AllmäntRecept

RECEPT: Kolasnittar med saffran


Jag har börjat anstränga mig här hemma för att få lite mer julkänsla men jag måste säga att det går rätt segt i år om jag ska vara ärlig. Känner inte direkt någon stress i och med att det inte ens varit lucia än men men, man gör vad man kan haha. Någonting jag har varit väldigt sugen på det är att julbaka, och ni som följer mig vet ju att jag aldrig brukar göra något avancerat och coolt men tänker att det kan vara roligt att ta del av mina små recept ändå? Det finns säkert fler än mig som inte heller är så bak-erfaren och inte heller har tålamod för saker som tar så lång tid.

Igår gjorde jag i alla fall magiskt goda saffransnittar, det är kolasnittar med saffran i helt enkelt!


Ingredienser:
100 gr smör
0,75 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 paket (1 gr) saffran


Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa socker, saffran och smör, häll sedan i sirap och vaniljsocker. Blanda.
3. Häll i mjölet och bakpulvret och blanda ordentligt, gärna med elvisp.
4. Knåda den smuliga degen till en fast deg, i början fick jag lite panik för att det var så smuligt men det var bara att fortsätta knåda den mot bänkskivan och efter några minuter var den fast och redo att fördelas i fyra lika stora klumpar.
5. Forma/rulla de olika degklumparna till fingertjocka längder (lika långa som ugnplåtens långsida) och lägg i plåten. När du lagt dom i plåten så plattar du till dom med en gaffel (då får dom sitt räfflade utseende).
6. Gräddas inne i ugnen på 175 grader i 13-16 minuter beroende på ugn. Jag hade mina inne i 14 minuter! Mitten av ugnen om man inte har varmluft, då spelar det ingen roll vart dom står.
7. Skär sedan längderna diagonalt dirket när dom kommer ut ur ugnen innan dom stelnar.

Voila!

Supergoda, superenkla och sen går det väääldigt snabbt att göra dom också. Tror det tog 20-25 minuter allt som allt, väldigt skönt. <3

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting