AllmäntTexter

Viktigt


Efter livepodden i höstas när jag (som vanligt) började gråta när jag pratade med några av alla som var där <3  

Att arbeta med sociala medier är roligt, jobbigt, lättsamt, lyxigt, slitigt, ytligt och allt däremellan. Men aldrig någonsin har jag känt att det varit viktigt. Att jag driver den här bloggen, eller vår podd eller min Instagram har inte förändrat liv på riktigt, det har inte varit viktigt i den bemärkelsen att någons liv faktiskt skulle förändras om jag slutade. Vissa kanske skulle tycka att det var tråkigt, absolut, men inte så mycket mer än så. För tre veckor sedan så ändrade jag den synen på mitt jobb, det jag gör är nu viktigt. För sen jag och Mathilda släppte första avsnittet av poddserien så känns det viktigt och mer på riktigt än någonsin förut. Det känns verkligen så sjukt att inse att det vi gör just nu faktiskt gör skillnad, sjukt stor skillnad. Vi peppar inte längre ”bara” någon till att våga fråga ut den där killen, eller ta det där jobbet. Jag inspirerar inte bara någon till vilken klänning ni kan bära på studenten eller om mina bästa tips för att komma igång med träningen. Jag använder mina sociala medier för att skapa skillnad.

Målet med poddserien har hela tiden varit att få folk att prata om att dessa sjuka saker sker dagligen, så ofta att det blivit normaliserat. Det sker så ofta att innan den här poddserien uppgav hälften av er att ni aldrig blivit sexuellt ofredade men 90% av er uppgav att ni blivit tafsade på. Förstår ni? Att bli tafsad på ÄR att bli sexuellt ofredad, men att bli tafsad på idag är tyvärr så vanligt att man inte ens förstår att det är olagligt. Under helgen har jag fått sammanlagt 5 stycken mejl av tjejer som beskriver hur dom efter att ha lyssnat på seriens två första avsnitt bestämt sig för att anmäla det som hänt dom. En av dom anmälde i fredags något som hände henne för två år sedan, en annan anmälde det som hände henne i helgen. Jag har aldrig varit stolt, både över dom och oss. Aldrig någonsin har jag känt mig så viktig som när dessa tjejer beskriver hur jag och Mathilda fått dom att inse hur oskyldiga dom var i det som hände dom.

Jag kände bara att jag var tvungen att skriva av mig, för fasen vad glad jag blir över att vi redan skapat skillnad på två avsnitt, imorgon släpper vi det tredje och jag hoppas att ni lyssnar då <3

Kommentarer

 1. Sara

  Vill bara säga att er poddserie är så jävla bra. Ni får mig att bli mer insatt i ämnet och vilja engagera mig mer. Ni är sjukt professionella i sättet ni gör avsnitten. Vill aldrig att det ska ta slut! Men oavsett vilket ämne ni tar upp vet jag att det kmr bli intressant och bra. Grymma ni ❤️

 2. Matilda

  Hej!
  Håller verkligen med dig! Har lyssnat på poddserien och kände direkt att jag bara ville prata prata prata om ämnet! Samma kväll som jag hörde första avsnittet satt jag och min pojkvän i en jättefin och bra diskussion om allt ni tog upp och nu ska vi lyssna på resterande avsnitt tillsammans. Tror jättestarkt på att vi måste involvera alla och få fler killar att lyssna också!
  Stor kram<3

  1. Mathilda

   Gud vad glad jag blev när jag läste detta!! <3 Man kommer aldrig vinna killars uppmärksamhet i den här frågan genom att vara upprörda eller arga, det är inte så man skapar förståelse. Jag är väldigt impad av både dig och din kille, även om det inte låter som världens grej så tror jag inte alla skulle vara så tillmötesgående. Många kramar <3 <3

 3. Hedvig

  Jag blir så stolt och glad. Ni är så fantastiska! Du och Mathilda och alla tjejer som finns här ute. Man blir så stolt över ert arbete och så glad över tjejerna som inte bara lyssnar, utan även lär sig av er. Att våga anmäla är så stort. Fantastiska Andrea och Mathilda, tänk att jag och så många andra har sån tur att vi får lära, lyssna, inspireras och ta del av era viktiga ord och tankar. Ni är bäst <3 STOR KRAM!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017. Hon är sambo med sin pojkvän Anton, och paret har varit ihop sedan 2011.

Powered by Cure - Influencer hosting