AllmäntReceptTips

Recept: Champinjonburgare


I inlägget ”Min helg i bilder” såg ni ju att jag och Anton åt Champinjonburgare i lördags, jag måste verkligen dela med mig av detta recept då det var helt sinnessjukt gott. Jag och Anton har verkligen varit dåliga på att äta vegetariskt nu på sista tiden så kände att det verkligen var dags för det, och det blev som sagt riktigt bra.

Ingredienser för 4 burgare:
ca 20 champinjoner
1 gul lök
1,5 dl riven ost (vi tog Gruyere)
0.5 dl ströbröd
2 msk potatismjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk torkad timjan
salt & peppar

Valfria tillbehör till burgarna så som bröd, pålägg osv.

Gör såhär:
1. Finhacka champinjonerna och löken, stek sedan tillsammans tills dom blivit mjuka. Stek såpass länge att dom inte vätskar sig utan blir lite torrare liksom. Jag stekte dom i kanske 7-8 minuter.
2. Riv osten, ett tips är att använda en smakstark ost, annars kommer biffarna inte smaka så mycket.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Häll i löken, champinjonera och osten i bunken med dom torra ingredienserna.
5. Blanda allt med händerna och forma biffar av önskad storlek.
6. Stek i rapsolja, jag valde att steka på rätt hög värme då jag ville att dom skulle bli lite krispiga.
7. Servera med valfria tillbehör eller är som dom är!


Alltså kan vi ta en tyst minut för att i princip alla våra sötpotatis-pommes brändes… 🙁 Aja, det blev i alla fall väldigt gott. Något vi helt hade glömt bort var att köpa tillbehör haha. Vi hade lite avokado och tomater hemma samt hamburgerdressing så det fick duga.

Kommentarer

  1. E

    Nästa gång ni gör sötpotatispommes borde ni testa följande recept/teknik – det ger de KRISPIGASTE pommesen ever utan att fritera dem:

    Skala och skär potatisen till formen av pommes. Placera dem i en bunke och häll i runt en matsked maizena, skaka runt pommesen i bunken så att alla får ett jämt och tunt lager av majsstärkelsen. Häll därefter i någon matsked oliv-/rapsolja och skaka runt igen, likaså här så att alla pommes blir täckta men inte indränkta i olja. Salta pommesen, bred ut dem så de ligger en och en på en plåt med bakplåtspapper. Ugnstemp på 225 grader i 30-40 min!

    När vi först testade detta var det det enda vi åt i en vecka, haha. Vi hade det som tillbehör till allt. Så otroligt gott men framförallt kripsigt, som på restaurang, utan fritös!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting