AllmäntResor

San Fran – LA


Vad glad jag blev av att höra att ni gillar inläggen om USA-resan, det är faktiskt väldigt skönt att skriva ner lite tankar osv man har inför resan så perfect match att vi båda gillar det. Som ni vet vid det här laget så kommer vi börja vår resa i San Fransisco och planerar att vara där i kanske 4 nätter. Sen är planen att åka bil från San Fransisco till Los Angeles. Och som jag har förstått det ska man inte ta den snabbaste vägen utan det är värt att ta omvägen och åka Highway 1 och då se hela kusten. Kolla bilderna bara, hur SJUKT vackert?

Efter lite googling så har jag förstått det som att det tar 9-10 timmar att åka den vägen om man inte har några längre stopp längs vägen. Då undrar jag, om vi nu vill ta den här vägen; vart kan man stanna för att sova? Vi kommer ju säkert vilja stanna på lite olika ställen bara för att ta in den vackra utsikten så då kanske det är bra att dela upp körningen på två dagar.

Eller hur hade ni tänkt? Borde vi stanna en dag minde i San Fransisco och en dag mindre i LA för att kunna spendera två nätter längs vägen där emellan? Eller räcker en natt? Eller behöver man inte ens sova någonstans på vägen? Det enda jag är lite orolig över är att den som sitter i passagerarsätet kommer må illa haha, kolla hur mycket vägarna verkar svänga..

Skulle verkligen uppskatta era tankar oavsett om vi åkt den vägen eller inte! Ska självklart kika med Mathilda också haha 😉

Kommentarer

 1. anonym

  jag och min familj gjorde typ exakt samma resa och stannade då i Monterey och Santa barbara. jättefina ställen, och jag gillar idén att stanna på vägen och då inte känna stress utan kunna njuta både av vägen och alla platser man ser. Och nej, ingen i familjen mådde illa av de krokiga vägarna. De är inte SÅ krokiga haha.

 2. Angelica

  Hej!
  Jag och min pojkvän var där i somras. Vägen var då avstängd en bra bit med start vid Big Sur. Förhoppningsvis är den öppnad när ni åker dit men även om den inte är det så åk till stoppet och sedan vägen tillbaka, det är det värt! Vi stannade iaf i Monterey, Carmel, Pismo Beach, Santa Barbara, Malibu m.fl. Men det är dem jag kommer ihåg nu! Vill ni så kan ni svänga förbi Hearst Castle! Det var riktigt häftigt! Hoppas det var lite tips på vägen! Grym blogg du har ☺️

 3. Linnea

  När jag åkte med familjen för nästan exakt ett år sedan så stannade vi två nätter på vägen, i Santa Barbara och i Monterey. Vi hade inte planerat innan vart/om vi skulle stanna, men enligt oss så var det så mycket mer värt att stanna på vägen på lite fler ställen då det var så fruktansvärt fantastiskt vackert, så vi bestämde oss ganska tidigt för att det var bättre att ta tid på sig än att stressa sig igenom hela vägen på en dag. När vi åkte så var det dessutom ganska mycket trafik så vi hade nog inte kunnat åka hela vägen om vi inte hade valt att köra sent på kvällen/natten 🙂 Hoppas ni får en fantastisk resa, med den magiska miljön! Är så avis på er!! 😩😍

 4. Lina

  Har gjort denna trippen tur och retur typ 7 gånger så skulle vilja påstå att jag har KOLL. Ska ej överrösa med info. Hade stannat och sovit på ett ställe, det räcker, men stannat på flera ställen längs vägen. Hade jag gjort samma trip igen hade jag gjort såhär:

  DAG 1
  1. Morgon i Malibu!!!!! Stanna vid en av stränderna. El Matador State Beach är GREAT. Delfiner, grottor, sälar. MYS.
  2. Sen lunch i Santa Barbara (parkera bilen vid piren, gå ut och kika, shoppa och ta en lunch på State Street)
  3. Crasha innan Big Sur så ni har mycket tid till det! Kanske i Morro Bay eller San-Luis-Obispo. Tycker inte sovstället måste vara fancy, bara man får tid till Big Sur, för det är det bästa på hela tripen.

  DAG 2
  1. Big Sur! Finns supermånga fina stopp, har en hemlig strand som jag helt seriöst inte vill skriva här haha. Annars typ McWay Falls, Ragged Point, Julia Pfieffer. Jättefint att bara köra där. OCH JA MAN KOMMER MÅ ILLA. Jag körde och mådde illa haha. Hjälper om man vevar ner rutorna och lyssnar på jättehög musik.
  2. Monterey, Carmel. Superfin strand i Carmel och Monterey är perf för en sen lunch.
  3. Santa Cruuuuz. Jättemysigt på nöjesfältet verkligen. Älskar. Roligt att åka lite!!! Vi gick in i en spelhall och la 3 timmar och typ 100 dollar på att battla i Guitar Hero och basket.

  Sen hade jag nog kört resterande sträckan på Highway 1 ändå, men det kvittar lite känner jag. Santa Cruz kan man ju skippa om man inte gillar att typ leka haha, och åka direkt in via San Jose.

 5. Therese

  Ett tips (om ni inte redan bokat bil?) är att hyra via Kilroy redan hemma i Sverige. Vi tänkte hyra när vi kom dit men det blev såå dyrt, extrakostnad för allt (vara under 25, två förare, gps osv osv). Så vi ringde Kilroy och de fixade ett kontrakt till oss via mejl, som vi visade upp på biluthyrningsfirman och så fick vi en bil. Inga extra kostnader eller något! Rekommenderar det verkligen. Det kostade oss för 10 dagar ungefär 3000 kr, medan bilfirmorna i USA ville ha 8000 för samma datum. Värt att tänka på! Kram

 6. Josefine Wretman

  Jag och min tjejkompisar gjorde typ exakt denna resa i augusti 🙂 vi körde tre nätter i SF, 2 nätter på vägen ner Monterrey och Santa Barbara. Rekommenderar 100 % att åka Highway 1, finns inget alternativ. Miljön var så jäkla fin! Rekommenderar även MINST två nätter på vägen ner om man vill se nått mer än bilen. Vi stannade en del, tog bilder, åt mat osv och då är det värt att stanna lite extra. Vi hade rätt många dagar i SF kände vi, vi missade nog en del *smultronställen* men alla turistattraktioner hann vi med och det hinner man lätt på två dagar. Hade nu i efterhand hellre tagit bort en dag från SF och lagt till en dag i LA eller på vägen ner till LA.

 7. Catharina

  Hej Andrea! Jag gjorde denna redan för precis 3 år sen, ska bli så kul att få följa med igen även om det är i bild och text! När ni kör highway 1 så är mitt tips att slå in ”Pacifica” eller ”El Granada” för GPSn vill få ut er på snabbast motorväg annars. Sen behöver ni inte ha gps förrän ni ska svänga av. När vi körde så åkte vi till Santa Barbara och spenderade några dagar där. Dock ligger inte det allt för långt ifrån LA, minns jag rätt så tog det runt 6 timmar dit, då stannade vi totalt 30 minuter under den resan för tankning och snacks påfyllning!

  Det är en fantastisk resa ni kommer göra, NJUT och planera inte in för mycket utan låt det komma av sig själv!

 8. Amanda

  Det är mycket mer värt att stanna på vägen mellan San Fran & L.A. Vi stannade i Santa Barbara, Monterey och San Diego när jag var där för några år sen. Tänker att ni kan minska på San Fran & L.A eftersom ni endast behöver ett fåtal dagar för att få in det som är mest sevärt där. San Diego åkte vi till efter L.A, superfint var det!

 9. Anonym

  Man mat i somras iaf tvungen att åka motorväg en bit då vägen vid big sur (bron på bilden) rastat ,
  Monterey, stad m aquarium ,
  Carmel, supermysig kuststad med strand, små resturanger och butiker.
  Hearst castle, rundtur här, dock var det en omväg hit pga vägen som rasat
  Santa Barbara, hade också stannat längre här, massa butiker, resturanger, så himla fint!

  Santa Monica! Bo här, hyr cykel och cyckla längs vattnet till venice och ännu längre om ni vill,

 10. Amanda

  Ni bör definitivt stanna på minst två ställen, på så sätt får ni se mycket mer av Kalifornien än ”bara” de två stora städerna. Mina favoriter som vi stannade på var helt klart Carmel (så mysigt där och stranden är jättefin) samt Santa Barbara (en fin hamnstad med bra mat och bra shopping)!

  Hoppas ni får världens bästa resa 😍

 11. Therese

  Rekommenderar Santa Barbara, min favoritstad i hela världen. Vi bodde på hotel inn by the harbor som är ett gulligt och genuint hotell. Det är en väldigt fin stad och gränsar till montecito i söder och goleta i norr. Hela området är verkligen värt ett besök.

 12. Beatrice

  Glöm inte besöka Sausalito!! Så vacker plats! Vi besökte de påväg till Muir Woods som också är sevärt! Jag trodde jag skulle gilla LA bättre än SF men SF var helt underbart. När ni är i SF, åk till Twin Peaks! Då ser man hela staden inklusive Golden Gate och havet etc. jättefint och värt att se. Santa Monica var också väldigt fint, för mig var både SF och Santa Monica bättre än Hollywood och city!

 13. Mikaela

  Jag och min familj har också gjort en sån resa och JA det är så värt att åka Highway 1 och stanna 1-2 gånger. Dock inte så kul att behöva ”ta” dagar från San Francisco och LA men jag tycker verkligen ni ska stanna minst 1 gång. Det är inte heller kul att känna sig stressad för tro mig man vill stanna och fota hela tiden. 😍 Vi stannade iaf i Santa Cruz, Monterey och Santa Barbara. Dom två första städerna var inte så speciella men Santa Barbara var så mysigt, speciellt vårt hotell. 😍🙈 Kan återkomma med vad det heter!

 14. Maja

  Har också gjort samma resa från San Fran till LA och det var så häftigt, ni kommer inte bli besvikna! Jag och min familj stannade två nätter på vägen, skulle verkligen rekommendera antingen en eller två nätter. Vi stannade i Monterrey och Morro Bay, Monterrey kan jag verkligen rekommendera, väldigt mysig liten stad med en pir och en härlig gågata med restauranger. Morro Bay var inte lika mysig men det funkade eftersom att vi basically bara sov där! Hopps ni hittar något ni gillar, kram!

 15. Amanda

  Åh så kul med en Cali roadtrip! 🙂 Gjorde denna roadtrip 2014 och vi sov i Carmel by the sea. Mysig liten stad som ligger nästan mitt mellan SF och LA. Stanna också i Santa Cruz, Big Sur och santa barbara bland annat. Eftersom highway 1 tar så mycket längre tid än 5an så skulle jag tipsa er om att ta 5an sista biten när man redan sett en hel del av utsikten för att komma fram lite fortare. Har bott i SF i 1,5 år och tycker själv mer om den staden än LA! Är mycket mysigare i SF och tycker att LA är lite mer ytligt och tråkigt och tänker mest på Hollywood då, men Santa Monica och Venice är riktigt mysigt 🙂 Såg att några skrev att det är svårt att hyra bil när man är under 25, vilket det inte var för mig iallafall. Men kommer bli en ganska dyr extra kostnad tyvärr! Men sååå värt det ändå! Hoppas ni får världens bästa resa och jag ser fram emot att läsa om den här på bloggen och förhoppningvis få se vloggar från USA också! 😀 Kram!

 16. Amanda

  Ett måste är att stanna i Monterey och Big Sur såklart. Men det jag måste säga är stanna för GUDS SKULL i Carmel. Det är den mysigaste staden någonsin verkligen. Ni kommer ÄLSKA den. Ser att kommenterna ovan rekommenderar att inte åka hela vägen, men det är verkligen givet att åka hela vägen. Det är bland det häftigaste jag gjort! Vi stannade flera gånger för att fika, fota och för att kolla på VALARNA OCH DELFINERNA i havet!!! Det finns även magiska små restauranger, hotell och badplatser på vägen. ✨

 17. Hanna

  Jag bilade den vägen med pappa, och jag rekommenderar verkligen att ni tar den vägen! Det tar tid och är väldigt krokiga vägar men det är så vackert. Särskilt när solen börjar gå ner!
  Vi stannade i en liten ort som hette Carmel, har för mig att det låg ungefär mittemellan och det blev lagom. Det fanns flera olika små orter längs vägen och också motel som man kunde ta in på.

 18. Anna

  Hej! Var där med min familj för 2år sen!
  Rekommenderar Carmel och santa Barbara, är kul och få se annat än de stora ställena med! Jätte mysiga städer med fina hotell! Vi åkte delar av highway one och delar av en annan väg som oclså låg längst kusten så det gick snabbare! Bara high way one e ganska ensidig , ser likadant ut hela vägen, men är otroligt vackert! Nägot annat jag rekommenderar strakt är santa Monica väldigt nära L.A är den finaste och mysigaste platsen längst västkusten enligt mig

 19. Sofia

  Hej!
  Bilade med min familj mellan LA och San Fransisco, det svänger ganska mycket men det är otroligt vackert! Stannade i Carmel som var superfint, där finns vilda sälar som ligger och solar på stranden och såg en helt magisk solnedgång! Så om ni stannar skulle jag rekommendera Carmel, hoppas ni får en fin resa!

 20. Anna

  Det är så mycket större och längre avstånd än vad man tror, så kanske behöver ni inte åka HELA highway one? Skulle rekommendera att stanna iallafall en natt, kan nog bli lite intensivt annars! Något av det bästa enligt mig är de mindre städerna och platserna man kan stanna till vid!
  Ni MÅSTE stanna i Santa Barbara. Bodde där ett år och det är världens mysigaste stad!!!! Så fint och trevligt. LA behöver man typ inte så mycket tid i. Gillade San Diego mycket mer! SF är ju mysigt sålänge man hittar rätt områden (kan ju vara individuellt), det är rätt olika runt om i stan så läs på om det innan. 🙂

 21. Emma

  Hej! Jag och min familj var i USA för sommaren och bilade/flög runt, när vi åkte från San Fransisco stannade vi till i Monterey, ligger nära carmel och pebble beach. Stort tips!!

 22. Amy

  Hej! Jag bilade med min familj längs västkusten för några år sedan. När vi åkte från San Fransisco på High Way 1 så stannade vi i den lilla byn Carmel. Det är sjukt vackert och mysigt där, och jag kan varmt rekommendera att ni sover där ett dygn. Big Sur måste du även besöka!! KRAM

 23. Annie

  Hej! Åkte den vägen när jag var där med familjen för tre år sedan. Det var helt fantastiskt! Vi körde dock inte hela vägen, vi svängde av lite tidigare då det som du skriver tar väldigt lång tid och sedan för att utsikten är ungefär den samma längs hela vägen.

 24. Victoria

  Ni måste stanna i Carmel, en sjukt mysig liten by! Jag skulle också rekommendera att ni stannar i Big Sur. Väldigt fin natur!

  Dock är stora delar av highway 1 avstängd nu för ombyggnad av en bro som rasat. Hoppas det har öppnat igen när ni ska dit!

 25. Anna Persson

  Hur har ni tänkt med bil? Är nästan omöjligt att hyra bil i Usa när man är under 25år pga alla försäkringar, om man inte vill betala flera tusen extra. Skulle vara intressant att veta!

 26. Michelle Nilsson

  När min familj o jag bilade där, så körde vi bara en kort sträcka på highway 1. Det räckte gott o väl. Det är super vackert, men det ser likadant ut hela vägen typ. Man blir som sagt åksjuk och förlorar mycket tid på det. Mycket mer värt att spendera tid i storstäderna 🙂

 27. Alice

  När jag och min familj bilade från LA till San Fransisco, så behövde vi bara stanna en natt där emellan. Vi stannade på ett motell i en liten liten stad som hette Turlock. Men det finns säkert några andra alternativ också! Kram!

 28. Ester

  När vi bilade längst Kaliforniens västkust i julas stannade vi några nätter i Monterey och i Santa Barabara. Tror att just Santa Barabara hade passat er bäst!

 29. Eve

  Jag har gjort ungefär samma resa för två år sedan, då stannade vi på flera olika ställen mellan San Fran och LA. Dock var ju vår resa lite annorlunda, men med tanke på att det tar så lång tid att åka skulle jag rekommendera er att stanna och sova nån natt på något annat ställe. Vi stannade b.l.a en snabbis i Malibu och kollade på den fina stranden, innan vi åkte till ett hotell i Santa Barbara och sov över innan vi reste vidare till LA. Hoppas att ni får en underbar resa, jag älskade verkligen att roadtrippa genom Kalifornien så är väldigt glad för er skull! Kram

 30. Maja

  Hej! När vi åkte den vägen för två somrar sedan stannade vi två nätter på två olika ställen, första natten i Santa Cruz (en fin liten kuststad) och andra natten i San Luis obispo. I efterhand skulle det räcka med en natt men samtidigt var det skönt att inte känna någon tidspress och sen komma tidigt till LA utvilad 😊

 31. Elsa

  Santa Barbara såklart! 😍 När jag gjorde en liknande USA-trip på västkusten hade vi Santa Barbara som ett huvudstopp. Sjukt gulligt ställe! Det är liksom dit LA-borna åker på weekends. Mer strand och mindre stad, kan kanske vara härligt att bryta av med mellan de två stora städerna SF och LA?
  Lycka till!

 32. Madeleine

  Vi gillade Santa Barbara och Carmel väldigt mycket!😍 Så där skulle jag stanna, tyvärr ligger Carmel ganska nära San fransisco och Santa Barbara ganska nära Los Angeles, har jag för mig. Men kika!

 33. Klara

  Hej fina! När jag åkte Highway 1 åkte vi från LA till SF så stoppen kanske blir annorlunda eftersom ni ska åka motsatt håll.. men vi stannade iaf i Monterey Bay i närheten av SF, ett jättemysigt ställe med en fin pir med gulliga små butiker och restauranger. Det är ett stopp jag kan rekommendera. Ett annat stopp som ligger nära LA är Santa Barbara som också det kan vara värt ett besök! Kram

 34. Sofia L

  Jag och min familj bilade den vägen för ca. 2år sedan, fast tvärt om (LA-San Fransisco) och vi stannade och sov 1 natt på vägen. Tycker absolut att det räcker om man inte har något som man veeeeerkligen vill se på vägen som tar lång tid. Vi gjorde några små stopp och kollade på utsikten, käkade osv och tyckte det räckte alldeles utmärkt😘

 35. Anni

  Jag och min kompis gjorde den roadtrippen 2015 och tycker definitivt man kan köra den över dagen 🙂 Beror lite på hur bekväm man är med att köra långa sträckor men vi tog det rätt lugnt med en del småstopp och kände oss inte stressade 🙂 Maila gärna om du har några frågor! Har bott i San Fran i ett år så kan kanske hjälpa er om ni undrar över något. OBS viktig att tänka på när ni hyr bil och är under 25, det blir en extrakostnad pga av det. PLUS att om ni vill ha GPS kostar även detta (man betalar per dygn vilket blir rätt dyrt), vi bestämde oss för att köpa en mobil i USA och ladda med kontantkort för det blev betydligt billigare än att hyra en gps (vi var borta i 3 veckor). Men som sagt, maila om ni undrar över något 🙂 Kram

 36. Julia

  När ni kör highway 1 tycker jag ni borde stanna i Carmel by the Sea också (ligger lite efter Monterrey) båda dessa är små fiskestäder som är väldigt mysiga. Det räcker med en natt längs highway one om man vill ta det långt och hinna stanna lite på vägen, själv bidde jag i San Simeon. Det var inte så mycket att se i sig, däremot fanns det ett coolt slott, Hearst Castle om man är sugen på att se det. Längs highway one är det rätt tomt på civilisation, en bit efter Iog Sur kommer dock ett mysigt matställe med magiska hamburgare, den är inte så lätt att missa eftersom att det i princip är det ”enda” man kan stanna vid påvägen. (Självklart kommer det mer och mer ju närmre LA man kommer) Hoppas ni får en bra resa, vill verkligen göra om min egna då det var en av de mest fantastiska jag har varit på!!

 37. Rebecka

  Har åkt den där vägen ca 5 gånger och alla gånger vi har åkt så har vi åkt allt på en gång, jag anser inte att man behöver stanna för att sova utan vi stannade och åt lunch bara och sen små stopp 🙂 börja på morgonen så är ni framme på eftermiddagen! Kram

 38. Julia

  Ta inte bort en dag från San Francisco, den är så mycket häftigare än LA enligt mig. Man blir så överväldigad över hur stort LA är att man nästan får lite panik över vad man ska hinna se. Det viktigaste där är väl att ta det kända som Venice Beach, Hollywood och sundet boulevard samt Beverly hills och kanske en tur till Hollywood skylten. Universal är ett MÅSTE, ett tips är att ta front-of-line tickets även om det är mycket dyrare för att köerna på Unversal kommer att göra att ni inte hinner se och åka allt. Det ni bör göra i San Francisco är att utforska staden till fots (och spårvagnen någon gån), den delen av staden där de mesta sevärdheter finns såsom lombard street, coit tower, fishermans wharf, pacific heights, market steet och union square ligger rätt centrerat tillskillnad från LA. Det mest magiska med hela min Californien resa var att hyra cyklar nere vid piren i SF och cykla bort till Golden gate bron, över till Sausalito och upp till Mill Valley där man kan se redwood träd. SÅ VACKERT! Och man känner dessutom att man hinner se väldigt mycket. Sen får ni ju inte glömma Alcatraz heller, väldigt häftigt med fina trädgårdar och kontrasten till det lite kusliga fängelset och dessutom har man en fin sikt över bron och staden därifrån 👍🏼

 39. Emma

  När jag roadtripade åkte vi längs highway 1, då sov vi över en natt på motel 6 San luis obispo. För vi stannade flera gånger längs vägen och fotade tills det blev väldigt sent så vi behövde stanna längs vägen och sova. Men det räcker med att sova en natt längs vägen. För vi åkte sedan direkt till LA som tog ungefär 3 timmar.

 40. Malin

  Vägen är lite mer tråkig i verklighet enligt mig (var där i september, kanske är finare tidigare på året vad vet jag) men det är väldigt öde den sträcka som går längs med kusten. Finns inga ställen att stanna på eller bensinmackar att tanka vid !! Vilket kan vara viktigt att tänka på för det missade vi lite halvt… den sträckan är dock 2-3 timmar endast men ändå. När vi var där i september så var den sista delen närmast SAN Francisco avstängd vilket gjorde att vi fick vända och köra 1,5 timme tillbaka på samma väg för att komma ut till en motorväg igen. Så kolla upp om de fortfarande håller på att bygga annars kan det bli lite jobbigt då det inte finna några vägar ”av” utan det är att vända o köra samma väg tillbaka..

  Samt man kör vääääldigt sakta på vägarna så i vårt fall hann ingen bli åksjuk 🙂

  Lycka till och ha en grym resa!! 🙂

 41. Anonym

  Hej! Jag bilade på Highway 1 förra sommaren. Vi stannade 3 nätter längs vägen vilket passade oss. Man skulle säkert klara det på 2 eller 1 natt med men tänk på att det alltid tar lägre tid än vad man tror. Vi stannade i Monterey och Santa Maria de två första nätterna och de städerna/samhällena var verkligen inget speciellt. Kan tänka mig att det finns roligare ställen. Den tredje natten stannade vi i Santa Barbara och det blev faktiskt nästan favoritstaden på hela resan. Santa Barbara ligger ganska nära LA ( ca 2 timmar) men ett stopp där är verkligen värt. Varmt, lagom stort, gångavstånd till havet från huvudgatan och många bra restauranger. Ifall ni vill shoppa på en outlet så finns det ett som heter Camarillo Premium Outlet som ligger på vägen mellan Santa Barbara och LA. Kram!!

 42. Sofia

  Åkte highway one förra sommaren och säger bara, staden big sur är sjukt vacker! Där kan ni också åka till julia pfieffer burn state park, där det finns ett vattenfall, en orörd strand (som man inte får gå ner till haha) och vacker natur over all. Bron på bilden högre upp kan du faktiskt hitta där också har jag för mig.

 43. Emma L

  Hej!
  Jag och min familj åkte highway 1 och stannade en gång. Väldigt fint väg att åka. Stannade gjorde vi när vi kände för det på vägen och hittade som en lite ”by” vid kusten som var super fint. Tror att det går att googla runt och hitta något bra när man bestämt sig ungefär hur länge man vill åka om man vill boka i förväg.

 44. MALIN

  Såååå kul att läsa om detta! Jag och min bästis planerar en liknande resa i framtiden! Men måste man inte vara 21 år OCH ha haft körkort i några år för att hyra bil i USA? För lite ”erfarenhet”. Har förr mig att jag har hört det? Kram

 45. Therese

  Vi körde den sträckan alltså Highway 1 men åt andra hållet (från LA till SF) och sov inte någonstans, men jag rekommenderar er att göra det! Det tog oss närmare 12 h eftersom det är krokiga vägar och det var ganska mycket trafik, sen vill man stanna och ta bilder osv. Vi hade inte insett hur lång tid det skulle ta haha.. Så jag rekommenderar er att ha ett stopp, har dock inget förslag på bra ställen tyvärr. Tror det räcker med ett, som sagt så körde vi hela på 12 h men rekommenderas ej! Tror du kommer gilla SF, en så mycket mysigare stad än LA (där allt är utspritt och du måste åka bil överallt med köer ÖVERALLT) SF är mer mysigt och man kan liksom gå/åka kommunalt.

  Tror det finns massa förslag och tips om man googlar, eller bra att få tips via bloggen 🙂 Ha en mysig resa! Kram

 46. Nathalie

  Vi hade tänkt att köra sträckan San Fran – LA på en dag, men chi fick vi haha. Vi började med att köra över Goldengate norr om San Fran till Muir Woods för att kolla in de coola träden. När vi var klara med det hamnade vi mitt i eftermiddagsrushen så bara att ta sig över Goldengate igen tog hur lång tid som helst. Slutade med att vi fick sova den natten i south San Fransisco, hehe. Dagen efter påbörjade vi High Way 1 men vi märkte snabbt att det skulle ta tid eftersom man vill stanna och titta på utsikten så himla ofta och verkligen njuta. Ute på Hw1 finns ingenstans att sova så vi fick köra inåt i landet igen och sov en natt i Santa Maria. Dagen efter körde vi ut på hw1 igen och fortsatte. Blir nog stressigt att köra hela sträckan på en dag plus att inte så kul att köra där när det är mörkt. Men man behöver ju inte köra längs hw1 hela vägen till LA heller om man inte vill. Man kan köra där halva sträckan och sen ta motorvägen resten, då hinner man ju på en dag. 😊

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017. Hon är sambo med sin pojkvän Anton, och paret har varit ihop sedan 2011.

Powered by Cure - Influencer hosting