OkategoriseradeTexter

Vad är ett riktigt jobb?

   

Har sett så många diskussioner kring att driva en blogg inte är ett riktigt jobb. Jag känner mest, what? Har funderat och tänkt på det här så otroligt mycket och jag kan verkligen inte förstå varför det inte skulle vara det. Det är så många vuxna som frågar mig när jag ska ”söka ett riktigt jobb”, ”när ska du börja jobba på riktigt”. Ärligt talat? Jag har jobbat sedan 2011 och har jobbat med min blogg sedan 2013. Varför skulle det inte vara ett jobb? Jag är anställd för att göra ett jobb och det är att driva den här bloggen, mitt jobb är att dra in pengar till min arbetsgivare som sedan betalar ut en lön till mig.

    

Ibland känns vårt samhälle så himla modernt och ibland känns det så sjukt gammelmodigt. Ett jobb behöver inte vara att sitta på en bank, vara brandman, läkare, advokat, målare, rörmokare osv. Det finns så sjukt många jobb som man inte tänker på, och vem fan är någon att dömma om någon annans jobb är ett riktigt jobb eller inte? När jag inte har för mycket i skolan lägger jag ner 4-6 timmar på min blogg varje dag om man inkluderar fotografering, redigering, skrivande, research, leta bilder, sätta ihop collage osv. Varför är det inte ett jobb? Kan någon förklara det för mig?

 

Igår fick jag en kommentar som gjorde mig ledsen. Det här är något som jag är med om så otroligt ofta. Jag skrev ju om vad jag skulle göra efter studenten och skrev då att jag skulle forsätta jobba med min blogg och då skrev en tjej: ”Härligt att du redan har som ett ”jobb” ”. Vadå ”jobb”. Är min blogg på låtsas? Tjänar jag monopolpengar? Nej. Jag förstår till 100% att jag låter som en dryg och bitter jävel nu men tänk er själva att ha ett jobb ni lägger ner hjärta, själ, hopp, tro och tid i och folk ser på ditt jobb som att det är på låtsas. 

    

Att jag som 18åring redan driver ett eget företag och är anställd med en lön varje månad är på riktigt, det är inte något hokuspokus om någon trodde det. Blir så otroligt frustrerad av detta. Tänk alla storbloggare, är dom arbetslösa? Nej precs. Och folk som säger ”sociala medier kommer snart dö ut, du kanske borde ha en back up plan”. Sociala medier kommer inte dö ut. Internet kommer inte dö ut. Ska vi gå bakåt i tiden? Absolut, folk kan sluta läsa min blogg men sociala medier kommer inte försvinna, inte på väldigt länge. Det är jag säker på. 

   

Känner mig bara så himla trött på framförallt vuxna. Som fnyser och skrattar lite och tycker att det är gulligt att man bloggar. Gulligt? Really? Sen finns de ju även dom som anser att bloggare får överbetalt och att det är sjukt att bloggare tjänar mer än sjuksköterskor. Absolut, systemet är sjukt då dom som räddar liv inte tjänar mer än de som bloggar men om man lyckas driva en blogg som intressera så pass många att man tjänar pengar på det, ska man skämmas för det då? Varför är det konstigt att dessa unga tjejer och killar tjänar pengar? De tjänar pengar precis på samma sätt som tidningar tjänar pengar på, genom reklam. Det känns bara som att det är så många som förminskar oss bloggare och ”bloggvärlden” så ofta, det gör mig ledsen. 

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting