AllmäntReceptTips

Recept: Vegetarisk lasagne

DSC_9669Tänkte tipsa er om en svingod lasagne som jag gjorde igår. Jag bor ensam här nu i veckan så när jag var och storhandlade så handlade jag för tre olika rätter och en av dom var just denna lasagne. På Rhodos åt jag rätt mycket vegetariskt så tänkte att jag kan fortsätta lite med det här hemma. Kommer tyvärr inte bli helvego som Mathilda, tänker att det är något jag kan ta tag i när jag flyttar hemifrån då ingen i min familj är sugna på att sluta äta kött. Det blir rätt omständigt att alltid laga två rätter liksom. I alla fall. Tänkte börja med att säga att jag inte använde mig av några mått när jag gjorde denna utan körde lite på känsla men ska försöka uppskatta så gott jag kan. Det ni behöver är:

Till tomatsås:
Färdig tomatsås på burk, cirka 2-3 dl.
Tomatpuré, cirka halva tuben.
Vitlöksklyftor, 2 stycken
Gul lök, 1 hel.
Ketchup, 2 msk
Oregano, 1 tsk
Salt, peppar
Små coctailtomater, några stycken

Till spenatblandningen:
Tinad spenat, cirka 400 gram
Riven västerbottenost, 2/3 av paketet
Keso, 150 gram.
Salt, peppar

Övrigt:
Lasagneplattor
Bechamelsås, inte ett måste!
Osten som blev över ska du lägga högst upp innan den åker in i ugnen.

DSC_9679
1. Börja med att sätta ugnen på 200 gr.
2. Skär löken och pressa vitlöken, bryn i den kastrull du tänkt koka tomatsåsen. Löken ska inte ta färg utan endast bli varm och mjuk. Bryn den i olivolja.
3. Häll i resten av ingredienserna till tomatsåsen, låt puttra i minst 20 minuter för godast resultat.

DSC_9688
4. Blanda spenaten, keson och 2/3 av osten i en bunke, salta lite.

DSC_9691
5. Smaka av tomatsåsen och när du nått det resultat du vill så smörjer du in en form, lägger först ett laget med lasagneplattor i botten och sen ett lager tomatsås.
DSC_9693
6. Efter lagret med tomatsås lägger du spenatblandningen, sen nya plattor osv.

Hur många lager man vill ha är självklart upp till en själv. Om man gillar en lite torrare lasagne som inte blir så rinnig rekommenderar jag att inte ta så tjocka lager med sås och spenatblandning så man får plats med fler lasagneplattor. 

7. Efter sista lagret med plattor la jag ett tunt lager med bechamelsås, detta är inget måste men jag gillar rinnig lasgane! Sen la jag resten av osten ovanpå det och ställde in den i ugnen.

DSC_9697
8. Efter cirka 30-40 minuter (man får känna av med en sticka om plattorna blivit tillräckligt mjuka) är lasagnen klar och redo att serveras. Ett tips är dock att låta den stå några minuter då den blir sjuuuukt varm.

DSC_9700
Såhär fin blev min lasagne. Det blev verkligen så gott och så himla fräscht! Jag åt den tillsammans med lite gurka och tomat, tycker inte att det är så gott med sallad till köttfärsås och lasagne så tog bara lite grönsaker jag hade hemma!

DSC_9701

Ett tips om man vill ha den lite matigare är att ta ännu mer spenat och keso samt kanske lägga i fler ingredienser så som morötter eller champinjoner. Jag märkte direkt att en bit i storleken jag vanligtvis tar från lasagne med kött inte räckte. Tog typ om mat 3 gånger haha. Det här receptet räckte ganska exakt till tre normalstora portioner. Det är ju dock väldigt enkelt att göra om receptet i och med att man inte behöver följa några direkta mått. Ta bara lite mer av varje om ni är 4 ! 🙂 Lasagne är ju perfekt att ha som matlåda och går även att frysa in väldigt bra. Så om ni bor ensamma är det ju smart att göra ett större recept så kan man ha som matlåda.

Vill ni se fler recept här i bloggen?

Kommentarer

 1. Stina

  Hade varit kul om du gjorde en what I eat in a day video och kanske hade något recept! Du kanske ha något bra frukost tips?

 2. Alice

  Hej Andrea! Jag ska vara i Stockholm nu i 5 dagar med min kompis. Vi är på besök hos vår bästa vän som bara bott här ett par månader och hon vet inte jättemycket om vad man kan göra dessa soliga dagar. Kan du kanske tipsa om saker man kan göra utöver det vanliga som alla ungdomar gör.

 3. Cajsa Holmqvist

  Ser supergott ut! Måste bara säga att du verkligen gör ett grymt jobb med din blogg och dina övriga sociala medier! Du verkar ha en sån härlig positiv energi som verkligen smittar av sig när man följer dig. Har följt dig ett bra tag nu och du är helt klart en av mina favoriter 🙂

  Massa kramar till dig <3<3

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017. Hon är sambo med sin pojkvän Anton, och paret har varit ihop sedan 2011.

Powered by Cure - Influencer hosting