AllmäntInredning

Uppdatering kring badrummet


Okej nu har det gått 1,5 veckor sedan hantverkarna började renovera badrummet och hittills har allt gått enligt tidsplan. Jag räknar med lite försening så jag inte ska bli besviken sen men hoppas på att jag kan flytta in runt 25e November, alltså om en månad. Allt innan det ser jag som en bonus. Status just nu är att badrummet är helt rivet och att dom börjar bygga upp det igen från grunden. Min status just nu är att beställa och köpa saker till badrummet. Hantverkarfirman fixar det mesta men jag beställer toalett, handfat och lite annat. Alltså HUR fint kommer inte vårt badrumsgolv vara? Så jäkla lyxigt.

Här om dagen beställde jag handfat/kommod också. Det blev den grå ni ser på bilden ovanför. Först var jag helt inställd på att ha vitt men sen såg jag att den jag kollat på fanns tillgänglig i grått också och då kände vi; varför inte? Det kommer ju som sagt vara vita väggar och ljust golv så jag tror det kan vara snyggt med något som bryter av lite. Just nu har jag handdukarna på bilden och likadana fast i grått. Skulle verkligen vilja ha ett till set handdukar, några som är i en färg som grönt, lila eller liknande. Något som bryter av lite helt enkelt! Det blir perfekt att önska sig i julklapp 🙂

Jag har stött på några mindre ”motgångar” än så länge, men inget stort. Jag kommer inte kunna ha en golvbrunn som ligger längs väggen då man måste höja golvet så mycket då, då kommer det liksom vara en stor höjdskillnad mellan hallen och badrummet vilket jag tycker känns lite skumt. Har dock inget emot vanlig golvbrunn (ni kan se de olika exemplaren på bilderna nedanför) så det gör inget. Det andra är att det förmodligen inte får plats med handdukstorkare om jag vill har den storlek på dusch jag vill ha. Jag har hellre en större dusch och vanliga krokar än att ha minimal dusch och handdukstorkare!

Förresten, snacka om att man tänker mycket på badrummet när man till och med börjar DRÖMMA om badrummet haha. Har drömt mardrömmar om badrummet två nätter i rad nu.. Bland annat att dom kaklat i taket men inte på golvet, att jag haft oranget golv, att toaletten satt i hallen osv haha.. Vaknat i panik!! 

En sak jag funderar på just nu är det här med duschväggar. I och med att badrummet är väldigt litet så kommer jag nte ha plats med större än 80×80 cm, jag har dock duschat i 70×70 utan problem så det är inget jag oroar mig över. MEN; ska man ha rundade eller raka duschväggar? Vad är fördelen/nackdelen? Jag känner mig väldigt förvirrad måste jag säga.. Det enda jag vet är att jag vill ha i klart glas och inte frostat, precis som på bilderna ovanför. Om någon av er har erfarenhet av att välja duschväggar får ni gärna lämna en kommentar kring hur ni tänkte! <3

Juste, om ni vill se hur badrummet såg ut när jag lämnade för renovering så kan ni se det HÄR!

Kommentarer

 1. Malin

  Positivt med runda är att de inte tar lika mycket plats, nackdelen är dock att man känner sig mer instängd och duschutrymmet blir mindre än med raka. Utseendemässigt är båda fint!

 2. Anonym

  Vill inte vara någon slags party pooper nu, men har du ”testat” tvätta ansiktet i det handfatet du beställt? 🙂 Vi har ett liknande hemma, om inte samma och jäklar vad besvärligt det är att tvätta ansiktet i det handfatet. Man får liksom ställa sig på kortsidan för att få plats. Kan hända att det hänger på val av kran också, men stort tips att låtsas tvätta ansiktet när man väljer handfat, trist att inse sedan att det är för trångt. Annars superfint!! Puss!!

  1. Andrea Hedenstedt

   Hej! Nej det har jag inte gjort, men vi har liksom inget annat val. Vi har ett grundt handfat idag också just för att vårt badrum är så litet! Får tvätta i duschen eller med bomullsrondeller. Kram <3 <3

 3. Hannah

  Raka. Väldigt mycket snyggare & duschen känns större & är generellt mer najs. Jag menar, vad ska du ha för användning av den där lilla lilla ytan som du sparar pga rundade dörrar? Kör på & unna dig själv en inte bara större dusch men även snyggare & somsagt finns det ju ”raka” handdukstorkare som är jättesmidiga men samtidigt väldigt snygga!!

 4. Lisa

  Tycker runda ser lite mer tacky ut och med den stilrena stilen du vill ha i badrummet tycker jag absolut att du ska köra på raka! Det blir as snyggt, heja!

 5. Malin

  Det positiva med runda duschväggar är att det finns sådana som man kan vika in mot väggen, så att de blir mer utrymme när man inte duschar. När man duschar ser det alltså ut som vanligt men när man inte duschar så kan man skjuta in dom. Otroligt smidigt och samtidigt snyggt! Hoppas du förstod vad jag menade och att ni hittar en lösning som passar er.

 6. Moa

  Jag tycker raka!!! Tänk dock på att de finns vanliga genomskillninga dörrar med någon form av ”skydd” på. Vet inte vad de heter, men skulle rekommendera det då jag själv har ”vanliga” genomskillniga som numera är typ vita av allt kalk.. och tyvärr omöjligt å få bort! 🙂

 7. Ellen

  Raka väggar kanske (enligt vissa) är snyggare, men eftersom att badrummet inte är superstort skulle jag rekommendera rundade. Väljer man raka ”försvinner” nämligen yta i hörnet där duschväggarna möts; man står ju knappast intryckt där och duschar. Väljer man istället runda dörrar kommer den ytan finnas tillgänglig utanför dörrarna och man får därför mer yta att röra sig på i badrummet.

  Vi har precis renoverat vårt badrum och är SÅ nöjda, trots lite småstrul med hantverkarna (de höll bland annat på att glömma ställa in badkaret haha!). Lycka till med er renovering, ni kommer få det superfint!

 8. Alice

  Hej, håller på och bygger min lägenhet just nu och fick tips av inredarna att köra på raka då man kan fälla in väggarna vilket gör att badrummet blir större samt att det är lättare att rengöra. Så skulle säga raka väggar! Kram

 9. Rebecka

  Jag och min pojkvän tog raka duschväggar (som på bilden) som går att fälla in när man inte duschar! Verkligen supersmidigt då man slipper ha väggarna ”framme i rummet”, utan man kan enkelt skjuta in dem mot väggen 🙂

 10. Mikaela

  Jag hade valt att fästa ena glasdörraren/väggen så den är orörlig, och sedan haft draperi eller helt öppet. Två dörrar är krångligt

 11. Ebba

  Hej Andrea!
  Ni kommer få det superfint! Vi ska snart renovera vårt badrum och är inne på samma bana med golv, undrar vart det är ifrån? Vore kul att veta!

  Ha en trevlig helg! 🙂

 12. Emma

  Vi har raka duschväggar och jag gillar verkligen det! Ytan i duschen blir större, det är faktiskt stor skillnad. När jag duschat hos andra som har rundade väggar så känns duschen pytteliten. Fördelen med att ha rundade är väl att du kan skjuta in dem intill väggen när man inte duschar och får mer plats i badrummet.

 13. I

  Hej Andrea!
  Min familj håller just nu på att renovera vårt badrum och vi har valt att köra på en rak, glasklar duschvägg. Raka duschväggar känns mer modernt och stilrent!

 14. Vicki

  Klart glas är klart snyggast! Nackdelen är att det blir som prickigt av kalk, duschprodukter m.m. Och det är sjukt svårt att få bort om man inte skrubbar typ varje vecka. (Inget jag orkar haha) så det är ett minus tycker jag. Men det är ändå mycket snyggare än något annat. Jag tror också det beror på vad för typ av vatten man han har. Min pappa har eget vatten och allt blev superfläckigt av den medan hemma hos mig så är det inte lika farligt.

  1. Anna

   Finns antidrop medel att ha på duschväggarna och även exempelvis spegeln som gör att vattnet rinner av lättare och därmed inte blir lika fult av kalkfläckar 🙂

 15. Lina

  Hej!! Är i samma ålder som dig och vi ska just nu också renovera vårt badrum! Var har ni hittat kommoden? Supersnygg
  Kram

 16. c

  Har precis renoverat badrummet, vi valde raka. Tycker det är snyggt & stilrent, praktiskt för duschen känns större. Har både haft runda och raka, skulle välja raka framför allt.

 17. ALVA

  JAG HJÄLPTE MAMMA ATT BESTÄMMA SIG I SITT NYA BADRUM OCH DÅ KOLLADE JAG RUNT I BADRUMSBUTIKER, MEN HITTADE NU EN BRA HEMSIDA MED TIPS PÅ HUR MAN KAN TÄNKA: http://www.badrumsdrommar.se/2016/10/vad-ar-ratt-duschvagg-for-ditt-badrum/

  SÅG OCKSÅ https://www.erikssonsglas.se/duschvaggar/#single/0

  TYCKER HELT KLART ATT NI SKA KÖRA PÅ GENOMSKINLIGA, OCH ATT INTE HA SÅ SYNLIGA FÄSTEN GÖR MYCKET FÖR HELHETSINTRYCKET, DET KÄNNS LYXIGARE OCH INTE LIKA BASIC. EN HEMSIDA DÄR MAN KAN BESTÄLLA DUSCHVÄGGAR MED SMÅ FÄSTEN I MÄSSING SOM VERKLIGEN ÄR JÄTTEFINA ÄR https://www.modernabad.se/product/inr-arc-modell-12

  DET VAR MINA TIPS, MÄRKTE NU ATT JAG HADE CAPS LOCK, ÄR SÅ VAN FÖR SKRIVER SÅHÄR PÅ JOBBET I ETT DATORPROGRAM HAHA. PUSS!

 18. Tova

  Hej!
  Jag fick raka duschväggar när jag flyttade hemifrån och hemma hade vi rundade. Jag har upplevt att med raka väggar känns det större inne i duschen när man duschar, samtidigt tar de ju lite mer plats.

  Kram

 19. Josefin

  Hej! Ert badrum kommer ju bli drömmen, älskar inredning och renovering så kommer följa detta med glädje haha!
  Det som är fördelen med runda duschväggar är ju att man kan ”vika in” dörrarna mot väggen liksom, istället för att ”stänga dom” när man inte använder duschen. Eftersom ert badrum är rätt litet så gör ju det att det blir lite mer utrymme när inte duschen används, kan ju vara skönt 🙂 Det kanske man kan med raka väggar också kom jag på men.. Haha

 20. Linn

  Hej Andrea!

  Jag och min sambo bor precis som du i Årsta och planerar att renovera badrummet i vinter. Jag undrar vilken firma du anlitat? Är de baserade i söderort? 🙂

 21. Anna

  Hej!
  Fördelen med raka duschväggar är att själva duschytan när väggarna är utfällda blir större. Med andra ord, rundningen på de runda duschväggarna gör att det försvinner en hel del duschyta. Annars är det nog vanligt att tycka att de rundade duschdörrarna ser lite mjukare ut både när de är utfällda och infällda. Hoppas du hängde med! Kram

 22. Emma

  Finns avlånga handdukstorkar också som inte tar någon plats alls! 🙂 Det har jag hemma i mitt badrum och jag fattade först inte vad det var (tog mig på riktigt typ ett halvår). Haha! Trodde det var någon slags hängare bara, men det sitter ett ”vrede” uppe på toppen där man skruvar upp värmen och så blir röret varmt. Sedan sitter det som krokar upptill där man hänger handdukarna så att de torkar längsmed sidan på röret.
  Kanske kunde vara ett alternativ för er? Kram!!

  Exempel här: http://www.svedbergs.se/products/handdukstorkar/handdukstorkar/handdukstork-freja-75×140-102689/

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting