AllmäntFrågor & Svar

Svar på frågestund del 1

Vad har du för storlek på bikinisarna i din kommande kollektion? Så himla fina, kommer definitivt att köpa!
Svar: Dom kommer att finnas i XXS-XL tror jag. Men tyvärr inte i vanlig BH-storlek! Nu insåg jag att du frågade vilken storlek jag har haha.. Jag har M som jag har i typ allt! 🙂

Hej Andrea, undrar när din nya klädkollektion släpps??? MÅSTE beställa dina bikinis
Svar: Den släpps 25e Januari!!!! YEeey!!

Hej jag har en fråga angående en vän till mig. Hon har haft killar till och från sedan 2 år tillbaka. Det har gått 2 månader sedan har hon träffat en ny igen. Jag märker att hon inte klarar av att va ensam och att hon inte mår bra av det. Även fast en kille är dålig för henne så ser hon det lixom inte. Har försökt förklara det för henne flera gånger men det känns inte som hon tar till sig det. Har du något tips hur man kan förmedla det utan att låta elak. För jag tror att hon skulle må så mycket bättre om hon klarade sig själv och inte tog första bästa kille. Kram din blogg är så bra!
Svar: Hej! Hmm.. Gud vad jobbigt för dig som kompis.. Jag tror att det är viktigt att till slut vara ganska hård och rak. Det verkar ändå som att du försökt fråga henne vad som är fel på ett mjukt och försiktigt sätt, det kanske är dags att vara lite mer rakt på sak? Det kanske kan uppfattas som hårt och elakt men egentligen handlar det bara om omtanke. Om jag var du skulle jag fråga kompisen det du skrivit i den här kommentaren. ”Är du rädd för att vara ensam?” eller ”Varför är du hellre med någon som är dålig för dig än ensam?”. Även om hon kanske tar illa upp först kommer hon ju förstå sen. Kram och tack!

Du har alltid så fin hy och verkar aldrig ha problem med finnar. Vad använder du för produkter och vad är dina bästa hudvårdstips? Kram
Svar: Jag har väldigt bra hy naturligt och behöver egentligen inte jobba speciellt hårt för att få den fin (lucky me). Men det jag försöker tänka på är att ALLTID rengöra och återfukta huden. Jag skrev ett inlägg om min hudvård för inte allt så länge sen, ni hittar det HÄR

Tror du man kan märka av signaler från en annan person om den är intresserad av en själv? Om det finns några märkbara ”tecken” för det? Isåfall vilka skulle du säga?
Svar: Det tror jag absolut att man kan känna av, rätt snabbt och tydligt. Sen tror jag inte att det finns specifika saker som ”alla gör” när dom är intresserade av någon. Men om någon gång på gång tar kontakt, söker kroppskontakt, ögonkontakt så är väl det tre stora tecken? <3

Du har ju på din bucketlist att du vill köpa en bil. Vilket märke och modell tänker du att du vill köpa och varför? Jag förstår om du verkligen inte har en aning ännu men om du var tvungen att köpa den imorgon, vad hade du köpt? Kram
Svar: Ja precis! Eller egentligen är jag väl inne på att leasa en bil, inte köpa en. Jag och min syster har pratat lite om att det skulle vara väldigt bekvämt att ha en bil och då kom vi på idéen att vi kan dela på den. Förslagsvis varannan vecka eller något. Ingen av oss bor i stan så det skulle vara rätt praktiskt. Märke spelar inte så stor roll men vi har varit inne lite på en Volkswagen Golf eller Polo, gärna en hybrid. Anledningen till det är att det är två små men väldigt säkra och populära bilar. Men som sagt, det kan bli något helt annat 🙂

Vad gör du för att sporra dig när du känner att nu kan/orkar jag inte.
Svar: Jag vänder mig till min familj, vänner eller pojkvän och rent ut sagt ber om hjälp. Jag ber ofta Anton att motivera mig och det är så skönt att bara ha någon utifrån som säger ”skärp dig, nu fixar du det här!!”. Annars brukar jag tänka på alla människor som gör tusen saker varje dag, kan dom kan jag!

Har du ngn låt som alltid får dig le eller till bra minne?
Svar: En låt som alltid får mig på bra humör är Feels med Calvin Harris! Sen finns det massor med låtar som tar mig tillbaka i tiden till högstadiet som ger massor med nostalgi.  Kiss Me Thru The Phone är en sån låt jag lyssnade på för typ 10 år sen som jag inte kan låta bli att börja le av!

Vad är era (du o bf) låt? Eller ngn låt som är speciellt för er.
Svar: Alltså vi har typ inte det 🙁 Vi har bara en skämtlåt som vi brukar sjunga i telefonen när vi svarar och det är Buy U a Drank med T-pain haha. Varje gång Anton ringer mig (typ 8 gånger av 10) så sjunger/säger han ”Baby girl, what’s your name? Let me talk to you, let me buy you a drink”. Speciellt men roligt.

Hej! Vill först och främst säga att du är väldigt inspirerande och verkar verkligen som en genuint snäll människa! Älskar att följa dig på alla dina kanaler! Jag har två frågor… Den första är om du är politiskt insatt och om det skulle vara val idag, vad skulle du rösta på? Den andra är egentligen inte en fråga men har du råd och tips på hur man bäst hanterar stressrelaterad ångest som ofta är kopplat till prestationer?
Svar: Men tack snälla du!! Blir så glad <3 <3 Jag skulle inte beskriva mig själv som politiskt insatt, tyvärr. Jag känner väl inte riktigt att något parti tilltalar mig speciellt mycket och det har lett till att jag inte riktigt engagerat mig. I nästa podd får ni höra när jag och Mathilda gör ett test som säger vad man borde rösta på så då får ni höra vad jag ”borde” rösta på i alla fall <3

Stressrelaterad ångest är den ångest som jag oftast känner, kopplad till prestationer precis som du säger. Jag önskar att jag hade något att säga som kommer lösa alla dina problem men tyvärr inte. Det enda jag försöker göra när jag får ångest är att LUGNA mig och prata ut. Det kan hjälpa att prata ut högt till mig själv. Vad är det som stressar mig just nu? Varför stressar det mig? Vad behöver jag göra först? Vad ska jag göra sen? Vad är det värsta som kan hända? Jag försöker liksom ställa frågor till mig själv. Något jag älskar är att skriva listor för att strukturera upp mina tankar. Min ångest handlar ofta om att jag inte har kontroll på läget, massvis med saker som måste göras osv. Då är det skönt att skriva en to do-list i prioriteringsordning. <3

Jag och vänner på Café Opera

Vart i Stockholm går man ut som 4 stycken 19 åriga tjejer? Känns som det är minst 20 års gräns överallt, har du några tips?<3
Svar: Tyvärr är jag världens sämsta på klubbar i Stockholm men jag skulle testa Vida, Colloseum, Slakthuset, Sense, Estelle, Café Opera, Pure.. Det bästa är om ni skriver upp er på någon lista via Facebook eller Keyflow <3

Gjorde tatueringen ont? Vill du ha fler tatueringar framöver?
Svar: Nej, inte så ont som jag trodde. Jag var verkligen beredd på att få tårar i ögonen av smärta så jag blev nästan lite chockad över hur lindrigt det faktiskt var. Det gjorde ju ont, men inte sååå ont. Sen är ju min tatuering så himla liten, kan tänka mig att det gör myyyycket ondare att göra större 🙂 Jag vill absolut ha fler tatueringar men har ingen aning i dagsläget om vad det skulle vara för några..

Vad tycker du om allt som har pågått det senaste kring influencers och synen på ansvar på sociala medier?
Svar: Jag tycker att man som offentlig person, influencer eller vad man nu vill kalla det för har ett ansvar. Ett jättestort ansvar. Man måste tänka på vad man sänder ut för signaler, vad man kan trigga folk till osv. Det är svårt, för ofta är man ju själv ett offer för ideal osv men enligt mig måste man tänka två gånger innan man publicerar något med tanke på hur många som läser. Jag tycker inte att uttryck som ”jag har inte valt att vara en förebild” håller. Man ska inte skriva för att pleasa andra men man ska alltid ha i åtanke att man påverkar folk.

Undrar även hur insatt du är politiskt, vet du vad du kommer rösta på i nästkommande valet osv? Har du några förhoppningar politiskt i valet, dvs partier som kommer få mandat eller ej osv.
Svar: Som jag nämnde lite tidigare så är jag mindre insatt än vad jag önskar att jag var. Jag ska verkligen sätta mig in partipolitiskt nu inför valet i alla fall. Det enda jag vet att jag hoppas på är att SD ska minska i röster, att alliansen väljer att inte samarbeta med SD samt att FI gärna får komma in i rikstan! <3

Vad ska du plugga och upplevde du att det var svårt att komma in, med tanke på betyg osv. Tack för suuuperbra blogg!!
Svar: Jag ska plugga Media och Kommunikationsvetenskap på Stockholms Universitet. Jag upplever det som rätt svårt att komma in på diverse utbildningar trots att jag ändå har relativt bra gymnasiebetyg. Snittade näääästan B och ändå kom jag inte in på första urvalet utan kom in som reserv. Tack själv snälla du! <3

Vad är det viktigaste du har lärt dig av din träningsresa? Har du insett något nytt, krossat en myt eller har du kanske börjat älska dig själv mer?
Svar: Gud vilken bra fråga! Hmm.. Jag har verkligen lärt mig att styrka och välmående kommer inifrån. När jag började träna så gjorde jag det för att jag inte kände mig som mig själv, hade gått upp en del i vikt och så. Men när jag började träna förstod jag snabbt att det inte var utseende som lockade eller peppade mig. Jag ÄLSKADE att kunna prestera, utvecklas och lära känna min kropp. 2017 har varit ett år där jag reflekterat mindre än någonsin över mitt utseende och det beror mycket på att jag numera ser min kropp som ett redskap, inte som någon skönhetsprodukt. Det är så kul att träna när man släpper utseendehets, att bara göra det för att det är roligt. Ett ”rykte” är ju att man mår psykiskt bättre av att träna och wow vad jag håller med!

Hej Andrea!
Jag läste precis din bucket list där du skrev att du skulle försöka att inte bli så påverkad av sociala medier. Jag undrar bara om du har något tips så att man inte blir så påverkad och stressad av just sociala medier? Förra året slutade jag följa vissa personer på instagram för att jag fick ångest av deras ”perfekta liv”, men jag vill ju fortfarande kunna följa bloggare som dig och Kenza tex utan att bli stressad när era bilder kommer upp i flödet på instagram! Kram<3
Svar: Jag tycker först och främst att man ska avfölja sånna konton som man faktiskt får ångest av. Avfölj dom som får dig att börja jämföra dig på ett negativt sätt. Om du känner att du blir stressad av mig och Kenzas bilder, då kanske du inte ska följa oss? Sen tycker jag att det är bra att påminna sig själv om att exempelvis instagram är fejk. Alla bilder är inte photoshoppade, det är inte så jag menar. Det jag menar är att folk på instagram (oftast) visar en väldigt utvald yta. Jag försöker tänka bakom bilderna samt avfölja konton som stressar mig. Mer än så vet jag inte.. Kram <3

Om du får önska, hur många barn vill du då ha?
Svar: Två, kanske tre. Men inte tre på samma gång, sånna fall en liten sladdis. Efter resan på Teneriffa skrämmer tre barn i liknande åldrar mig…:)

Vilka bloggar läser du dagligen?
Svar: Jag läser faktiskt färre bloggar än någonsin nu för tiden. Om vi säger dagligen brukar jag kolla in Biancas, Toves, Mathildas och Moas

1an // 2an // 3an

Vad använder du för brynprodukter? Plockar du de själv osv?
Svar: Jag använder produkterna ovanför! Jag fixar mina bryn cirka var femte vecka hos Felicia på Benefit på Sephora 🙂 Då vaxar och färgar jag dom, det kan jag verkligen rekommendera!

Jag och min kompis vill gärna starta en podd, men vi vet inte hur vi ska göra med redigeringen. Så min fråga är: vilket redigeringsprogram använder du/ni till eran podd? Kram
Svar: Vi använder Garageband när vi spelar in och redigerar <3

Har någonsin har funderat på att ta ditt entreprenörskap till en ny nivå? Eget klädmärke, skriva bok, eget koncept (likt daisy grace kanske?), starta tv-show eller liknande? Mest för att utnyttja dina kanaler till max, för att starta något du kan jobba med föralltid liksom.
Svar: Jag vet inte och det stressar mig. Någonting vill jag ju göra, samtidigt vet jag inte om nästa steg har med mina sociala kanaler att göra. Jag släpper ju nya klädkollektioner nu under 2018 och kommer fokusera mycket på dom. Men vill självklart fortsätta utvecklas, men hur vet jag inte riktigt 🙁

Sköter du din egen bokföring?
Svar: Nej jag tar hjälp av revisor! <3

Vad ser du mest fram emot i er USA-resa?
Svar: Jag ser mest fram emot Hawaii skulle jag nog säga. Det har verkligen varit ett drömresemål så länge jag kan minnas så det kommer bli en dröm som går i upplevelse. Det är ett ställe som inte jättemånga besökt heller så det känns extra coolt.

Vad tycker du är absolut tråkigast att lägga pengar på?
Svar: Lån, elräkningar, parfym (så jävla dyrt!!), SL-kort….

Vad är din syn på kvinnor som väljer att bära slöja?
Svar: Jag känner att jag inte behöver ha någon syn på det då jag inte är insatt i någon sorts religion över huvud taget. Det enda jag vet att jag tycker är att om en kvinna vill bära slöja så ska hon göra det, tvingas hon att göra det så tycker jag att det är fel. Kram!

Skulle du vilja gå till ett medium?
Svar: Ja det skulle jag vilja, som en kul grej. Men jag tror ju inte på sånt som ni redan vet..

Tror du på astrologi?
Svar: Nope. Kan tycka att det är kul med horoskop men tror ju inte på det på riktigt.

Vilka yrken skulle du absolut inte kunna tänka dig att ha?
Svar: Jag kommer alltid föredra att ha ett yrke framför att vara arbetslös. Men yrken jag inte tror skulle passa mig.. Anton tror att jag inte skulle passa som rörmokare eller bonde. ”Du gillar inte djur, smuts, bajs eller landet”… :)… Hahha..

Livsmål och drömmar?
Svar: Ett mål är att vara egenföretagare och tjäna pengar medan jag sover. Sen är ett mål att flytta till villa och ha råd med ett landställe. Skapa min egen familj och vara frisk. Skulle även vilja bo utomlands minst ett år, som ung eller gammal spelar ingen roll! Ja det är väl typ dom drömmarna jag har.. Kram

När hade du senast ångest?
Svar: Igår. När jag har mens så blir jag ofta väldigt känslosam och får lätt ångest. Det var en sån där ångest som jag inte vet vad den kommer ifrån. Annars har jag varit rätt ångestfri nu på sista tiden, himla härligt!!


Under en av mina IPL-behandlingar

Hej fina! Jag har läst din blogg länge och har för mig att du gjorde laseroperation för att ta bort ditt hår på benen och under armarna. Jag har tänkt på att göra samma sak (låter såååå nice) och undrar därför hur du känner nu. Var det värt det? Gör det stor skillnad? Ha en bra kväll
Svar: Ja jag har ju IPL (laserbehandling) men på bikinilinjen och under armarna! Jag har gjort sammanlagt 5 behandlingar på varje område och man rekommenderas göra 10 för att få bort allt. Allt mitt hår är alltså inte borta men jag har sååååå mycket mindre hår nu än innan. Nu har jag få fyra dagars utväxt under armarna och det syns knappt för att jag har så få hårstrån. Bikinilinjen är typ nästan klar, kan tänka mig att jag bara behöver göra två gånger till. Det är dyrt men SÅ värt det om man stör sig på hår som syns, röda prickar osv. Jag mådde verkligen dåligt över att håret syntes typ samma dag eller dagen efter i armhålan och har inte alls samma problem längre. Kram!

 

Kommentarer

 1. Olivia

  Intressant att du vill ha in FI i riksdagen. Du känns inte som en person som är för kvotering, öronmärkt föräldrarledighet och kraftigt höjda skatter. Det finns väldigt mycket mer realistisk och mindre skadlig feministisk politik att hämta i andra partier! Hur insatt är du i FIs politik? Tänker att du som har många läsare har ett ansvar att inte bara förespråka ett parti för att deras partinamn innehåller ordet ”feministiskt”…

  Menar inget illa men är själv väldigt insatt i politik och det vore intressant att höra dina tankar. Älskar din blogg! Kram!

 2. Lisa

  Vad är dina åsikter om Hanna Friberg efter hennes uppenbart triggande uttalande i sin blogg? Vad tycker du om hennes försvar som hon skrivit på sina olika sociala medier?

 3. Emma

  Hej vill bara säga att du antagligen råkat klistra in en fråga men glömt svara. Vill ej vara otrevlig, utan säger då jag gärna vill veta vad du tycker i frågan. Frågan angår en kompis som börjat bort prioritera. Kram

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting