AllmäntSkönhet

AMBASSADÖR FÖR DEODOCIdag är en väldigt stor och rolig dag för mig! För idag så börjar ett av mina största samarbeten någonsin, ett ambassadörskap tillsammans med DeoDoc. För er som inte förstår vad som menas med ett ambassadörskap så är det egentligen ett längre samarbete med mig som ett av ansiktena utåt för DeoDoc och deras produkter. Så jäkla kul att dom vill jobba med just mig. Tycker att DeoDoc verkligen fyllt ut en plats som saknades på marknaden, sen är Dr Hedieh Asadi och Hasti Asadi två enormt inspirerande kvinnor (grundarna). Är så taggad på detta!

Det bästa med detta samarbete är inte bara att jag får tipsa er om grymma produkter, vi kommer också få lära oss en hel del om det kvinnliga underlivet. En del av detta samarbete kommer bestå av att jag ska vara med i deras youtube-serie ”Vagina School”. När jag är där tänkte jag att jag ska ta med mig några frågor från er lyssnare. Vad vill ni veta om det kvinnliga underlivet? Kan vara vad som helst! Vill ni veta om något är en myt eller sanning? Vill ni beskriva ett problem? Kommentera under detta inlägg så tar jag med mig kommentarerna till inspelningen!


Här ser ni några av DeoDocs produkter, rakningsserien och en intimtvål. Under den här hösten kommer jag berätta om mina favoriter, nyheter osv. Men jag tycker vi tar allt i en kronorlogisk ordning så jag tänkte göra en kort sammanfattning av historien bakom hur DeoDoc kom till:

Poletten föll ner när Hedieh och Hasti förstod att samma svettkörtlar som finns under armarna också finns i intimområdet (både hos män och kvinnor). Man kan alltså lukta på grund av svett både under armarna och mellan benen. Många upplever svettlukt som negativt och detta leder till att många använder tvål och deodorant under armarna, men mellan benen då? Problemet där är att det inte funnits så många bra alterntativ vilket slutat med att många använder sig av hemmakurer som i många fall skadar mer än vad det gör nytta. För att ta sig ann detta problem så teamade dom upp sig med en professor inom gynekologi. Sen start har dom skapat en intimdeo, intimtvål, intimwipes och mycket mer. Läs mer på deras hemsida HÄR!

Det jag älskar med DeoDoc är att det skapar valmöjlighet för kvinnan (eller ja alla med ett underliv). Man måste inte tvätta sitt underliv med mer än vatten, men det är ett faktum att många vill det. Det kan vara direkt skadligt att tvätta underlivet med vanlig tvål, eller intimtvål med fel ph-värde för den delen också. DeoDoc’s produkter är utvecklade av kvinnor för kvinnor och är producerade i Sverige. Jackpott! Deras produkter finns bland annat att köpa hos Åhlens, Lyko, Apotek, Nelly.com och Apotea.se!

Kom ihåg att ställa frågor i detta inlägg inför min medverkan i ”Vagina School”!! <3  


Kommentarer

 1. Sofia

  Som om inte kvinnor begränsas tillräckligt i dagsläget, så skapas nu också ett behov av att inte lukta underliv i underlivet? Detta är ett otroligt misogynt koncept, tyvärr. Fittbärare ska inte behöva skämmas över sitt underliv. Snälla, tänk igen innan ni köper dessa produkterna. Och framförallt: Det är inget fel med att lukta, och inget att skämmas över.

 2. Anonym

  Jag luktar,trots att jag använder parfymfri deoforan, svett mellan benen. Det är jättejobbigt. Skäms för min kille. Jag har testat deodoc deodorant men det hjälper inte heller.

 3. Anonym

  Grattis till det roliga samarbetet Andrea! Jag har nyligen fått veta att jag har vestibulit och slidkramp och känner mig väldigt ensam i det då ingen av mina vänner har samma problem. Jag undrar om ni kanske kan prata lite kring det, hur man kan tänka, vad det är det beror på, hur det kan bli bättre osv. Kram

 4. Hanna

  Hej! Efter jag har haft sex är jag alltid öm i underlivet i ca 1 dag vilket jag tycker är väldigt jobbigt och jag pratat med mina kompisar om detta men dom får inte ont alls. Varför får jag alltid ont och vad kan jag göra för att förhindra det?

 5. Andreas största fan ;)

  Hej Andrea! En sexrelaterad fråga som jag inte är säker på att just detta är rätt forum för men man kan ju alltid test. Hur kommer det sig att vissa tjejer har mycket svårare att få orgasm vaginalt än andra? Vad kan man göra åt detta?

  Dessutom undrar jag – om det är ”normalt” att få flytningar ”klumpvis”? På mig kommer det inte som en jämn, lös, ström under dagen utan ibland kommer det tjockare vita klumpigare flytningar. Haft så väldigt längre. Och nej, jag har ingen könssjukdom. Lovar haha.

 6. Anonym

  Kan man få någon typ infektion i underlivet av att onanera? För ibland efter att jag gjort det så svider & kliar det supermycket och blir torrt.

 7. Cajsa

  Hej! Jättekul sammarbete, grattis!!

  Detta är egentligen ingen fråga men ett STORT TIPS till oss som gång på gång försöker raka och ALLTID får röda prickar, trots att man använder nya fräscha rakhyvlar och testat precis allt. Trimmer! Guds gåva. Lite stubb blir alltid kvar men eftersom den inte nuddar huden så blir den inte irriterad, och stubb växer ju ut typ direkt ändå. Känns så bra att inte ”skada” sig själv.

  Kram!

 8. Anonym

  Hej!
  Tycker att det är jättetråkigt att det inte ”är tillåtet” för kvinnor att lukta just kvinna. Hur galet är det inte att kvinnors underliv inte bara kan få vara, utan alltid måste sexualiseras, vara rakade eller nu, lukta gott.
  Inget riktat till dig Andrea. Pratar med om problemet i helhet.

  1. Andrea Hedenstedt

   Hej Anonym! Jag tolkar det inte som att folk har problem med att underlivet luktar just underliv, utan att många har problem men just svett som bidrar till en stark, oönskad doft. Inte så att underlivet ska lukta blommor liksom. Så tänker jag i alla fall!

   1. Anonym

    Tack för din synpunkt 🙂 grattis förresten till samarbetet, vill bara stötta kvinnor, aldrig trycka ner. Var bara tvungen att påpeka. Allt gott!

 9. hanna

  Jag har en fråga!
  För ett tag sen satte jag in en spiral. Jag har efter det fått mer flytningar, tror att jag blöder mer när jag har mens och upplever att jag luktar lite mer. Har det något samband? Finns det något jag kan göra åt det?
  Kram

 10. Anonym

  Hej! Jag är väldigt osäker på hur jag ser ut i underlivet, mina inre blygdläppar hänger liksom utanför och jag vet inte riktigt hur jag ska komma över min osäkerhet och hur jag ska tänka, tack för hjälp!!❤️❤️

  1. Hanna

   Hej! Så är det i mitt underliv också och jag har också haft komplex över det hela mitt liv och mått så dåligt över det. På senare år har jag dock lärt mig att det är vanligare att de inre blygdläpparna hänger ut än att de inte gör det, de allra flesta kvinnor ser ut så och det är verkligen inget fult med det, det är snarare det normala. För mig försvann min ångest över det när jag fick min första pojkvän och han sa att han inte tyckte det var konstigt alls, att det var den finaste han sett osv. Jag insåg att det inte är något konstigt alls och att många killar tvärt om tycker att det är vackrare när blygdläpparna hänger ut lite än om dem inte syns alls. Hoppas det kan hjälpa dig lite också, nu i efterhand ångrar jag så mycket att jag spenderat 15 år av mitt liv av att skämmas för min kropp när den egentligen är helt normal!

   1. J

    Förstår att du vill peppa denna tjej, men säg inte att det ena är vackrare än det andra. ALLA är fina precis som de är. Man kan peppa andra utan att säga något dåligt om det andra alternativet 🙂

 11. Anonym

  Hej,
  Jag undrar om DeoDoc’s deodorant luktar någonting? Hur använder man den och hur kom ni fram till idén för skapandet av denna produkt? Puss och kram!

  1. Team DeoDoc

   Hej Anonym!

   Svettkörtlarna tömmer sig i hårsäckar, det är alltså de yttre delarna som har hår där deosprayen används, dvs ljumskar och yttre blygdläppar. Man kan även sprayen även om man är rakad, vaxad eller dylikt.
   Vi har 2 olika dofter i deosprayen, ena med en ton av kokos och den ena med doft av Jasmine, Green Pear och Bergamott.

   Teamet bakom DeoDoc består av två läkare som sett besvärlig eksem och irritation hos sina patienter som uppkommit på grund av svettningar. När de förstod att samma svettkörtlar som finns under armarna (apokrina svettkörtlar) också finns i intimområdet föll poletten ner och då skapades DeoDoc.

   MVH,

   Team DeoDoc

 12. Anastasia

  Hej jag undrar varför man får flytningar från underlivet, vilken färg på flytningar visar att underlivet mår bra? Tex brun, vit, gul, vinröd genomskinlig ? Några färger som jag har märkt mina flytningar får ibland

  1. Team DeoDoc

   Hej Bella!

   DeoDocs produkter finns självklart även till män! Även män har svettkörtlar i intimområdet, uttryck som ”pungsvett” finns av en anledning 😉

   Vänliga hälsningar!

   Team DeoDoc

 13. Anonym

  Tycker ni borde uppmärksamma lite kring vestibulit! I och med hur vanligt det blir bland främst unga tjejer borde det läggas ett större fokus på.

 14. Anonym

  Hej, jag undrar om man misstänker att man har svamp i underlivet (för första gången) kan man då köpa något som åtgärdar problemet på Apoteket eller måste man gå till doktorn först? har googlat lite men alla säger olika. Och kan man ha sex med svamp?

 15. Anonym

  Hej!
  Jag blir inte våt i underlivet när jag ska ha sex med min pojkvän, trots att jag är kåt.
  Kan jag ha torra slemhinnor? Vad innebär det & vad kan jag använda för produkt?

 16. Linnea

  Hej! Jag undrar om rakning kan leda till att en lättare får infektioner, svamp eller liknande? Eller om detta bara är påhitt?
  Jag funderar även på samma fråga som Ella, att det gör ont (svider) när min kille kommer i mig och om det isf finns en produkt som kan återfukta slemhinnorna om detta är problemet? Kram!

 17. Anonym

  Skulle gärna vilja veta mer om flytningar. Har väldigt mycket flytningar och tycker det är sjukt irriterande och jobbigt. Finns det något att göra eller är det bara att lida pin? Osv. Kraaam

 18. Victoria

  Hej!
  Vad roligt samarbete! Jag har stora problem med svamp i underlivet. Fick det första gången i december och har sedan dess haft svampinfektioner var och varannan vecka – SJUKT jobbigt! Har behandlat med pevaryl vagitorier och salva och canesten. Det hjälper för en stund men sedan kommer det tillbaka. Bytte från minipiller till hormonspiral och det har blivit mycket bättre men jag upplever fortfarande en obalans. Har gått till en gynekolog men fick bara höra att ”det är så för vissa”… och att det är något jag får leva med. Är det verkligen så? Äter bra, inte så mycket socker, tränar mycket men försöker ”lufta” så mycket som möjligt, tvättar mig med barnolja m.m. Vad kan jag göra?

  TACK för en superbra blogg och podd! En förebild <3

  1. Anonym

   Kan bero på en bakteriell obalans i underlivet. Testa att använda mjölksyrebakterier eller mjölksyra anpassad för underlivet t.ex. Ellen intimcreme eller lactal balans som både används lokalt eller femiflor kapslar (som sväljs oralt) som ”vandrar” till underlivet!

  2. E

   Ang återkommande svampinfektioner! Det är INTE meningen att ”vissa har så bara”. Jag hade återkommande, svåra infektioner och varken Pevaryl eller Canesten hjälpte och vad jag fick veta var att man inte ska använda dom för många gånger, blir det inte bra ska man kontakta läkare!
   STÅ PÅ Dig och be att få träffa en gynekolog eller läkare! Jag fick utskrivet tabletter som hjälpte (Fluconazol tror jag det hette ). Sen finns det ju receptfritt på apoteket numera, Diflucan! Det är ett liknande som det man får utskrivet men har man en väldigt svår infektion så kan man få fler utskrivet eller behöva äta dom under längre tid.
   Bad även min partner att INTE använda stark parfymerad tvål på sitt kön.. (kille)..

 19. -

  Jag har röda prickar, nästan lite liknande finnar, under mitt könshår (brukar raka mig) men upplever att de har kliat osv där nere och tänker att jag kanske ska låta huden få vila? Brukar inte använda någon kräm efter jag rakat mig vilket jag vet är bäst att göra, men ska jag skippa och raka mig tills det har lagt sig eller hur ska jag göra?

 20. -

  Hej!
  Jag undrar om fläckar i trosorna… i nästan alla mina svarta trosor får jag röda fläckar på det tyget som varit mot vaginan, alltså inte utav mens, utan av tvätten. Jag har försökt googla men det finns inte mycket information om detta alls! Skäms jättemycket och tänker att jag är ensam om detta. Blir så pinsamt när man är med en kille och de tror det är mens i trosan. Vad beror det här på? Kan det vara någonting med flytningar? Spelar ingen roll om det är trosor från H&M eller VS det blir så i alla!

  1. -

   Prova att tvätta dina underkläder varmt och med oparfymerat tvättmedel om du inte redan gör det. Kanske är att vaginan reagerar på parfymen i tvättmedlet? 🌸

 21. Anonym

  Hej! Vilket roligt och viktigt samarbete!!
  Jag har en fråga och det är ifall det är normalt att det kliar/svider i underlivet?

 22. I

  Hej! Du är så otroligt duktig och inspirerande, Andrea!
  Min fråga är hur man kan motverka dålig lukt och flytningar/flytningar med dålig lukt? Både om dom är återkommande eller inte. x

 23. Matilda Loth

  Hej! Åh vad roligt sammarbete. Jag undrar hur vanligt det är att ha stora inre blygdläppar som går en bra bit utanför det yttre..?

 24. -

  Hej, jag undrar lite om vaginans utseende. Jag upplever att jag har ganska långa/stora blygdläppar och tycker att det är jobbigt eftersom att det känns som att jag är så ensam om det. Jag kan även uppleva skav och sånt. Man ser ju inte så ofta andra kvinnors kön på nära håll så jag undrar hur långa som är normalt och om jag är så ensam som jag tror? Hade varit så skönt att få veta.

  1. Anonym

   Hej! Jag har precis samma ”problem” som dig och tycker också att det är jättejobbigt. Så du är inte ensam <3
   Och antagligen vanligare än vad man kanske tror..?

  2. Hanna

   Det är jätte vanligt! Det är faktiskt vanligare att blygdläpparna sticker ut lite än att de inte gör det så det är inget konstigt alls.

 25. Ella

  Hej!! Jag har en liten fråga som egentligen handlar om sex, men hoppas den passar in 🙂 Mitt problem är att jag får väldigt ont när min kille kommer i mig under sex, och undrar vad det här kan bero på? Kan mina slemhinnor vara för torra, och finns det då någon produkt som återfuktar? Kram!

 26. Anonym

  Hej, jag undrar lite över flytningar, vad är de bra för & hur mycket är det vanligt att man har? & varför kan det lukta illa ibland av dem?

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017. Hon är sambo med sin pojkvän Anton, och paret har varit ihop sedan 2011.

Powered by Cure - Influencer hosting