AllmäntTexter

Framtidstankar


Blus från min kollektion! Första gången jag visar upp den, visst är den fin? Älskar ju basic med en twist och det beskriver den här blusen väldigt bra. Den kommer även finnas i marinblått. Man kan själv välja hur lite eller mycket skrynkligt man vill ha beroende på hur mycket man drar i banden jag knutit längst ner 🙂 Veckans vinnare som får välja 10 plagg ur kollektionen är Emilia Arnell och tolkat ur din mejladress är du född 99. Du kommer få mejl av NA-KD. Grattis! Vi kommer ju dra en till vinnare innan kollektionen släpps så glöm inte att signa upp er HÄR för att sen kunna få nyhetsbrev och 20% rabatt på kollektionen. Måste också tacka över hur många som signat upp sig på mitt nyhetsbrev, tydligen rekordmånga! Vi satte upp ett HÖGT mål och det nådde vi redan efter 1,5 vecka.. GALET!

Men hörni, jag ville inte bara påminna er om min kollektion (sorry om det blir tjatigt men ni förstår nog), jag vill prata med er om det här med framtidsdrömmar. Nu i veckan har jag skickat in mina ansökningar till högskola/universitet inför vårterminen vilket känns väldigt skönt men det har också gjort mig lite fundersam. Jag kommer in i perioder då jag inte riktigt vet vad jag vill med livet. Eller, så är det ju alltid men det påverkar mig mer eller mindre och nu påverkar det mig mycket. Jag känner liksom en stress över att jag inte riktigt vet var jag är påväg någonstans. Vad vill jag egentligen? Vad tycker jag är kul? Hur mycket spelar pengar roll? Vad är jag bra på? Vad kan jag bli bra på?

Jag trivs med mitt jobb men jag vet också att jag inte vill jobba som ”enbart” bloggare utan att jag vill göra annat. Även om jag får göra massor med coola saker så känner jag väl att jag stannat lite i min personliga utveckling. Det är nog därför jag längtar efter att börja plugga, för att jag förhoppningsvis kommer lära mig nya saker. Men hur fan vet jag att jag pluggar ”rätt” sak? Jag har sökt sex olika kurser här i Stockholm nu inom tre olika områden och jag vet inte riktigt vad jag vill mest, jag tänker att det lite får bli som det blir den här gången.

Vet ni vad ni vill jobba med i framtiden? Har ni något drömjobb eller en drömutbildning?

Kommentarer

 1. Elida

  Åh vad jag känner igen mig!! TIPS! Sök upp en studie- och yrkesvägledare. Tror du kan få JÄTTEmycket hjälp där och efter att det klarnat lite vad du vill göra så får du hjälp med att göra en PLAN vilket jag tycker är viktigt för att bli av med stressen och osäkerheten inför framtiden.

  STORT LYCKA TILL! Hejar på dig!! 🙂

 2. Jennifer

  Jag läser just nu till sjuksköterska och mitt mål är att bli barnmorska. Skulle aldrig kunna tänka mig något annat än vården men förstår att det måste vara jobbigt att inte riktigt veta. Du är grym❤

 3. Nina

  jag har också varit superstressad över detta med att komma på vad man ska bli ”när man blir stor”. Men så kom jag till insikten att det kan man aldrig veta!! Idag ser inte våra arbetsliv ut som de gjorde för tidigare generationer. Vi arbetar med olika saker och man hinner byta bana många gånger under ett helt arbetsliv. Även om du arbetar med samma yrke ett helt liv behöver du idag vidareutvecklas och ständigt lära nytt- för det är så det ser ut idag! Det jag vill komma fram till här är att det viktigaste är att ta reda på vad det är som intresserar en på ett ungefär, och välja inriktning efter det. Om 10 år är stora delar av det man lärt sig via en utbildning ändå förlegat, och man måste utvecklas vidare. Så det viktigaste är att välja en inriktning som känns som ”jag”, inte tänka på att man måste välja ett visst yrke.

 4. K

  Kul med studier! Jag är inne på min tredje termin på ämneslärare-programmet och är inte helt 100. Men älskar ändå på ett sätt att plugga. Älskar att få lära mig nya saker – tycker det är spännande!

  Och som mina kära fader har sagt: det är bara plugga o köra på! (Vilket är ett bra tips till mig som grubblar om allt jämt haha)

  Hoppas iaf du kommer in på det du vill och att det blir superkul för dig!

 5. Alice

  Jag går sista året i gymnasiet just nu och efter studenten så vill jag jobba inom filmbranschen! Skulle vara superkul att jobba som t.ex rollsättare på en castingbyrå etc. Vill gärna också vara en som är med och skriver manus till olika film/tv-produktioner. Har spelat teater i hela mitt liv och det är verkligen min stora passion i livet. En fast tjänst på Dramaten i Stockholm hade inte varit helt fel..

  Jag vill alltså jobba både i tv och lite bakom.
  Har dock också alltid velat börja blogga.. det känns dock som att det är försent nu.. vem börjar ens blogga 2017? :/

 6. Emilia

  Vilka kurser har du sökt? Förstår om du ej vill säga exakt vad det heter innan något är bestämt osv, men inom vilka områden har du sökt? Själv ska jag börja plugga till lärare i vår, nervöst men känns bra!

 7. Linn

  Hej Andreas!

  Är sååå peppad på att din kollektion ska släppas 🙂 älskar din stil och din personlighet är ju bara för go!
  Jag har pluggat polkand och därefter en master i kris och katastrofberedskap. För närvarande jobbar jag som Krisberedskapssamordnare på SOS Alarm, det är spännande och utmanande på alla sätt. Lycka till med dina val, jag försöker att se allt som en rolig möjlighet i livet istället för ett jobbigt måste 🙂 testa dig fram! <3

 8. Tove

  Hej Andrea!

  Har också rätt mycket tankar om framtiden.. så kluven med vad jag vill. Men min största dröm är att bli polis. Har sökt, men tyvärr inte gått vidare, vilket är så j*vla frustrerande då jag vet att det behövs fler poliser, speciellt kvinnor/
  Vad är det för kurser du har sökt?
  Alla har väl tankar om framtiden och att man är osäker på vad man vill osv. Men samtidigt är du bara 21 är och du har kommit så sjukt långt redan. Var stolt över det du har åstadkommit. Men framtiden löser sig, alltid <3

 9. Maja

  Hej Andrea! Jag pluggar till lärare. Jag är inne på mitt andra år nu och jag trivs jättebra. Det finns dock perioder då jag är osäker på om detta är till 100 % vad jag vill göra, men kan du någonsin veta helt säkert vad du vill? Du förlorar inget på att prova. Just nu känns det helt rätt för mig med läraryrket. Jag ser verkligen fram emot att hjälpa alla ungdomar i framtiden. Jag vet att jag kommer göra stor skillnad, och det gör mig så inspirerad och taggad! En sak jag älskar med att studera är att jag ständigt utvecklas, jag märker förändringar varenda vecka. Sedan känner jag mig stolt över mig när jag klarar av en tenta, så det är bra för självförtroendet också.
  Lycka till Andrea!
  Kramar

 10. sara

  jag tror absolut på att det är rimligt att plugga för personlig utveckling. jag tror många gånger att den glöms bort bakom det mer karriärsinriktiade tankarna på vidareutbildning. jag har en kandidatexamen i sociologi nu och söker jobb för fullt men min examen och mina tre år på universitet har betytt så otroligt mycket för mig, förändrat mig som person och öppnat upp mitt synsätt på omvärlden på ett ovärderligt sätt. jag vill nog läsa vidare och mitt absoluta drömjobb är att arbeta som forskare på universitet! jag tror att det är värt att prova läsa något du tror att du gillar, du har ju ett bra jobb i ryggen så bara att testa vingarna!!

 11. Sara

  Jag är fritidslärare och älskar mitt jobb. Så givande. Man känner att man gör något viktigt och betyder mycket för barnen. 🙂 hoppas du hittar det du vill göra!

 12. Sofie

  Jag har tänkt lite så (efter att ha jobbat som projektledare i ca 4 år) har jag börjat plugga nu, som fd elitidrottare blev därför GIH det valet jag gjorde för utbildning som jag börjat på nu.
  Jag vet inte 100% vad jag vill göra i framtiden eller vad min utbildning kommer betyda i slutändan men jag gör något som jag verkligen tycker är roligt.
  KRAM

  http://sofienordberg.blogg.se

 13. Anna

  Jag läser till en kandidatexamen inom företagsekonomi (inriktning revision) på Stockholms Universitet och planen är att ta en revisorsexamen efter mina studier. Trivs hur bra som helst med det jag gör och har på något vis vetat att det är detta jag vill göra under många år. Drömmen är att få driva ett investmentbolag i framtiden men även att kunna leva på den aktieportfölj som jag håller på att bygga upp just nu.

  Jag brukar resonera så att så länge ambitionen finns att göra något så kommer man att hitta vägen dit. Börja i stor skala ex, vilken bransch vill du jobba inom? Och sen kanske ta en kurs eller två inom området, som du har planerat att göra nu, man brukar få en känsla för sin nisch och sen är det bara att fortsätta att smalna av urvalet tills du känner att du har hittat rätt!

 14. E

  För min del var det bästa när det kom till att börja plugga att bara köra! Jag velade i 1,5 år och tillslut tackade jag ja till min plats på sjuksköterskeprogrammet. Mest efter ”uteslutningsmetoden”. Jag tänkte helt enkelt: vad vill jag mest och vad är viktigt för mig? Jo , jobba med människor. Känna att jag gör något viktigt. Att utbildningen ger mig en grund som mer eller mindre garanterar mig ett jobb efter examen. Vad är jag intresserad av och tycker är roligt? Jo bland annat beteendevetenskap och hur kroppen fungerar.. Även om jag kanske inte var helt hundra till en början så stämde mina krav in på vad utbildningen och yrket erbjuder, och nu 2 år senare är jag SÅ NÖJD. Ibland tvivlar jag, men det tror jag man gör oavsett vart man hamnar. Det fina är att man egentligen inte utesluter något – man stänger inte alla andra dörrar för alltid bara för att man öppnat en just nu 🙂 (OBS på att jag är en sjuk överanalytiker och alltid tänker igenom allt tusen gånger haha, men ibland måste man nog bara våga satsa precis som du gör nu!) Kram!!

 15. Johanna

  Hej Andrea! Först och främst sluta stressa över vad du vill bli (låter dock lättare än vad det är), men tänk på du har ändå ett jättebra jobb, som gör att du får göra massor med roliga saker, du har liksom snart släppt en klädkollektion. Tänk på andra som inte vet vad de vill bli och jobbar bara för att göra något. De måste ju vara jobbigare, eller hur? Min pappa brukar säga till mig att plugga en linje eller kurs du tycker är kul/ intressant och bry dig inte om vad det kommer leda till för yrke. För de kommer lösa sig i slutändan.

  Jag drömmer iallafall om att plugga molekylärbiologi på stockholms universitet, har tänkt att sedan ta en master inom ungefär samma område.
  Kram! Lycka till!

  1. Andrea Hedenstedt

   Jag förstår vad du menar men stressen grundar sig ju i att jag vet att detta kommer ha ett slut, förstår du vad jag menar? Absolut att det är jättekul och att det går bra men hur länge kommer jag kunna försörja mig på detta? Ett år? Tre år? Ingen som vet. Det är alltid stressigt att vara egen och inte ha några som helst garantier liksom. Din pappa låter klok! 🙂 Kram <3

 16. Amanda

  Att komma på vad jag ”vill bli” har varit min absolut största stresskälla sedan jag tog studenten, och nu fyller jag snart 26.. Avundas verkligen dem som vet vad de vill bli.

 17. Guro

  Jeg plugger juridik på universitetet og kjenner at det er min store passion i livet! Vil jobbe innom polisen eller med rikets sikkerhet!

  Lykke til, Andrea! Elsker din kollektion😍

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017. Hon är sambo med sin pojkvän Anton, och paret har varit ihop sedan 2011.

Powered by Cure - Influencer hosting