gärna fortsätter jobba ensam just pga att jag inte är lite extrovert längre. Det är faktiskt rätt intressant att känna av den här skillnaden, att man kan ändras så mycket som person. På samma sätt älskade jag att stå i centrum förut, nu orkar jag liksom inte det längre. Jag behöver inte alltid vara den som ska bjuda på en show, berätta sjuka historier osv.

2. Tidigare har jag känt extrem dödsångest. Senaste året har jag knappt känt av det alls och det är jag så jääävla tacksam för. Förutom en gång när jag drömde att jorden gick under, då hade jag sån panik i drömmen för att jag inte ville dö. Då mådde jag dåligt i några dagar men nu känns allt bra igen.

3. Närhet är viktigt för mig. Jag skulle nog beskriva mig själv som en rätt fysisk person, jag tycker om att kramas osv. Jag vill exempelvis gärna nudda Gustav på något vis oavsett vad vi gör haha. Under frukosten ligger ofta mina fötter i hans knä tvärs över (under) bordet. Jag vet inte riktigt men jag troooor att det är en sån sak som gör mig närvarande, får mig att fokusera på nuet. Att bara känna en annan människa blir liksom så verkligt på något sätt.

4. Innan jag får barn måste jag verkligen deala med mitt icke-städande. Missförstå mig inte nu; jag har det väldigt sällan smutsigt hemma men STÖÖKIGT. Jag är så sjukt dålig på att plocka undan efter mig och jag har verkligen tänkt på det i kombination med att får barn om några år. Jag kan ju inte hålla på såhär då?? Stackars barn, växa upp i ett jävla kaos haha :(

5. Jag är inte längre lika rastlös. Rastlös var verkligen ett ord som beskrev mig sjukt bra för några år sedan haha. Förut gav en oplanerad helg mig paniiiiik, idag så finns det typ inget jag uppskattar mer än att bara vara. Inte ha så mycket planerat och ta saker lite mer som dom kommer. Jag tror att min tidigare besatthet av att planera distanserade mig enormt mycket från att vara i nuet.

6. Ibland känner jag fysiskt obehag i kroppen av underliga saker. Det är så svårt att förklara men om det smäller högt, eller om en bil tutar känner jag verkligen O B E H A G i min kropp. Alltså som att jag vill stänga av, krypa ur mitt egna skinn haha. Jag brukar typ förklara det som att jag blir illamående. Samma med starkt, plötsligt ljus.

7. Jag är typ den klumpigaste människan jag känner. Ibland undrar jag verkligen om jag föddes med något feeeel?? Så ofta jag gör sönder saker, glömmer saker, välter ut glas, spiller.. Oh my lord. Det verkar liksom inte bli bättre med åren heller?

8. ÄLSKAR kombinationen av pommes & milkshake/glass. Pommes och donkens glass med chokladsås är typ det godaste jag vet haha.

9. Ser jag en brandbil i mitt område börjar jag direkt tänka "omg tänkt om jag glömt släcka ljusen". Jag kan verkligen inte låta bli att få några sekunders panik om jag promenerar hem från bussen eller liknande och möts av en brandbil. Hade en period där jag alltid tänkte att det hänt mina nära och kära något så fort jag såg en ambulans. Inte så kul :(

10. När jag var liten var jag smått besatt av att klippa hår. Klippte mitt eget, mina kompisars och fram för allt; mina gosedjurs. Mina gosedjur såg fan helt galna ut vissa av dom, från att ha varit lurviga, fluffiga och fina till att bli hackigt kala haha.. Tänker på alla dom vänner som la sitt hår i mina händer.. How could they hahahah

11. Man är fan en lite tråkigare person om man inte använder emojis. Antingen är man inte rolig eller så går folk runt och känner sig för coola för det. Jag ääälskar emojis. Det blir så tomt utan dom och jag känner mig ofta naken utan dom här i bloggen.

12. På tal om barn, jag tänker nästan dagligen på hur jag vill uppfostra mina framtida barn. Det är ju verkligen den största uppgiften man kan ta på sig som människa; att forma och fostra en individ till att bli ödmjuk, snäll, god och allt det där andra man vill att någon ska vara. Det är verkligen ofta jag tänker "sådär kommer jag aldrig göra" eller "precis sådär vill jag att våra barn ska vara" och liknande.

13. Får tyvärr panik nä folk tror på otursnummer och liknande. När VUXNA människor sitter och retweetar "RT or you will get bad luck"..... Finns typ ingenting som provocerar mig så mycket (:

14. Varje gång jag fotar tar jag minst tre exakt likadana bilder. Ännu sjukare är det faktum att jag aldrig raderar de bilderna jag väljer att inte använda eller aktivt spara. Brukar ha som "tradition" att rensa bland mina bilder i telefonen när jag reser. Nu har 10 000 bilder i telefonen och det är såååå många onödiga dubletter som måste rensas.

15. Jag skrev detta inlägg den 25e Februari :)

Gillar

Kommentarer