AllmäntResorTips

Vart ska vi äta i Barcelona?

Jag var i Barcelona i Augusti förra året och jag älskade det! Jag hann inte uppleva supermycket av själva staden utan shoppade och solade mest men det var ändå väldigt trevligt. Alice och jag åker tillsammans torsdagen den 25e och kommer hem igen söndagen den 28e. Jag tänker att hela söndagen får gå åt till att göra typiska turistsaker som att kolla på sevärdigheter osv då de flesta butikerna har stängt då. Och typ sola!! Herregud det lär ju vara varmt i slutet av Maj i Barca, gud vad skönt det ska bli. MEN, nu sitter jag som det planeringsfreak jag är och planerar vart vi ska äta typ varje måltid. Vi kommer inte äta frukost på hotellet utan det ska vi göra ute. Så jag sitter och letar frukost/brunchställen, lunchställen, middagsrestauranger och barer. Hotellet vi har bokat är klassat som ett av Barcelonas bästa ställe att ta en drink på (rooftop bar) så där kan vi ju vara. Sen har jag några ställen jag vill tillbaka till men jag vill ju självklart ha er hjälp nu hörni!

Vilka matställen får vi inte missa i Barcelona?? <3

Kommentarer

 1. Lina

  Bor i Barcelona just nu och har gjort det ett par månader nu, så här kommer en hög med tips!!
  Bar: 33/45 som ligger på Joaquín Costa i Raval, Alsur som har mojitos för 3.70 euros, Crepes al Born och El Borne som ligger nästan vägg i vägg med crepesstället, med mysig belysning och lagom högt för att kunna prata.
  Lunch/middag: La bombeta i Barceloneta har SJUKA tapas, men de pratar inte så mycket engelska och tar inte kort. Nästan alltid kö!! Sen så är Bormuth i Born också mysigt, Kino som ligger vid MACBA i Raval (med uteservering och mackor mer för typ lunch), Santa Agustina som också ligger i Born på ett litet torg har fett mysig inredning och asbra tapas. Bacoa som är hamburgare som finns på tre ställen, och med uteservering på det på stranden! Hoppas ni får käka någon god mat, ser fram emot att se vad ni ska göra när ni är här 🙂

 2. Julia

  Milk och The Benedict är två jättemysiga och goda frukost/brunch-ställen! De ligger precis jämte varandra i de gotiska kvarteren nära la rambla

 3. Sofia

  Brunch & cake!! Ligger vid stranden. Perfekt frukost/brunch/lunch med massa veganskt och healthy food och suuupergott och instavänligt haha

 4. Mathilda

  FLAX & KALE 4 SUREEE!!!! BÄSTASTE Brunch, lunch eller what ever! Så fantastiskt gott ”flexitariansk ställe”!

 5. Stella

  Federal café är det bästa brunchstället i Barcelona, väldigt enkel och avslappnad inredning men världens godaste french toast och cappuccions. Brunch & Cake är väldigt överskattat enligt mig, väldigt mycket folk och inte speciellt mysigt eller gott. Sen det bästa matstället är definitivt Búbo i Barrio Gótico, perfekt lunchrestaurang. Ligger på ett litet torg vid en katedral och är sååå mysigt, kanske mest känt för sina desserter men har även bra tapas. Restaurangerna vid strandpromenaden nedanför W hotell är väldigt trevliga men kanske inte de mest prisvärda. Ha det så bra i världens bästa stad!!

 6. Johanna

  Kiosko är ett jättebra ställe att äta hamburgare på, typiskt lunchställe. Sedan även brunch and cake men där ser jag ju på bilden att du redan varit 🙂

 7. Katarina

  Men varför måste ni planera allt i minsta detalj? varenda måltid räcker med middag typ. Det är härligt och bara gå ut och se vad man hittar, det gjorde jag i Madrid.

 8. Louise

  Barcelonas allra bästa tapas-restaurang heter CIUDAD CONDAL! Både enligt mig, tripadvisor och alla jag känner. Det är sjukt lång kö där eftersom att det är så populärt men skriv upp er på listan och sätt er och ta lite bubbel i pinxtos-baren medan ni väntar. 😀

 9. Felizia

  TOTO restaurante är ett måste!!! Sjukt bra och as härligt middagsställe med extremt trevlig personal, öppet kök och jätte ball indredning (sök bilder på Google så för du ett hum om stämningen) rekomederar deras risotto eller deras pizza – extremt gott!!!

 10. Alice

  Surf house på strandpromenaden är godare brunch än brunch and cake!

  Sen är middag på Ikibana verkligen en varm rekommendation 🙂 Asiatiskt, typ ”asian fusion” i stil med East och Kasai här hemma ungefär. Finns på tre olika ställen tror jag!

 11. Maja

  Sensi tapas! En SINNES!!!sjuk smakupplevelse och jättebra service. Vi käkade det som personalen tipsade om. 🙂

 12. Lova Rudin

  Baren Creps Al Born är fantastisk! Så härlig stämning, mycket locals, goda drinkar och jättetrevliga bartenders. Plus att man kan äta crepes om man kommer lite tidigt. Tropico är livets brunchställe och Flax and Kale är en jättenice hälsorestaurang.

  Ha det så kul!

 13. Maria

  Ni får inte missa att brunch på Brunch & Cake! Det Finns två stycken, en inne i stan och en vid vattnet som heter Brunch & Cake by the sea och den är helt klart bäst! Sen så rekommenderar jag Flax and Kale för lunch och middag. Såå god vegetarisk och vegansk mat där!
  Ha så kul 🙂

 14. Anonym

  Ultramarinos – jättemysigt ställe.
  FOC (Latin food & drinks) – Av alla ställen som finns vid stranden är det här ett av de bättre.
  Bun Bo – vietnametisk mat.

 15. Anonym

  Det finns en så god resturang vid stranden som heter Agua, när vi var där var det bara lokalt folk som åt där. Bästa maten verkligen!!

 16. Josefine

  Frukost/Brunch/Lunch/ Flax & Kale, Brunch & Cake, SurfHouse.

  Middag/ Gourmet Tapas by Sensi (El Gotic), Can Recasens (Rambla de Poblenou 102)

  Rooftopbar/ Grand Hotel, 1881 per Sagardi (Port Vell, ingång via museet)

 17. jonna

  maoz, la rosa negra (mexikanskt), maka maka och theresas!!! Bodde i barcelona och saknar dessa ställen varje dag, njut <3

 18. Sofia

  Var just i Barcelona! 3 minuters gång från hamnen, upp mot gamla stan åt jag och min familj frukost på ett ställe som hette Milk (högt rankat på tripadvisor). Vi åt där varje dag och det fanns så mycket gott att välja mellan! Det var så mysigt där, instagram vänligt också 😀 Adress: Carrer d’en Gignàs, 21, 08002 Barcelona, Spanien

 19. Camilla

  Halloj! Barcelona som är en allt för härlig stad. Jag och min partner bodde på Hotell Catalonia precis vid fontän Montjuïc. Så först kan jag tipsa om deras poolbar på taket där man kan ta en drink medan man kollar på fontän-showen. När det gäller frukost så är det ett måste att testa på stället, Federal. Modern inredning, med en fantastiskt mysig takterrass och även förstås en otroligt god frukost som man bara inte kan missa. Hoppas att ni får det bäst!

 20. Lola

  En nyttig/vegan/vegetarisk restaurang med namnet Flax and Kale, sjuukt god mat och goda juicer och smoothies.

 21. Gabriella

  Cera23 är en bar (+ restaurang tror jag) som är känd för sina Blackberry Mojito! Det är det godaste jag smakat i dryckesväg, så är ni sugna på drinkar tycker jag absolut ni ska gå dit och beställa in en sådan! 🙂

 22. Ulrika

  Jag hittade den här guiden innan jag skulle åka och alla restauranger/café jag gick till var amazing!! Ni borde verkligen utgå från den här guiden 😀 Sen finns det även en shot bar som heter Espit Chupitos som är något utöver det vanliga som ni inte borde missa om ni ska festa lite när ni är där!

  1. Jennifer

   ÅH! Barcelona <3 Kom hem för några dagar sedan bara och är hopplöst förälskad…………

   SALT BEACH CLUB – efter en förmiddag på stranden, beställ in nacho, kycklingsallad med avokado och sangria! Ligger precis nedanför Hotel W, skön lounge musik och sjukt bra remixer på ganska hög volym!

   LA PLAYA – litet lunchställe vid mitten av Barceloneta (obs: personalen var sjukt dåliga på engelska men det funkade fint att peka på menyn). Ligger precis innan en fotovänlig gränd haha

   BRUNCH & CAKE BY THE SEA – sjukt nice och instagramvänlig mat, ligger vid hamnen påväg till Barceloneta

   Ska ni ut så 1. Kolla vad klubbarna har för event just den dagen!!! På deras hemsidor är det också enkelt att skriva upp sig på lista, och sjukt värt att betala 10euro/person för gratis inträde, före i kön och gratis drinkar. Drinkarna ligger på ca 15euro och vanligt vatten på 5 euro för exempel:)))

   PATAGONIA – egentligen rätt sunkigt ställe men sjukt nice tapas, nacho, sangria och övriga drinkar! Finns dessutom flera franska balkonger som man kan sitta vid och se över allt folk som går på La rambla.
   Bästa ställen tycker jag var Pasha, Opium och Shoko. Opium är den största och trendigaste klubben, nice att kolla in men typ bara techno/house (smaksak såklart), Pasha var helt klart bäst om det var bra event, Shoko är alltid ett säkert kort. Undvik Catwalk, det var sunkigt och grymt lite folk! Något jag ångrar är att jag inte testade var Ecplipse som ligger på typ 26:e våningen på hotel W, det ska vara sjukt nice har jag hört!

   Lite tips, ha det BÄST! Är så avis!!!

 23. Elina

  Vart i Barcelona flertal gånger och två favorit frukost/lunch/fik ställen som ni absolut inte får missa är Artisa som ligger mitt i La Rambla och Caravelle!

 24. Sara

  Absolut bästa tapasen i hela Barcelona finns på Bodega Biarritz 1881. Det är bara ett litet hål i väggen (kanske inte så instagram vänligt haha) men sjukt god hemlagad tapas. Gå dit tidigt för det blir snabbt fullt och lång kö.

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting