AllmäntSkönhetTips

Brun utan sol guide

DSC_4160

Idag när jag stod i duschen och skrubbade mig inför min brun utan sol så tänkte jag att jag lika gärna kunde göra ett inlägg om det för jag vet själv hur många frågor jag haft om hur man ska göra för att få det bästa resultatet när det kommer till brun utan sol. Vilka produkter ska man använda? När ska man applicera? Hur ska man applicera? Läs vidare så får ni mina bästa tips!
´  DSC_4164DSC_4169

Steg 1. Steg nummer ett är alltid oavsett om du har brun utan sol på dig eller inte så är det att skrubba dig och göra dig riktigt ren. BUS sätter ju sig ovanpå huden och då behöver huden vara så ren från smuts och avlagringar som möjligt för att den ska fästa på bästa sätt. Slarvar man med skrubbningen kan jag lova er att det kommer bli fläckigare än om ni inte gör det. Ett tips är att använda en skrubb med riktigt mycket korn i och inte någon som har mer tvål än korn, gärna tillsammans med en skrubbhandske eller en liten boll som jag använder. Här hittar ni min skrubb från Rituals – LÄNK
.
DSC_4175
Steg 2. Detta är ett återkommande steg men efter man duschat och skrubbat sig ordentligt så kan jag känna mig väldigt torr och då ser jag till att återfukta huden ordentligt innan jag applicerar brun utan sol. Något som kan göra dig väldigt fläckig och just att vara torr, om man har vissa ställen på kroppen där du är extra torr så kan jag rekomendera att applicera lite olja där innan du tar på BUS. Se till att ansiktskrämen/bodylotionen torkar in ordentligt innan du tar på BUS bara. Ansiktskräm – LÄNK
.

DSC_4179 DSC_4181

Steg 3. När du gjort rent huden och återfuktat den ä det dags att sätta på själva brun utan solen. Jag har testat många olika märken och konsistenser och har kommit fram till att moussen är den konsistens som jag tycker är lättast att jobba med. Den sätter man lätt på med hjälp av en handske (som från början är vit hahaha). Det jag gillar med just min brun utan sol är att den är färgad från början, då ser man direkt vart det är ojämnt, vart man missat osv. Min brun utan sol – LÄNK

.
DSC_4174
Steg 4. Det här steget är inte ett steg du gör direkt efter du tagit på BUS utan detta är något du ska göra regelbundet efter för att behålla färgen så länge som möjligt. Färgen sitter på bättre så länge du har en hud som är återfuktad och inte torr. När BUSen torkat in ordentligt då kan man börja använda lotions osv för att behålla färgen på topp. Min bodylotion – LÄNK

.
tip

– Skölj av ansikte eller kroppen cirka 6-9 timmar efter du satt på BUS, då får du bort de översta lagret som ofta kan vara lite fläckigt samt lukta lite brun utan sol-produkt vilket man gärna slipper.

– Smörj in dig med BUS minst en timme innan du går och lägger dig. Låter man inte BUSen torka in ordentligt innan man går och lägger sig riskerar man att få ett fläckigt resultat morgonen efter i och med att man svettas en del när man sover.

– Vill du att det ska se naturligt ut? Se då till att inte glömma hals, bröst och händer. Smörjer du endast in ansiktet så kommer färgkontrasten vara väldigt stor till resten av kroppen.

– Sminka dig inte direkt ovanpå BUS förens efter minst fyra timmar skulle jag säga. Annars blir sminket lätt fläckigt.

Kommentarer

 1. Vilma

  Kan inte du lägga ut en brun utan sol-video nu när hösten börjar närma sig? Hade varit nice med lite hjälp så man inte ser ut som ett levande lik heheh

  Pusss

 2. Sanna

  Hej!

  Använder du moussen i ansiktet också eller kör du med någon annan? 🙂 svara gärna snabbt för blev vääääldigt sugen på att busa mig nu när jag läst ditt inlägg!
  kram

 3. Sara

  Jag brukar göra rent min sån där handske hahah….. du kanske borde testa det 🙂 då håller den längre!

 4. Anna von Groß

  Hej!! Jag och min kompis funderar på att skaffa en podd och därför undrar jag vilken mikrofon du och Matilda använder när ni spelar in eran?? Och har du lite tips på vad vi ska tänka på med ljudet osv?? 🙂

  Kram Anna

 5. Emma

  Tack asbra tips! Började använda BUS idag för första gången så passade perfekt haha. Undrar hur ofta du brukar använda BUS och om du brukar smörja in hela kroppen eller bara överdelen tex? Kram

 6. Julia

  Ett tips till dig är att tvätta handsken efter varje gång du applicerat brun utan sol haha. Vet att du är mån om att t.ex. ha rena lakan & sminkborstar. Lika viktigt att handsken är ren, speciellt om du använder den flera gånger i veckan!

 7. Emilia

  Applicerar du samma mousse i ansiktet som för kroppen? Jag köpte St Tropez ansiktsolja som inte skulle täppa till porer osv som moussen tydligen gör men jag tkr dock att oljan inte är så bra för ansiktet eftersom det flagnar osv & man får inget jämnt resultat… tkr du att moussen passar bra för ansiktet?

 8. Elin

  Jag är lite nybörjare när det kommer till BUS, så jättebra tips! Jag använder moussen från St.Tropez som du, men jag har en fråga om hur ofta man ”ska” applicera bus:en för att färgen ska hålla i sig? Vi säger att man applicerar var tredje dag, ska man göra hela processen då skrubba osv, eller är det bara att applicera på mer?

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting