Texter

Meningen med livet

DSC_1140

Ibland funderar jag på meningen men livet. Jag funderar på vad syftet är. Vad har jag för syfte? Vad gör jag egentligen? Ja ni tänker säkert också så ibland. Det är så jobbigt dock att falla ner i en mörkt hål av dessa tankar då det inte finns något svar för mig än. Även om det händer mycket i mitt liv så känns det liksom som att jag står och trampar. Som att jag inte kommer någon vart. Och jag vet inte ens själv vad jag menar med det. Jag vet ju att jag gör saker, men det känns som att jag förblir den samma. Ofta ifrågasätter jag vad jag gör, även om jag är glad över mitt yrke. Varför gör jag inget som direkt skapar skillnad? Varför utbildar jag mig inte till läkare för att rädda liv exempelvis? Allt blir liksom så svart och vitt när jag börjar tänka dessa tankar. Det finns liksom inget mittemellan. Det kanske beror på att många i min omgivning börjar ta beslut om sin framtid, om vilken utbildning de ska söka och vilken stad de ska flytta till. Även om jag är nöjd med mitt liv egentligen så kan jag liksom inte låta bli att avundas deras målinriktning, deras tydliga vision om framtiden. Jag har ingen aning. Jag har ingen aning om vad jag vill, vad jag drömmer om. Därmed blir det rätt svårt att klura ut syftet, meningen med livet..

Kommentarer

 1. a

  Jag tror meningen med livet är mer än bara att vara lycklig. Vi måste ha något syfte? Det måste finnas någon Skapare bakom hela denna fantastiska Skapelse?
  För hur mycket framgång, lycka etc man än når – lär man alltid undra om det är någon större mening.
  Kolla sajten!

 2. Sanna sörman

  Meningen med livet är att hitta sin mening. Tror att alla egentligen har egna meningar, vad man själv sätter främst och lever för. Många sätter nog nära och kära främst, det är min mening med livet.

 3. Hon

  Känner verkligen igen mig i det du skriver, men samtidigt tänker jag alltid; Måste man veta? Kan man inte bara få vara och vara nöjd över det? Måste man alltid utvecklas och hela tiden vara på väg någonstans? Jag tror att det är en press och stress man känner som är skapad av ”samhället”. Man måste verkligen försöka sluta jämföra sig med andra, det är nog nyckeln till lycka….

 4. Petronella

  Förstår precis vad du menar och går ofta runt i vardagen och funderar på nu då?
  Är utbildad o har fått heltidstjänst vilket är det hav strävat efter men nu då?? Haha! Vill leva i nuet men det är svårt ibland o komma tillinsikt med vad som är betydande och roligt för en om dagarna 🙂
  Bra ord Andrea! Underbar blogg så fortsätt med det du gör! Inspirerar gör du iaf 🙂

 5. Paulina

  Tror alla känner som dig någon/några gånger i livet! Jag har jobbat/rest och pluggar nu och kan säga att det som har gett mig lugn är att ha en vardag med kontraster. Alltså att inte ha för mkt eller lite av en del av livet. När jag började läxhjälpen gav barnen mig såå mycket energi och glädje och jag kände att jag bidrog; sen betyder man inte göra det varje dag men att blanda träning fika osv med lite ”djupare” meningsfulla saker tror jah gör livet lite bättre!

 6. Natta

  Viktigt och bra att du delar med dig av dina tankar gällande detta då jag tror vi alla känner så ibland!

  En annan fråga eller önskemål, jag tycker du gör så sjukt bra videos om hur man redigerar osv och jag undrar om du inte hade kunnat göra en video där du visar hur man gör en bra youtubevideo d.v.s. hur du klipper ihop, sätter in fronter, musik etc 🙂

  Kram bästa du!

 7. Sofia

  Är lite äldre än dig och känner igen mig i dessa tankarna jag också sj hade i din ålder. Inser nu att jag var mkt mkt mer orolig än vad man behöver vara (även om jag tror alla tänker sådär) Du har ett sjukt bra liv och även om det kan kännas som man står och stampar går man alltid långsamt framåt bara att man inte märker det förrän ngt stort händer. Jag tror ditt syfte är att inspirera andra unga tjejer, du är väldigt stark i dig sj så du skapar visst skillnad!

 8. Moa

  Jag förstår precis vad du menar, likaså de flesta andra! Men bara för att du inte utbildar dig till läkare och har ett ”yrke” som är svart och vitt, så hjälper du och Mathilda många ungdomar med eran podd, och du är ju en otrolig människa att ha som förebild eller bara inspireras av! <3

 9. Matilda johansson

  När tankar om allt fantastiskt alla andra gör och har gjort, och att det verkar så målinriktat och medvetet, tränger sig på hos mig så försöker jag tänka att trots att det känns som att jag bara står och ”stampar” så är det SÄKERT många som ser likadant på mig. Att det jag gör och tar mig för också är avundsvärt!

  Jag är 100% säker på att många ser så på dig. Du har en jättebrafin och stor blogg som genererat allt ifrån resor, events, möten med nya människor och pressutskick till pengarna du lever på! Du driver en PODD!! Du har köpt en lägenhet for gods sake! Tänker du efter, kollar bak ett par år, så inser du nog att du verkligen inte bara står och trampar. Varje dag är en ny dag att lära av det du håller på med just nu i livet. Du behöver inte göra något stort och revolutionerande, skänk pengar till någon organisation som står för någon av dina hjärtefrågor vettja, och fortsätt med det du gör! Tills du känner att du vill göra något annat eller ändra riktning. (Note to myself på tankesättet ovan också haha)
  DU E GRYM!! KRAM PÅ DIG<3,

 10. Nathalie

  Jag tror att det här är tankar som de flesta i din (och min) ålder har bara för att man känner att man måste ha ett mål med livet. Jag läste precis en bok som heter ”meningen med hela skiten” och blev på något sätt lugnare efter det och insåg att jag inte behöver ha något tydligt mål kust precis nu, oftast hinner man ändå ändra sig tusen gånger om innan man väl har nått sina mål. Så ett tips är att läsa den!

 11. Marianne

  Vilken bra och tankeväckande text Andrea!
  Går runt med liknande tankar varje dag. Jag ifrågasätter mina val samt analyserar och omvärderar konstant mina framtidsplaner. Finns det egentligen en mening med livet? Eller borde man kanske bara leva och låta livet ta en dit. Jag försöker i alla fall njuta av vägen, trots att jag inte har ett klart mål i sikt 🙂
  Ha en alldeles underbar dag <3
  xx
  http://mariannelle.com

 12. J

  Förstår PRECIS vad du menar! Så glad för att du skriver om sånt här och berättar, jag själv läser till sjuksköterska och har mål och ambitioner och bor redan i egen lgh med sambo och två katter, utvecklas i min träning och det går bra i skolan. Ändå känner jag sådär ibland, mindre nu, men den finns där. Jag har också själv haft väldigt mycket problem med ångest och panikattacker och gick och pratade med en psykolog i ca 6 mån, det hjälpte Verkligen, så tveka inte på att söka hjälp! Men ja, det känns som att tiden går så fort så man hinner inte med att stanna upp och känna nånting, man gör en massa grejer men det händer ändå inget? Svårt att förklara, men jag förstår vad du menar och är tacksam för att du delar med dig, kram!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting