AllmäntReceptTips

Veckans recept: BROCCOLISOPPA & ZUCCHINI I UGN

DSC_9707
Jag är verkligen ett fan av soppa och har ätit det mycket på sista tiden. En gammal favorit är broccolisoppa så tänkte dela med mig av receptet jag brukar använda mig av när jag lagar det!

Broccolisoppa:
Färsk broccoli, ett ”träd” eller vad man nu ska kalla det.
1 Gul lök
Smör till stekning
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong.
2 dl mild pastasås, ex Kelda
Salt efter smak

Börja med att steka löken med smöret i en kastrull. När den blivit mjuk så tillsätter ni buljongen och vatten, låt det koka upp. När det börjat koka så lägger ni i broccolin som ska vara delad i små bitar. Koka i cirka 7-8 minuter. När det kokat klart så stället ni av kastrullen från spisen och mixar broccolin och löken. Efter det stället ni tillbaka kastrullen och tillsätter pastasåsen och kokar upp. Tillsätt salt!

DSC_9709
Sen hade jag zucchini i ugnen tillsammans med matlagningsgrädde och riven permesanost. Här använde jag inga speciella mått utan körde lite på känsla och ställde in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. Se till att få matlagningsgrädde under zucchinin, på så sätt kokar den lite och blir snabbare mjuk! Även här kan det vara gott att salta lite. 🙂

DSC_9710Den här ”rätten” kan man ju ha till massor av saker, kött, fisk, kyckling ja you name it. Tänk det man brukar ha rotfrukter som potatis till, det går ju att ha zucchini till om man tycker det är gott!

Kommentarer

  1. Alice

    Vad gott! Efter dagens avsnitt vill jag tipsa om Matgeek på youtube, en som heter Johan som driver en matkanal o bjuder in partiledarna just nu där de lagar mat och snackar politik. Sen btw martin melin var med 1997 i robinson, ingen pekpinne var bara tvungen o berättade men förstår vilken period du syftar på ändå

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting