AllmäntReceptResorTips

STOCKHOLMSGUIDE – MAT

sthlmsguideEn av de absolut vanligaste frågorna jag får är ”Vart ska man äta i Stockholm?” Jag får nog två snaps om dagen som bara handlar om just det, flera mejl i veckan och rätt ofta kommentarer här i bloggen. Jag förstår att ni vill att jag ska göra ett sånt här inlägg för jag ÄLSKAR att få tips om restauranger när jag ska besöka en stad. Gärna med lite info och inte bara ett namn, så här nedanför hittar ni några tips samt lite kort info om restaurangen, något jag kan rekommendera att ni ska beställa osv. Har ju varit på andra restauranger som jag gillat också men här är några jag besökt flera gånger eller vill besöka igen. Längst ner i inlägget hittar ni 10 restauranger till dock utan beskrivning som ni kan kolla upp själva. Hoppas ni gillar inlägget! (Obs, utan inbördes ordning!)

dsc_3605-1024x683
Bouqerian / Mood Galleria Regeringsgatan 48
Min favoritrestaurang när det kommer till tapas är definitivt Bouqerian. Här hittar ni magisk salami, skinka och ost. Ett MÅSTE är att beställa pulled pork frittes filket är fritterade bollar med pulled pork inuti. Alltså dom är maaaagiska. Ett tips är att boka bord oavsett om ni ska äta lunch eller middag, kan nämligen bli väldigt mycket folk vissa dagar. Gillar ni tapas borde ni definitivt gå hit, ligger även väldigt centralt nära affärer, biografer osv.

e29529b5b69be26ec6e06bf566f6d9aa-2
Babel Deli / Kungsstensgatan 33
Förutom Babel Deli i Vasastan som ni ser bilder ovanför ifrån så finns Babel även i Hornstull. Vill ni hitta ett lunchställe som inte är så dyrt med fräsch meze har ni kommit rätt. Något jag älskar är att man kan plocka ihop sin egna mezetallrik vilket gör att det inte kan bli fel.  Det är väldigt fin inredning också, instagramvänligt! 🙂

dsc_4034-1024x683
Riche / Birger Jarlsgatan 4
Riche är en väldigt populär restaurang som ligger på en av Stockholms mer exklusiva gator. Här kan ni inte bara äta sviiiingoda köttbullar utan även riktigt goda frukostar eller ta ett glas vin efter middagen. Oavsett tid så är Riche aktuellt så att säga. Förutom köttbullarna så ska deras råbiff vara väldigt god (gillar själv inte råbiff men alla tipsar om den!). Boka bord! 🙂

dsc_5590-1024x683
Pane Fresco / Åhléns City
Högst upp i Åhlens som ligger ovanpå t-centralen så hittar ni Paolo Robertos italienska restaurang som passar både till lunch och middag. Dom har magiska pizzor, väldigt god pasta och fräscha sallader. Jag kan verkligen rekommendera deras oxfilépasta med champinjoner eller deras italienska köttbullar. Brukar vara rätt lätt att få bord oavsett dag eller tid 🙂

dsc_6008-1024x683
Nytorget 6
På Nytorget 6 (både namn och adress) som ligger på Södermalm så kan ni avnjuta väldigt mysiga frukostar och luncher. Middagar också för den delen men jag har bara ätit frukost och lunch där. Det jag gillar är just att det är på söder, som enligt mig är lite lugnare och mysigare än city! 🙂

dsc_6746
EAST / Stureplan 13
Mitt på Stureplan hittar ni East, som enligt mig serverar (kanske) Stockholms bästa sushi. Har aldrig varit missnöjd med en enda rätt här ifrån. Maten är MAGISK. Gillar ni Sushi måååste ni gå hit. Tonfisken är magisk, tempurarullarna är magiska, dumplingsen och thai beef sashimin ska vi inte ens prata om. MAGISKT som sagt haha! 🙂 Boka bord!

dsc_6710
Louie Louie / Bondegatan 13
Är så tacksam över att Naomi visade mig Louie Louie för äntligen så har jag hittat ett ställe med mättande och riktigt goda sallader. Vill ni ha en riktigt god sallad är det hit ni ska gå. Räksalladen är sjuk och kycklingsalladen lika så. Beställ kycklingsalladen och lägg till avokado för 15 kr, riktigt värt tycker jag. Lokalen är rätt liten men avslappnad och mysig. Väldigt skönt att sitta här om man vill höra sin kompis när man pratar eller om man vill sitta och plugga/jobba. Förutom lunch finns det gott fika!

dsc_6345
Faros / Sofiagatan 1
När jag bodde på Söder förra sommaren så hittade jag en grekisk restaurang som blivit en favorit, Faros. Maten är dyrare än en ett grekiskt gatukök, huvudrätterna ligger på cirka 150-300 kr men det är värt varje krona. Otroligt vällagad och god mat. På sommaren är det väldigt trevligt att sitta utomhus då gatan inte alls är särskilt trafikerad. Sugna på finare grekiskt? Gå hit! 🙂

dsc_8876
Greasy Spoon / Tjärhovsgatan 19
Sugna på brittisk brunch/frukost? Ta er till Södermalm och Greasy Spoon. Älskar sånna här ställen som serverar brunch all day every day. Många restauranger gör ju ”bara” det på lördagar och söndagar fram till typ 15.00. Jag älskade deras pannkakor och avokadotoasts. Väldigt mysig lokal, går inte att boka bord.

img_3152
Taverna Brillo / Sturegatan 6
Sugna på lyxig, italiensk mat? Då måste ni till Taverna Brillo. Jag vet inte ens vart jag ska börja för det finns så mycket gott. Men om jag ska nämna tre favoriter så är det deras tryffelpizza, kalvköttbullar och deras hemgjorda hasselnötsglass. Alltså det vattnas i min mun när jag tänker på det.. Här kan ni även sätta er och dricka goda drinkar, ett tips är deras populära bellinis. Även här bör ni boka bord, på helger och kvällar brukar det vara väldigt fullt.

dsc_7023-1
Nybrogatan 38
Den här mysiga restaurangen ägs av samma ägare som Nytorget 6 vilket märks på menyn och miljön. Lite samma stuk men på olika ställen i stan. Här har dom väääääldigt mysig frukost och goda lunchen. Jag kan ofta tycka att ”dagens” kan vara rätt trista och med överpriser men här blir jag aldrig besviken. Boka bord! 🙂

dsc_7166
Sthlm Brunch Club / Dalagatan 24
Här hittar ni grym, amerikansk brunch all day err day. Sthlm Brunch Club har verkligen blivit ett favoritställe för mig då jag som ni vet ääälskar brunch. Här finns det väldigt mycket gott att välja emellan. Ett måste är deras avokadotoast med antingen bacon eller ägg samt deras ”Insta Nutella Shake” som ni ser på bilden ovanför.. Oh my lord. Det går inte att boka bord här så kom lite innan ni blir svinhungriga för man kan behöva vänta på bord.

dsc_9764
Vigårda / Mood Galleria Regeringsgatan 48
Jag älskar hamburgare och jag älskar Vigårdas hamburgare. Dom har svingoda potatispommes med fräscha dippsåser. Kan verkligen rekommendera deras burgare som heter Bistro, den har tryffelaioli i sig. OMFG!!! Vigårda har även en god vegetarisk burgare och en veganskt.

haah
Supper / Strandvägen 1 Primo Ciao Ciao / Hattori Sushi Devil / Kommendören / Sthlm Tapas / Pocket / Urban Deli / Hermans / Broms

Kommentarer

  1. Cajsa

    Tack för tipsen! Lite synd bara att jag var i Sthlm för några veckor sedan. Men det lär bli betydligt fler gånger. Kram

  2. Laura

    Riktigt bra inlägg!!!! Har bott i sthlm hela livet men det är ju ändå svårt att veta vart man ska gå ut och käka, så tack för alls tips!

  3. Julia

    Haha neej, jag och mina kompisar som var i Sthlm förra veckan mån-ons och hade svårt att veta vart vi skulle gå och äta. För oss blev det Phils Burger ena kvällen och den andra kvällen asiatisk buffé någonstans nära Stureplan. Vi hade dock svårt att veta vart dom hade ett bra brunchställe, så vi hamnade någonstans i gamla stan, turister som vi var. 😉 Men bra inlägg, kommer verkligen ta del av tipsen nästa gång jag kommer till Stockholm! 🙂

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting