Okategoriserade

Svar på en fråga

”Varför samarbetar du inte med SheInside längre?”

  

Det är en fråga jag fått ganska ofta på senaste tiden i och med att många märkt att jag inte längre visar upp kläder där ifrån. Och nej, jag samarbetar inte med Sheinside längre och det har med några olika orsaker att göra. För det första så vill jag inte stödja fejkindustrin vilket den hemsidan är en del av. Dom kopierar/säljer vidare saker från Zaras butiker och även många andra kända klädkedjor. Inte bara som kund känner jag ett ansvar att inte ta del utav det utan också som en bloggare, förebild och inspirationskälla. Jag vill inte uppmana mina läsare till att handla ifrån hemsidor som är en del i en sådan verksamhet som ofta har en verklighet av hemska förutsättningar för arbetare osv. 

 

Jag vet att många av er nu tänker ”H&M har också barnarbetare” och ja det är säkert sant, det är så trist och hemskt att det finns en sådan industri men jag gör vad jag kan för att inte ta del av den och H&M säljer i alla fall inte kopior. Fakeindustrin kommer förmodligen aldrig försvinna, vissa bryr sig inte om den medans vissa ägnar livet åt att få den att upphöra. Som sagt, jag vill bara inte ta del av det längre.

  

En annan sak är kvalitén på kläderna jag mottog. Jag kan inte sitta och skriva massor av positiva saker om kläder jag inte är nöjd med. Jag har varit nöjd med mycket, visst. Men många saker saknar fickor, knappar, sömmar osv. Återigen är det inte något jag vill uppmuntra andra att lägga pengar på. Det känns så trist att få mejl av stackars läsare som undrar varför dom aldrig får sina kläder, vad man ska göra om man vill byta en tröja och kundtjänsten aldrig svarar osv.  

 

En annan mindre viktig anledning är väl att i princip 85% av alla bloggar med över 1000 läsare om dagen har ett samarbete med Sheinside idag vilket inte direkt får en att känna sig särskilt speciell. Alla beställer hem samma saker osv. Jag vet att många bloggare, speciellt när bloggen är lite ”mindre” , känner sig utvalda och unika när man har samarbeten som dessa men jag hoppas att i alla fall några kanske håller med mig om vad jag skrivit. 

 

Detta betyder inte att jag dömer folk som har samarbeten med dom eller er läsare som handlar där ifrån men jag ville bara helt enkelt ge min sida av historien eller vad man nu ska säga. Det jag vill få sagt med den här texten är inte heller att alla plagg där ifrån är skit för så är det inte men det har hänt ett antal gånger att jag blivit otroligt missnöjd på ett sätt jag vet inte skulle hända om jag handlade från ett mer seriöst ställe. Men sen är det ju så också att man får vad man betalar för.

 

Aja, kram ♥

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting