ReceptTips

Recept: Ljummen laxsallad med limesås


Måste tipsa er om salladen jag åt igår, så sjukt enkel och simpel men ett väldigt gott ihopplock måste jag säga. Någonting jag alltid har hemma är rödlök, lax i fryse, cream fraiche och bladspenat. Detta är något jag alltså ofta utgår ifrån när jag lagar mat och även denna gång. Jag förstår att detta recept kanske inte är något revolutionerande men ibland kan det vara skönt att få lite inspiration gällande sånt man ofta har hemma i kykskåpet/frysen.

Salladen:
Bladspenat
Bulgur + lite grönsaksfond
Rödlök
Paprika
Avokado
Fetaost
Laxen:
Olivolja
Salt
Peppar
Pressad lime
Curry

Såsen:
Cream Fraiche
Rivet limeskal
Hounung
Örtsalt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt in laxen.
2. När det är cirka 10 minuter kvar tills det att laxen är klar, börja koka bulgur. Koka gärna bulguren med en skvätt grönsaksfond eller buljongtärning. Det ger bulguren lite smak!
3. Medan bulguren kokar, skär upp valfria grönsaker och blanda såsen.

Klart! Alltså, sjukt enkelt men väldigt gott. Älskar att ha i lime/citron tillsammans med fetaost och lax. Var precis lika gott som matlåda dagen efter också 🙂

Kommentarer

  1. Jessica

    Hej! En helt annan fråga, ser din ”vänskapsknuten” i bakgrunden, ’är väldigt sugen på att själv köpa en! Har dock sett att de gärna blir grönaktiga i och med att det är mässing, ser även att den är det (om jag ser rätt) är det svårt att hålla ordning på den? Kräver den mycket arbete för att hållas snygg? 🙂

    Kraaam

  2. J

    Tips är att ha lite fetaost i såsen, blir SÅ gott! Testa även någon gång att byta ut creme freiche mot färskost. Alltså det är typ det godaste haha. Har precis samma standardrätt här hemma 🙂

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting