AllmäntRecept

Recept: Potatis & purjolökssoppa

dsc_3446
Tänkte tipsa om en rätt som blivit en favorit hemma hos mig och Anton. Denna kan även passa väldigt bra om man nu i Januari vill hålla lite i pengarna efter julens alla utgifter.. Potatis och purjolökssoppa, mycket billigare än så blir det inte för en så pass god maträtt. Vi väljer ofta att äta något form av bröd till men det kan man ju skippa om man vill spara ännu mer pengar. Kan dock verkligen rekommendera dessa cannelinitoasts..

Potatis & purjolökssoppan
Ingredienser:
1 purjolök
1 kg potatis
1 gul lök
1 msk olivolja
1 l vatten
2.5 grönsaksbuljongtärningar
2.5 dl mellangrädde (går att använda, mjölk, vatten, vispgrädde. Valfritt!)
salt och peppar

Gör såhär:
1. Skär löken och purjolöken i små bitar. Skär även potatisen i mindre bitar så den kokar klart snabbare.
2. Fräs purjolöken och löken i olivolja och eventuellt lite smör, lägg sen i potatisbitarna.
3. Häll i vatten och buljongtärningarna, låt koka i cirka 15 minuter. Känn av så potatisen blivit mjuk! (Nu ska du göra toasten!)
4. Stäng av plattan och häll i mjölken/grädden, mixa sedan med en stavmixer. Var försiktig så det inte skvätter skållhett vatten på er! Jag hade en kökshandduk som täckte kastrullen. Värm sedan upp soppan igen och krydda med salt och peppar!

dsc_3447Toast med cannellinikräm
Ingredienser:
2 dl cannellinibönor, avsköljda
0.5 dl olivolja
60 g riven parmesan
0.5 tsk pressad citronsaft
2 msk finhackad basilika
salt, svartpeppar
8 skivor rostbröd
olivolja eller smör till stekning

dsc_3449dsc_3451

Gör såhär:
1. Mixa de avsköljda bönorna tillsammans med osten, olivoljan och citronsaften. Mixa tills det liknar en slät kräm.
2. Rör ner den hackade basilikan (inte mixa) och tillsätt salt och peppar efter smak.
3. Bred ut krämen över rostbröden, för mig räckte krämen till cirka 8 stycken skivor bröd.
4. Strö lite olja och smör över stekytan på brödet, stek sedan brödet på rätt hög värme (inte högsta!) så det blir en varm och frasig toast.

dsc_3459
Resultatet av toasten med cannellinikräm! Det blev såååå sjukt gott. Jag älskar ju parmesan, gör ni också det är det något ni definitivt borde testa. Parmesan är ju rätt dyrt, så vill man ha ett billigare alternativ kan man ju göra rostbröd i ugn med vanlig ost eller kanske hemgjort vitlöksbröd med endast smör, olja, vitlök och salt som ingredienser! 🙂

dsc_3464Och såhär såg soppan ut när den var klar. Jag valde att inte mixa supermycket, jag tycker det är gott med lite tuggmotstånd!

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting