OkategoriseradeSkönhet

Matrix Biolage + Hårtips

  

  

  

  

Vill ni veta något roligt? I fyra veckor fram över så kommer jag prova en ny produkt från Matrix Biolage som jag kommer berätta om för er. Matrix har kommit med en Cleansing Conditioner vilket alltså är ett rengörande balsam. Den innehåller inga parabener och inga silikoner och ska vara riktigt skonsam för håret. Det ska bli väldigt spännande att se hur detta fungerar på mitt hår, den ska tydligen öka glansen och minska frizzigt hår vilket passar mig perfekt.

  

När vi ändå pratar om hår så tänker jag att jag kan dela med mig av 3 grymma tips för ett friskt och välmående hår!

  

1. Somna alltid med torrt hår. Håret är nämligen som allra ömtåligast när det är blött. Så när håret är blött under natten och man ligger och knider huvudet in i kudden så riskerar dina hårstrån att gå av väldigt lätt. En till anledning till att inte somna med blött hår är att man ofta måste styla det väldigt mycket med många tänger och produkter vilket också sliter på håret i onödan. 

  

2. Tvätta inte håret för ofta! Nu har jag ju Cleansing Conditioner hemma som inte torkar ut håret men för er som inte har det så torkar shampoo ut håret rätt mycket. Sen sliter det även på håret att stylea om det flera gånger i veckan. Försök tvätta håret 1-2 gånger i veckan, det gör jag. Använd torrshampoo när håret börjar kännas fettigt, och när du börjar få panik: gör bara en slarvig inbakad fläta eller en riktigt stram toffs. Jag tycker hästsvansen blir som allra snyggast när håret börjar kännas lite smutsigt. Kom även ihåg att rengöra saker som nuddar ditt hår. T.ex kudden, hårborsten och händerna!

   

3. Håll det så naturligt som möjligt. Så tråkigt men så viktigt tips. Försök att låta bli locktången och plattången så mycket som möjligt. Jag har som regel att endast locka/platta håret på helgerna eller vid speciella tillfällen eller på söndagar då jag brukar ha min ”hårdag” då jag har inpackning, fönar osv. Att färga håret sliter inte så mycket på håret men något som verkligen sliter är ju blekning. Att ljusa upp håret sliter väldigt mycket men om man vill göra det, gör det för guds skull hos en frisör och inte hemma. 

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting