150. Rymden, andar och döden

Allmänt, Podcasts

Selfies tagna för lite mer än ett år sedan tror jag!

ÄNTLIGEN tisdag hörni. Och idag släpptes den 150e avsnittet av vår podd. Hur sjukt att vi har kommit till milstolpen 150!? Tänk att det finns många av er som lyssnat på VARJE avsnitt haha. Ni måste ju vara hjärntvättade av oss nu, haha skämt åsido. I alla fall, vi hade tänkt att göra en vårpepp-podd men det blev inte riktigt så. Istället pratar vi om 50 shades darker, rymden, döden och andar. Ett rätt djupt (eller flummig, kalla det vad ni vill) avsnitt som jag tyckte var rätt (väldigt) jobbigt att spela in. Jag tycker ju verkligen inte om att prata om just döden och rymden som ni kommer märka i avsnittet. Aja, jag hoppas att ni gillar det. Puss!

Gillar

Kommentarer

michelle nilsson
,
vad är oddsen, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Är exakt likadan, har sjuk dödsångest och sånt. Therese lindgrens förra poddavsnitt handlade om rymden, döden osv, slutet av petra o linns senaste poddavsnitt handlade om samma sak, och nu eran också !? haha sjukt, men älskar era poddar . puuuuussss <3
Hanna
,
Älskar verkligen er podd, har lyssnat sen den dagen ni började! Ni har ju som blivit mina kompisar!
nathalie
,
Intressant avsnitt! Jag tror anledningen till att du inte tror på ''övernaturliga'' saker hänger ihop med att du är rädd för saker som det inte finns någon förklaring på, dvs säga exempelvis universum, vad som händer efter döden med mera. Jag var precis som du förut. Mitt motto var alltid ''jag tror inte på någonting som inte går att bevisa''. Nu försöker jag alltid tänka ur ett större perspektiv och lite outside the box när det gäller sådana saker. Människans hjärna är inte tillräckligt utvecklad för att kunna förstå vissa saker. Vi har ett medvetande som fungerar i fyra dimensioner (rymd och tid) och universum fungerar inte endast inom de dimensionerna. Vi kommer antagligen aldrig under vår livstid kunna förklara vissa saker, även om vi förklarat saker som ljuset, atomen och liknande. Kanske en dag så? Vill även tillägga att jag är ingen hokus pokus människa som tror på medier eller spådamer. Det är så sjukt att tänka dessa tankarna för att allting måste ha en förklaring tycker man ju..men vi kommer förmodligen aldrig veta pga av vår begränsade hjärnkapacitet i dagsläget. Därför uppfattar vi saker som onaturliga. Kram
Andrea Hedenstedt,
Är det sant? Lyssnar inte åå deras poddar om jag ska vara ärlig. Sen spelade vi ju in detta för ett tag sedan haha.. Det kanske "ligger något i luften" ??
www.andreahedenstedt.se
Linnea
,
Exakt så jag försöker förklara det till alla skeptiker där ute. Hjärnan är helt enkelt inte tillräckligt utvecklad för att kunna förstå vissa saker. Vi förstår ju inte ens döden. Döden är det mest naturliga som finns, men för våra hjärnor så onaturligt o konstigt. Inget man kan sätta ord på. Vi vet att vi ska dö, men vet inget mer än så. det finns så mycket här i världen som ingen kan förklara, så varför skulle det vara så omöjligt om andar fanns kring oss? Ja menar, hur kan en människa bli till i en mage, egentligen? Vad är rymden? Var fan kommer vi ifrån från början o varför? Det finns så mycket vi inte kan förklara! Så att man ska vara skeptisk kring "andar" tycker jag bara är konstigt.