AllmäntFrågor & SvarResorTexter

USA 2018 – Budgeten

Ni är många som har hört av er och frågat om budgeten för min och Mathildas resa. Och hörni, jag förstår er! Jag och Mathilda satt också och undrade hur mycket en sån här resa skulle kunna kosta, hur mycket måste vi spara egentligen? Man kan ju faktiskt uppskatta det i förväg rätt bra (kolla flygbiljetter osv) men vissa saker blir ju dyrare och andra billigare än vad man först trodde. Jag tänkte att jag faktiskt kan dela med oss av de kostnader vi hittills lagt vilket är boenden och flygbiljetterna samt vad hyrbil kommer kosta oss.

FLYGBILJETTER
Stockholm – San Fransisco // New York – Stockholm: 3500 kr/person
Vi bokade alltså tur och retur fast från olika ställen i samma biljett. Flyget till San Fransisco innefattar en mellanlandning på 2,5 timmar i Köpenhamn precis runt lunchtid så det gör oss ingenting. Från New York är det direktflyg hem!

LOS ANGELES – OAHU // OAHU – LAS VEGAS: 6000 kr/person
Här gjorde vi lite samma sak, vi bokade tur och returbiljetter fast bytte ut LA till Las Vegas. Här är det direktflyg.

LAS VEGAS – NEW YORK: 1200 kr/person
Dessa biljetter gick att hitta billigare men då var det rätt jobbiga flygtider, att man flög mitt i natten eller sviiintidigt på morgonen. Vi kände att det var värt att betala liiite mer för att få det bekvämt.

Totalt i flygbiljetter: 10 700 kr/person

BOENDE
San Fransisco 4 nätter (airbnb): 8 000 kr
Santa Monica LA 5 nätter (airbnb): 10 000 kr
West Hollywood LA 5 nätter (airbnb): 8 000 kr
Oahu Hawaii 6 nätter (airbnb):11 200 kr
Oahu Hawaii 5 nätter (hotell): 10 200 kr
Las Vegas 3 nätter (hotell): 5 600 kr
New York 4 nätter (hotell) 9 300 kr

Totalt: 62 300/2 = cirka 31 000 per person

OBS: nu har vi inte bokat två nätter mellan San Fransisco & LA, vi ska bila mellan städerna och har inte bestämt var vi ska stanna. Så lär tillkomma cirka 3000-4000 i denna kalkyl.

HYRBIL:
San Fransisco – Los Angeles cirka 10 dagar: cirka 6000 kr
Oahu cirka 6 dagar: cirka 6000 kr

Totalt: 12 000/2 = cirka 6000 kr per person (exkl bensin)

ÖVRIGA KOSTNADER:
Mat!!
Alcatraz
Taxi/uber
Shopping
Mobildata
Universal Studios
Hike utflykt Hawaii
Helikopter Grand Canyon
Hoppa fallskärm på Hawaii
osv…

Alltså, även om boende och flyg redan är betalt så finns det en hel del kostnader kvar att täcka upp på sparkontot innan vi ger oss av. Bara hyrbilskostnaden kommer landa på cirka 5000-8000 per person beroende på vilken bil vi hyr osv. Maten kommer ju också bli en stor kostnad, även om vi bor i lägenhet stor del av tiden och kommer kunna laga en del hemma så vill man ju ut och testa på restaurangerna. Men jag tror vi kommer försöka dela upp det lite, ibland äter vi lunchen hemma och middagen ute och ibland tvärt om.

RESAN KOSTAR UPPSKATTNINGSVIS:
Flyg+boende+hyrbil = cirka 50 000
Mat + nöjen = cirka 25 000

Totalt per person: 75 000 kr.

Detta kan ju komma att bli mindre eller mer men det är det vi utgår ifrån. Om man är sugen på att göra en liknande resa som vi så kan man självklart komma undan billigare genom att exempelvis bo på motel eller delade lägenheter via AirBnB. Vi planerar ju inte heller direkt att hålla igen på mat och nöjen, den delen skulle ju också kunna minskas. Jag kan absolut göra ett inlägg när vi kommit hem från resan och redovisat vad allt kostade i slutändan om det skulle vara intressant! 🙂

 

Kommentarer

 1. Ida

  Hade varit roligt att höra hur mycket hela resan kostade i slutändan, ska nämligen själv snart boka en liknande resa.
  Ha en trevlig resa 😀

 2. Lina

  Hej! Vad roligt för er! Jag är i USA just nu. Tips skaffa ett kredit kort!! När jag var i vegas krävde hotellet att man hade ett för de vill ha det som försäkran ifall man total förstör rummet på fyllan, när man hyr bil är de också ett krav på det flesta ställen. Vi höll på att inte få ut vår bil för vi hade inget kreditkort…

 3. Stina

  Om ni har tid när ni är i San Francisco kan jag VERKLIGEN(!!!) rekommendera att åka igenom bayen och vidare till wine country! Typ napa. Det är såååå fint där. Samt att dom har amazing mat och vin om man är intresserad av sånt! Värt att kolla upp iallafall. 😎✈️🇺🇸

 4. Lina

  Hej!
  Bilade runt i Kalifornien förra sommaren samt besökte Las Vegas och måste bara rekommendera några favoriter.
  Helikopter över Grand Canyon var nog de coolaste jag gjort, Mavericks rekomnederas. Särskilt deras flygtur där man får landa nere i Grand Canyon, wow upplevelse garanteras!
  Som flera andra nämnt- boka Alcatraz i tid
  Sausalito är en söt liten stad som ligger på andra sidan av Golden Gate sett från San Fransisco. Enligt mig inte allt för mycket turister vilket är en del av charmen.
  Längs Highway 1 (som jag antar att ni ska bila längs) kan jag rekomnedera Carmel by the Sea, så fina byggnader. Även Pfieffer Beach var något extra. Stranden ligger liksom lite dolt, en avstickare från vägen och det verkade som att turister inte riktigt tog sig dit.
  2-3 dagar bör man minst lägga på Highway 1. Otroligt häpnadsväckande natur, framförallt Big Sur- wow åter igen
  Om ni besöker Universal Studios, fundera på om det är värt att kosta på ”front of line pass” om ni vill hinna åka allt. Har även varit på Universal Studios mf i Florida och jag tycker det är sååå värt pengarna för alla rides är verkligen galet roliga. Dyrt men ja, man får det man betalar för så att säga.
  Ja det va alla mina bästa tips de. Hoppas ni får en UNDERBAR resa. Ser fram emot att få höra mer om den!
  Kram

 5. Anna

  Hej! Jag hyrde bil från San Francisco förra sommaren och var under 25 år, det var inga problem men kan tillkomma en ’ung förar-avgift’. Vi hyrde dock bil genom Kilroy som hade ett erbjudande där den avgiften ingick vilket gjorde att vi sparade 100 dollar! Ett tips är att det kan behövas ett kreditkort för att kunna hämta ut hyrbilen i USA! Trevlig resa :)))

 6. Ellen

  Åh vilken resa ni har framför er!!!
  Såg att någon redan har skrivit detta, men jag skriver de också, boka alcatraz i tid!! Sist jag va i San Francisco var det helt uppbokat de datum vi var där.

 7. vilma

  Vad väljer ni för flygbolag att resa med? Tycker det där är så svårt, vill ta det billigaste men borde man istället tänka på att ta typ SAS och kosta på det lite mer? Berätta gärna hur du tänker! Ska till USA jag med i sommar är planen!

  1. Andrea Hedenstedt

   Vi flyger faktiskt med SAS Ungdom och fick till det rätt bra med priset pga det! 🙂 Inom USA tror jag vi flyger med American Airlines, Delta Airlines och Hawaiian Airlines <3 <3 Kram!

 8. Anonym

  Hej!
  Jag var i USA 3 veckor i mars förra året. Bland annat los Angeles, San Francisco, LAS vegas osv och måste säga att maten är otroligt dyr så räkna med större kostnad än ni tänkt för just det. Priserna va verkligen sjuka..
  annars ha en fanatiskt resa😃

 9. Alice

  Måste bara säga, boka Alcatraz så snart ni kan, biljetter för entre säljer ibland slut ett halvår innan besöksdatum, jag har inte lyckats hitta för min visit i juni/juli

 10. Olivia

  Alltså WOOOW vilken resa ni kommer göra!! Är så sugen på att göra något liknande i framtiden.

  När jag bodde i Australien och skulle ut och resa så blev det östkusten i Australien 6 veckor, campade två veckor på Nya Zeeland, båtluffade Fiji och packade Asien (Singapore, Malaysia, Thailand, vietnam). Min resekostnad hamnade på 45.000kr. Verkligen stor skillnad på länder 🙂 flyg inom Asien är as billigt

 11. Nellie Skeppstedt

  OCH när ni är i San Fransisco borde ni verkligen åka till Sausalito som ligger på andra sidan golden gate bron!!! Sjukt mysigt och åt världens godaste hamburgare där🤤🤤🤤

 12. Nellie Skeppstedt

  Ett RIKTIGT fint ställe mellan San Fransisco och LA är Carmel by the sea. Jag och min familj stannade här väldigt spontant på vår resa när vi var i Las Vegas, San Fransisco och LA. Vi alla blev förälskade i detta lilla samhället. Så stort tips om ni vill besöka något mindre!!!! Den resan var den bästa i mitt liv!!!!

 13. Linnea

  Måste säga att senaste poddavsnittet vad GRYMT bra!! Så kloka åsikter 🙂
  Påtal om resan så var jag i LA förra året i en månad. Jag hade sparat typ exakt 75 000kr för jag ville inte hålla igen på NÅGOT. Jag skulle ju på min drömresa! Trots den höga summan jag sparat var jag rädd att det inte skulle räcka då jag verkligen levde loppan. Jag gjorde precis vad som föll mig in. Åt gott, shoppade massor, gjorde massa aktiviteter och åkte runt som en galning (uber i princip överallt). För att inte tala om mitt boende som kostade 13000kr för en månad. I slutändan visade det sig att jag sammanlagt med boende gjorde av med ”endast” 40 000(!!!)kr! Så jag tror verkligen ni kommer klara er gott och väl med er budget😃 NJUT verkligen och tänk inte på vad allt kostar när ni väl är där! Det kommer räcka så mycket längre än man tror😃😍 KRAM!❤❤

 14. Sandra

  Åh jättebra inlägg! Har själv funderat på att resa runt i USA och det är ju så svårt att uppskatta hur mycket allt kan komma att kosta.. Du får jättegärna berätta sen efter hur mycket kostnaden blev i slutet. Kan va intressant tänker jag så ser man hur mycket det kan tänkas bli utefter vad man faktiskt tror och sedan hur det blir. Ska bli så roligt att följa er resa sedan här på bloggen!!
  Nouw.com/sjuksyrror

 15. Johanna

  Ett tips är om ni vill laga mat hemma i airbnb är att ta med lite saker, som är jobbigt och onödigt att köpa när man är där. Tex kryddor som man vanligtvis kryddar med men också diskmedel. Har varit på resor då vi tänkt att laga mat men de har känts onödigt att köpa massor med kryddor för typ mat i 3 dagar.

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting