AllmäntResor

Resmål i sommar..

Vi är i mitten av April nu vilket betyder att det är sommar om en och en halv månad. Helt ärligt talat, vart tog tiden vägen? Kändes verkligen som att det var julafton alldeles nyss. I alla fall, jag har två stycken resor inplanerade i sommar och jag skulle gärna vilja få till ytterligare en. Om cirka en månad åker jag och Alice till Barcelona en weekend och den 17e Augusti åker jag och Mathilda till Paris en weekend. Ska verkligen bli så roligt att få resa med min syster och bästa vän! Jag är verkligen sjukt glad över dessa resor men skulle så gärna vilja få till en solig vecka någonstans i mitten av sommaren, typ Juli. Och då finns det lite olika resmål jag funderar kring..


Jag älskar den här ön sååå mycket. Har varit där fyra eller fem gånger tror jag men kan verkligen inte få nog. Skulle såååå gärna vilja åka dit i sommar. Det brukar gå att hitta rätt billiga flygbiljetter också! 🙂


En annan Spansk ö jag gärna skulle vilja besöka är Ibiza. Jag har varit där en gång, i ett dygn. Det dygnet spenderades på ett hotell så såg verkligen ingenting av ön eller staden. Tänker att det här är det perfekta stället att åka till om man vill kombinera sol och bad med fest!

Ett land jag hört väldigt mycket gott om är Kroatien, kanske ska skippa Spanien och åka hit istället där jag aldrig varit? Verkar otroligt vackert utifrån alla bilder jag hittat. Det enda som stoppar mig egentligen är att jag inte har någon som helst aning om vart man skulle åka i Kroatien.. Har någon av er varit där?

Vart ska ni eller vart skulle ni vilja åka i sommar?

Kommentarer

 1. My

  Jag har varit i Kroatien 2 gånger. Första gången var i Dubrovnik vilket jag verkligen kan rekommendera! Omgivningen är så vacker och staden är väldigt mysig och fräsch.
  Andra gången i Kroatien hann jag med att besöka Zagreb, nationalparken Plitvicesjöarna och Split. Det jag gillade mest med Zagreb var att det fanns många fina och annorlunda restauranger/caféer där. Plitvicesjöarna tycker jag verkligen man ska besöka om man har vägarna förbi! En otrolig fin nationalpark där man går genom sagolika skogar och förbi magiska vattenfall. Split var också väldigt fint, men kanske inget för den som hade tänkt stanna i 1 vecka. Jag var där i 3 dagar tror jag och det räcker gott och väl i Split. Staden är väldigt mysig men liten så när man utforskat den i ett par dagar så finns det inte så mycket mer att se. Ett tips är att göra som jag gjorde under min andra resa till Kroatien; att besöka olika ställen.

 2. Johanna

  Om det är någonstans du ska åka så är det Hvar i Krotatien!! Det är en ö utanför Split, med jättebra nattliv och helt fantastiska upplevelser!! Plus i kanten att det faktiskt inte alls är dräggit eller ofräscht! <3

 3. Jossan

  Jag har varit i Kroatien två gånger på två olika ställen! Första gången var jag i Cavtat, en liten stad i landsdelen Dalmatien i södra Kroatien! En sååå mysig liten stad med goda och mysiga restaurangen och fik, turkost glittrande vatten, fina båtar och bara en mysig trevlig stad! Det bästa med den staden är att den ligger lite utanför turistströmmen, jag kan varmt rekommendera den staden om du vill ha en lugn och skön semester. Det är också väldigt lätt att ta båten över till Dubrovnik där det finns schopping och andra sevärdigheter, som att vandra i bergen eller dyka i havet:)
  En annan rekommendation är Split, det är Kroatiens andra största stad. Där snackar vi lite mer turister, klassiska badplatser men ändå väldigt mysigt och vackert! Det ligger i mellersta Dalmatien! Ett tips är att hyra en lägenhet eller litet hus när man åker dit pga de extremt fina vyerna man får speciellt om man bor på berget. Jag har bott i ett hus varje gång jag har vart där och det är svårslaget 😍 Om jag skulle välja en stad mellan dessa två så skulle jag nog välja cavtat! Kan nog vara den bästa resan jag varit på! ❤️

 4. Anonym

  Hej!
  Jag har vart i Kroatien tre gånger, varje gång har jag varit strax utanför Porec. Superfint! Dock så blir det ännu finare desto längre ner man kommer, klarare vatten osv. Men älskar verkligen Kroatien, mitt favoritresemål helt klart!

 5. Molly

  Kroatien är underbart! Rekommenderar stark att åka dit. Har varit i Baska Voda och det är fantastiskt där. Bergen runt omkring området känns som kulisser och invånarna är otroligt trevliga! Sedan är vädret inte att klaga på. Baska Voda är ett litet område, men åker man en bit bort kommer man till ett ställe som heter Markarska som jag tror är själva staden? Hur som helst, helt klart värt att besöka Kroatien 😊

 6. Frida

  Du borde definitivt åka till Kroatien om du inte vart där. Jag gillar också Mallorca men Kroatien är mycket vackrare och vattnet är helt magiskt. Vattnet är sjukt rent överallt till och med i hamnen ser man botten på några meter djup. Jag har varit på ön brac i staden bol och i en liten ort som heter mlini. Båda ställena var superbra! Det som är charmigt är att det finns mycket småstränder som alla är sjukt fina! I bol finns även stora stränder.

 7. josefin

  jag var i kroatien själv förra året, så fint och mysigt! vi var på ön Brac i staden Bol, en vecka på Ön Vis i staden Comiza och avslutade med några dagar i Split. Favoriten på resan var helt klart Bol, en av världens finaste stränder och riktigt mysiga resuranger! rekommenderas starkt

 8. N

  Jag kommer själv från Kroatien och håller som många med om att öarna är fantastiska! Mitt tips är att möjligtvis att bo på ön Brac i staden Bol (om du vill ha det lite lugnare MEN NJUTA EXTREMT) ochoch sen köra en liten ”båtluff” till de andra öarna runtom, så som till hvar, palmizani osv! Eller att du bor på HVar som är större, dvs mer turistigt men också större utbud på saker att göra! Men att åka runt på öarna är mitt absolut bästa tips. Kroatien är så bäst!

 9. Julia

  Hej Andrea!
  Jag har varit i Kroatien en gång och ska dit igen i sommar. Sist bodde vi i en fiskeby mellan Split och Zadar och hade bilat dit. Då åkte vi på utflykt till Krka nationalpark som var något av det vackraste jag sett. Så om du hamnar i Kroatien och har möjlighet att ta dig till Krka så är det bara att packa badkläder och fikakorg och njuta 🙂

 10. Mathilda

  Var i Kroatien förra sommaren, verkligen lika fint som alla säger! Vi var en vecka i Split, men skulle säga att några dagar i Split och några dagar på Hvar är perfekt. Hvar är verkligen så mysig ö! Och att åka på båtutfärd mellan öarna utanför Split är ett måste om man är där. Helt fantastiskt! Rekommenderar verkligen Kroatien 🙂

 11. Sara

  Kroatien är verkligen ett så fint land, har varit där i tre sommar i redan och älskar det. Att hyra segelbåt i Kroatien och segla längst Makarska Revirian är verkligen så fint (GOALS). Kan tipsa att åka till Dubrovnik, Trogir, Split och Hvar

 12. Donjeta

  Åk till Ksamil i Albanien!! Hur fina stränder som helst och väldigt väldigt billigt. Både hotell och supergod mat för väldigt lite pengar. Sök på Ksamil på google så får du upp rena paradiset, asså verkligen så himla fint!!😍

 13. Alice

  Du bara måste åka till Kroatien, bilat dit ner många gånger och de är alltid de resorna som ligger närmast hjärtat!!

 14. Anonym

  Hvar i Kroatien är sjukt fint och trevligt!! Perfekt om man vill ha fina badvikar och lounge-aktiga fester. Eftersom Kroatien har skärgård skulle jag antingen göra resan via båt, segla alltså, eller hyra mindre båtar över en dag om du är på Hvar! Att komma ut på havet var som att vara i Stocholms-skärgård fast med kristallklart turkost vatten! Dock är Hvar ganska litet men otroligt fint, bara färjan man tar från Split ( fastlandet där flygplatsen ligger) är typ värd! Hotell Amfora liger previd vid staden men är dock dyrt!! Dem har finste stranden nedanför

 15. Maja

  Var i Kroatien förra sommaren på ön brac. Det var så sjuuuukt vackert! Kristallklart vatten, höga berg och små mysiga stränder. Helt underbart helt enkelt. Rekommenderar verkligen att åka dit!

 16. Tilde

  Kroatien = finaste resemålet!!! Jag var i Kroatien i september 2016 på ön Brac, så otroligt vackert. Mer specifikt var jag i staden Bol. Stort tips!!! Resan dit kan dock vara halvdryg.. Kort flygresa till staden Split dock, sedan färja i 2-3 h till Brac och därefter 1 h buss till Bol. MEN SÅ VÄRT DET.

 17. Josefin

  Åh Kroatien… Jag älskar Kroatien!! Städerna längs Makarska Rivieran, Trogir, Split, Omis, Brela… Billigt att äta mat ute och sådär också och det gör ju mycket. Åk till Kroatien det är verkligen underbart!

 18. Sandra

  Jag jobbade som reseledare i Kroatien i sommar och jag kan inge rekommendera det tillräckligt! Jag bodde längs Makarska riviera och jobbade på hotell Medora Auri, ett fantastisk hotell med ännu mer fantastisk personal. Jag skulle säga att bo på fastlandet och sen ta utflykter till öarna med bil tex, och även besöka Split, Dubrovnik och Moste (Bosnien Hercegovina)

 19. Ebba

  Hvar, Brac och Rabac är tre Kroatientips! Håller dock med dig om att Mallorca är alldeles underbart och det vore inte dumt att besöka den ön igen, det är ju värt det!

 20. Filippa

  Älskar Kroatien!!! Min familj har nyss köpt segelbåt här och jag älskar det. Vi har innan bott på ön Okrug Gornji som är en lung och fin ö med en massa goda resuranger. Detta ligger jättenära den fina gamla staden Trogir, älskar Trogir haha. Man behöver bara ta en långpromenad (elr taxi/båt) dit för att strosa runt elr äta grym lunch/middag!! Rekommenderar starkt!

 21. Filippa

  Älskar kroatien!! Min familj har nyss köpt segelbåt och vi är här nere just nu. Jag själv älskar den gamla staden Trogir precis utanför Split. Vi brukar annars bo på ön Okrug Gornji som är jättemysig med en massa goda restauranger. Om man bor där kan man enkelt ta en långpromenad (elr taxi) till Trogir och bara strosa runt men även äta god lunch/middag. Rekommenderar stark!! Lungt och fint är det.

 22. M

  Jag åker till Kroatien varje år då min familj är därifrån. Gällande öarna Brac och Hvar – Sjuuukt mysiga öar, jättevackert verkligen men man får räkna med att det är en hel del turister där på sommaren. Om du ska till Brac – åk till staden Bol (googla) – AMAZIIIING!
  Annars funkar i princip alla städer längs Makarska Rivieran (ett tips är att åka roaaadtrip!! Avståndet mellan städerna är nämligen inte alls långt.)
  Primosten kan jag också rekommendera som är en mindre stad vi åkte till för några år sedan, som jag har sååå bra minnen ifrån. Vill man dock festa ska man inte åka hit, det är ett mindre och mer avslappnat ställe.
  Dubrovnik (Game of Thrones staden..) är också sjukt fin – men har egentligen ingen ”fin” strand och är lite bergigare än dem andra så räkna med bra kondition efter att ha besökt den staden. Enligt mig är det en mer sight-seeing & fest stad. Dessutom är allt mycket dyrare i Dubrovnik. Överlag är kroater suuupertrevliga och generösa, dessutom maten himmelsk!! Lycka till! 🙂

 23. olivia

  Hej! Jag var i Kroatien i somras. Stället jag var på heter Podgora och hotellet heter Medora Hotels och Resorts. Det var det absolut bästa utomlandsresan jag har varit på och jag har bland annat varit i Grekland, Cypern, Turkiet, Bulgarien men det går inte ens att mäta Kroatien! Det är bra mat, jättejättejätte fint, varmt, när man går och ska kolla runt i affärer så rycker dom inte i en, tar inte lång tid att flyga dit vilket kan vara skönt! Det ända negativa är att det är inte sandstrand utan det är stenar men man kan lätt köpa några badskor där!

 24. Becca

  Så skönt att det snart är sommar! Gällande Kroatien har jag varit på ön Pag, som är så vackert! Det är så kristallklart vatten pga att det är ganska mycket berg runtomkring. Har även varit i Rijeka, som är en kuststad men mer stad än sommarsemester och så har jag varit i Brela/Baska Voda som är typiska turistställen men väldigt härliga. Generellt är det god relativt billig mat, härligt bad och sol.

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017. Hon är sambo med sin pojkvän Anton, och paret har varit ihop sedan 2011.

Powered by Cure - Influencer hosting