AllmäntReceptTips

RECEPT: Tryffelpasta md kyckling & sparris


Okej hörni jag måste verkligen tipsa er om den pastan som jag  åt i helgen. Har ätit en liknande variant av denna flera gånger men just den här gången blev den fööör god för att slippa undan att bli outad i bloggen. Den här är perfekt att äta en mysig fredag eller att bjuda gäster på! Festligt god och som alla recept jag gör, enkelt.

Ingredienser 4 portioner:
500 gr (cirka) kycklingfilé
1 stor gul lök
10-15 champinjoner
8-15 sparris
1 påse bladspenat
4 dl matlagninsgrädde
4 tsk soya
1 msk kycklingfond
0,5 msk grönsaksfond
Salt, peppar
Olja smaksatt med tryffel eller tryffelolja
Pasta

Gör såhär:
Till att börja med, hade ingen tryffelolja hemma utan hade enbart en olivolja smaksatt med tryffel, alltså smakar den inte alls lika mycket tryffel som en riktig tryffelolja. Jag orkade dock inte köpa en så körde på med det jag hade. Det jag gjorde var att jag helt enkelt stekte ALLT i ”tryffeloljan”. Har man riktig tryffelolja är det nog enklare att smaksätta i efterhand liksom.

1. Skär kycklingen i små bitar och stek sedan i oljan. Salta och peppra!
2. Hacka lök och champinjoner smått, stek i oljan tills allt är mjukt och gyllenbrunt.
3. Koka sparrisen enligt instruktioner på fryspaketet (vet inte hur man går tillväga när man har färsk sparris)
4. Skär sparrisen i små bitar och lägg ner tillsammans med matlagninsgrädden, soyan och fonden i stekpannan med kyckling, champinjoner och lök.
5. Sätt på pastavattnet.
6. Låt såsen puttra och smaksätt med tryffeloljan, salt och peppar. Blanda i bladspenat om det önskas!
7. Servera tillsammans med myyyycket parmesan.

 

Jag ber om ursäkt över att jag inte tog fler bilder men jag fotade bara till ”min helg i bilder” och tänkte inte på att jag kanske skulle lägga upp receptet också. Jag har gjort tryffelpasta tidigare men aldrig med sparris, det blev typ pricken över i:et måste jag säga! Den här får ni INTE missa. Går ju väldigt lätt att göra vego genom att byta ut kycklingen till quorn eller annat substitut 🙂

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting