AllmäntPodcasts

#VARFEMTEKVINNA – Er historia

Nu är det sista avsnittet släppt, är är avslutningen för vår serie om sexuella trakasserier och övergrepp! Vilken resa det har varit hörni, när vi bestämde oss för att göra detta hade jag ingen aning om hur mycket jag skulle lära mig. Något som gjort mig väldigt glad är att det verkar som att väldigt många av er upplevt samma sak, att ni lärt er mycket av serien och att det öppnat era ögon kring dessa problem. Det sista avsnittet är väldigt jobbigt att lyssna på, just för att det blir så mycket. Vi har uppskattgningsvis med 15-20 mejl som är upplästa av några supersnälla lyssnare, dessa mejl beskriver om vad avsändarna varit med om för någonting. Det har verkligen varit sjukt jobbigt att klippa detta avsnitt vilket ni säkert kommer förstå.

Ni lyssnar som vanligt i Acast eller Podcaster. Och SNÄLLA (rara), innan ni bombar min snapchat eller mejl och frågar vart avsnittet är; börja med att prenumerera på Podcaster och uppdatera flödet under fliken som heter just ”Flöde”. Annars; testa att lyssna via Acast, där är det aldrig några problem. Sök bara på Mathilda och Andrea eller på #VARFEMTEKVINNA. Eller så kan ni lyssna i spelaren här nedanför. Puss och kram <3

 

VIKTIGA FRÅGOR: Skulle ni vilja att vi gjorde en till poddserie? Om vadå? Vad tycker ni vi ska tänka på till en eventuellt ny poddserie? Snälla lämna en kommentar!

Kommentarer

 1. Katarina

  Nästa poddserie kanske kan handla om psykisk ohälsa? Tabun kring det, vad man ska göra för att få fler att prata om det, fördomar, hur skolor hanterar det osv! Har inte lyssnat på var femte kvinna men ska göra det, tror oavsett att den är bra och ni är så grymma som tar upp viktiga ämnen!

 2. Johanna

  Hej, asså så tråkigt att det är sista avsnittet, dessa poddisar har ju varit så grymma att lyssna på, tolka mig rätt!! Ni är helt underbara, och er podd är obeskrivlig!!

  Jag skulle jätte gärna vilja höra en förutsättning med alla hemska, äckliga våldtäckter för jag tycker det är fett bra att berätta om olika häbdelser man har varit med om & att upplysa andra!
  Annars tycker jag att kroppsideal, är ett så stort, viktigt ämnen just nu!

 3. Amanda

  Vad jag främst tycker har varit bra med denna serien är alla OLIKA situationer, att det inte endast behöver vara det ”klassiska” man hör att man blivit våldtagen på avskild plats av någon okänd, utan alla dess situationer som man tidigare tänk inte är så farligt jämfört med en våldtäkt, men alla händelser är verkligen hemska. Tack till alla tjejer som orkat dela med sig av sin historia, jag tror att många yngre tjejer kommer ha stor nytta av detta samt historier att luta sig tillbaka på och se att händelser som ni tagit upp aldrig är ok om man själv inte är med på det. Otroligt viktigt, tack <3

 4. Sofie

  Så sjukt bra serie, har precis lyssnat klart på sista avsnittet och gråtit så mycket för att det är såhär.
  Kram till er❤️❤️

 5. Emma

  Hej, blev verkligen så berörd av veckans avsnitt att jag inte klarade av att lyssna på hela direkt. Blev flera gånger tvungen att pausa pågrund av den stora klumpen i magen. Tycker verkligen att den här poddserien har varit så bra och framför allt lärorik. Ser verkligen upp till er ännu mer efter det här om det är möjligt. Så stort att ni som unga tjejer som jag själv kan tar tag i det här och bjuder in andra att vara med. Är domsaga verkligen berörd och tycker att detta är så otroligt viktigt. Sluta aldrig med det ni gör och fortsätt inspirera unga. Stora stora kramar från en berörd läsare och lyssnare. <3

  1. Andrea Hedenstedt

   Jag förstår det.. Vi var nästan osäkra på om vi ville göra avsnittet just för att det skulle bli så jobbigt att lyssna på, samtidigt är det ju verkligheten och det vill vi ju att folk ska förstå. Man får ta en bit i taget liksom. Tack så mycket! <3 <3 Kram

 6. Sanya

  Sjukt bra och imponerande jobb med poddserien Andrea och Mathilda!! Det behövs verkligen <3
  Jag har inget direkt förslag på ämne till ny poddserie, men kanske på ett avsnitt? Hade varit jättekul med ett avsnitt som handlade om typ det övernaturliga/andar o.s.v. hur ni tänker kring det, vad ni tror på/om ni tror, har ni varit med om något, känner ni någon som har det/berättat något? Ni kanske dock inte alls tycker detta är intressant eller att det inte passar ett "poddimage" (haha) och då förstår jag om ni inte vill prata om det. Men är nyfiken bara! Kramis 🙂

 7. Alicia

  Sååå sjukt bra poddserie, hoppas verkligen alla lyssna på detta och förstår vad ni förmedlar. Blev så rörd och fruktansvärt arg på att dessa historier ens har hänt och händer dagligen.. Gud vad ni är grymma som har gjort och lagt ner så mycket tid på detta, alla kramar i världen till er! Om ni gör en till poddserie så hade jag velat lyssna på när ni diskuterar om psykiskohälsa eller om kroppsideal, de är också viktiga ämnen som det pratas alldeles för lite om och som folk borde uppmärksamma. Många tjejer och killar som dagligen mår dåligt av detta och behöver hjälp och mod till att söka hjälp, och det tror jag verkligen ni skulle kunna hjälpa till med. Kram❤️

 8. Ida

  Så himla glad över att ni gjorde denna serien har suttit tidigt o lyssnat varje tisdag även idag. Blir så irriterad, sur och arg över att de ska behöva vara såhär o de är så viktigt och fint att ni tagit er tid att göra detta. Ni är grymma! Tycker de hade varit härligt dock nu med avsnitt me lite uppdatering i era liv och lite sommar pepp 🙂

 9. Lisa G

  Först: Jättesnygg ny heder på bloggen!
  Andra: säger bara wow, wow, wow! Detta avsnittet av podserien går till historien! Så otroligt starka berättelser! Var ute och sprang när jag lyssnade och blev så upprörd ibland att jag gick och sa högt grejer som ”jävla idioter” ”men det är ju helt sjukt!” ”fucking what?!” och annat haha. Tur att ingen var i närheten och hörde, hade väl trott att man var lite smått sinnessjuk…
  I alla fall, grymt jobbat och jag hör JÄTTEGÄRNA fler serier, men har tyvärr inte förslag just nu.
  Kram!

  1. Andrea Hedenstedt

   Först: TACK!! <3 Kände att det var dags för en ny där jag har min nuvarande frisyr haha..
   Andra: Men åh jag förstår din frustration.. <3 Okej men då vet vi att intresset finns i alla fall. Kram<3

 10. Malin

  Det hade varit kul och viktigt om ni fortsatte lite på samma spår med en till serie men att ni kanske har fokus mer på t.ex kvinnans ställning på arbetsmarknaden, löneskillnader, hur unga tjejer förminskas av chefer osv. Dock kanske svårt att göra en hel serie om, kanske är bättre lämpat för ett avsnitt (ni har ju dessutom redan snackat lite om detta i olika avsnitt om jag inte minns fel).
  En annan grej som hade varit kul, som inte har med podd att göra, hade varit om det gick att köpa t.ex tygpåse eller t-shirt med er hashtag #varfemtekvinna, för att fortsätta spridningen av det 🙂

 11. Natta

  Jag tycker en poddserie om träning, hälsa och kroppsideal hade varit intressant. Kanske inte så lång som till 6 avsnitt men i alla fall kanske 3? Där ni hade pratat och tagit in experter som försöker ge en rättvis bild av träning utan att syfta till hetsen och vad och hur man ska hantera sjuka kroppsideal.

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting