AllmäntRecept

RECEPT: Smoothies


Någonting jag älskar att äta/dricka till frukost är smoothie. Det känns som att man kan få i sig så mycket på ett lätt sätt liksom. Sen tycker jag det är så skönt att göra myyyycket smothie och sen ställa in allt i kylen, så får man två mornar efter där man inte behöver fixa i ordning frullen. Jag tänkte att jag kan dela med mig av mina tre smoothie-recept jag brukar rulla mellan om det är någon som är ute efter lite inspiration till frukost eller mellis! (Bilderna är tagna från pinterest)

Grön smoothie:
Vaniljyoghurt
Banan
Limesaft
Citronsaft
Riven ingefära
Bladspenat
Fryst mango
Fryst avokado

Den här ääälskar jag så mycket men orkar inte göra jätteofta då det är rätt många av ingredienserna som inte alltid finns hemma. Typ färsk lime eller citron. Kanske får köpa sån där saft på flaska istället.. Tycker den här är väldigt god att göra med en lite sötare yoghurt som möter upp det sura lite. Dricker alltid den här när jag börjar känna mig lite krasslig och behöver en vitaminbomb.

Bärmixsmoothie:
Yoghurtkvarg
Banan
Frysta hallon
Frysta blåbär
Frysta jordgubbar
Havregryn

Bärmixen är den jag gör oftast då dessa ingredienser alltid finns hemma. Inte världens roligaste smoothie men den är så god och fräsch! Ett tips är att hälla i lite havregryn om ni vill bli lite extra mätta!

Banansmoothie:
Banan (från kylen eller frysen)
Mandelmjölk
Jordnötssmör
Havregryn
Kakao

Min nyfunna favorit är banan och jordnötssmör i kombo med mandelmjölk. Jag beställde en sån på ett lunchställe här i Stockholm och tänkte att det inte borde vara omöjligt att göra hemma och wow vad gott det blev. Ett tips kan vara att hålla bananen kall om du vill att den ska vara riktigt kall, i och med att inget i denna smoothie kommer från frysen.

 

 

Kommentarer

 1. A

  Hej Andrea! Kommenterade innan men vet ej om min kommentar kom med. Jag skulle så gärna vilja att du gör ett Hitta vänner inlägg! Jag är nyinflyttad till Stockholm och skulle så gärna vilja hitta lite fler nya vänner. Hade varit så roligt! Kram <3

 2. T

  Andrea! Kan du inte snälla göra ett hitta vänner-inlägg. Är rätt så nyinflyttad till Stockholm och har inte jättemånga vänner. Vill ju gärna träffa flera men vet liksom inte riktigt hur jag ska gå tilll väga. Hade varit så roligt med ett sådant inlägg! Kram <3

 3. Josefin

  Kul med smoothietips, måste testas! Gjorde en som smakade EXAKT som glassen twister en gång, men har aldrig fått till den lika bra igen, sörjer fortfarande………. Hade iallafall banan, frusna hallon, frusen ananas, någon bit frusen mango, havredryck och lite färsk limejuice, supergott ?

 4. Linn

  Gott med smoothie!

  Kan inte du göra ett nytt inlägg om din ekonomi, alltså din ekonomiska plan för 2018? Uppskattar verkligen dom inläggen, så himla power och coolt att du kan spara så pass många procent av din inkomst! Kram

 5. E

  Smoothie tips för dom som gymmar och använder protein powder: mandel mjölk, en banan och choklad protein powder (jag använder double rich chocolate whey powder från Optimum nutrition) Annars är ju protein powder rätt vidrigt men såhär smakar det verkligen som en milkshake! Såååå gott

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting