AllmäntRecept

Recept: Halloumibiffar med zucchini


Okej hörni, jag har hittat en ny favoriträtt tror jag! Något jag är lite ”ledsen” över i och med min nya vegetariska kost (äter 95% lakto ovo nu) är det här med nötfärs. Jag är inte uttalat vegetarian men jag har bestämt mig för att inte äta mer rött kött, kyckling och fisk är inte bortvalt helt och hållet än. Jag älskar nötfärs men känner liksom att jag inte kan fortsätta äta rött kött och ha det på mitt samvete. Det jag är ledsen över är i alla fall att jag inte längre ”kan” äta färsbiffar, det är verkligen något utav det godaste jag vet. Antingen pannbiff med gräddsås eller biffar med tzatziki. Här om dagen var jag riktigt sugen på klyftpotatis med tzatziki och funderade på vad jag skulle kunna göra till, det fick bli halloumibiffar med zucchini i.

Ingredienser biffar 3-4 portioner:
2 paket halloumi
1 stor zucchini
2 dl ströbröd
3 ägg
oregano, chiliflakes, peppar, salt

Gör såhär:
– Börja med att preppa klyftpotatisen i och med att den kräver sin lilla tid i ugnen!
– Riv zucchinin och halloumin med hjälp av ett rivjärn.
– Blanda alla ingredienser i en bunke
– Forma biffarna med händerna till önskad storlek.
– Stek på medelhög värme (tänk på att de ska bli riktigt varma!!), jag stekte i rapsolja.

Servera förslagsvis med klyftpotatis, tzatziki och lite sallad!

Till nästa gång kommer jag tänka på att salta lite mindre, halloumin i sig räcker ganska långt. Kommer även testa att riva ner lite morötter för att få lite sötma!

Kommentarer

 1. Alice

  Tjena, jag har varit lakto ovo vego (enligt mig själv, egentligen flexi men underlättar då jag alltid äter vego om jag äter borta) senaste året. Jag har alltid äcklat av tanken att tugga på ett dött djur, men när jag helt sa upp att äta fisk, kyckling stekar, ah typ allt för ett år sedan valde jag att fortsättningsvis äta köttfärs. Dvs jag åt tacofärs, bolgonese, burgare och pannbiffar etc. Jag fick inte gå helt på vegetarisk kost för mina föräldrar och gärna inte för skolsköterskan heller då jag haft ätstörning de senaste tre åren. Nu har jag dock fått nog, åt köttbullar häromveckan, med rårörda lingon och mos, det bästa jag vet. Men kunde inte slutas äcklas av tanken på att det var en ko, drog samma kväll och köpte anamaas formbara färs som jag är så taggad på att testa nästa gång det ska serveras köttbullar eller burgare här hemma, recommend.

 2. Alice

  Tjena, jag har varit lakto ovo vego (enligt mig själv, egentligen flexi men underlättar då jag alltid äter vego om jag äter borta). Jag har alltid äcklat av tanken att tugga på ett dött djur, men när jag helt sa upp att äta fisk, kyckling stekar, ah typ allt för ett år sedan valde jag att fortsättningsvis äta köttfärs. Dvs jag åt tacofärs, bolgonese, burgare och pannbiffar etc. Jag fick inte gå helt på vegetarisk kost för mina föräldrar och gärna inte för skolsköterskan heller då jag haft ettästörningar de senaste tre åren. Nu har jag dock fått nog, åt köttbullar häromveckan, med rårörda lingon och mos, det bästa jag vet. Men kunde inte slutas äcklas av tanken på att det var en ko, drog samma kväll och köpte anamaas formbara färs som jag är så taggad på att testa nästa gång det ska serveras köttbullar eller burgare här hemma, recommend.

 3. Anonym

  Andrea! Såg på din Instagram att du sökte tips på bra ställen i Malmö och en person som är så stor som dig kommer säkert få massor av svar. Kan inte du dela med dig av dessa? Ska nämligen dit snart och vill också ha tips i alla dess former. Kram och tack för en bra blogg

 4. Veronica

  Fan vad kul att du börjat med en mer växtbaserad kost! En helt ny värld öppnas för mig när jag gjorde det. Måste verkligen tipsa om ett recept från Siri Barjes kokbok ”ett stekt är också middag”. Lovar dig att varenda person som smakar denna rätt fullkomligt ÄLSKAR den, vegetarian och köttätare.

  https://www.koket.se/bonchili-med-choklad-avokado-och-graddig-majs

  Alltså finns inget godare, du MÅSTE testa!! Dessutom har man matlåda i typ två veckor sen :-))

 5. Eva

  Gillar verkligen recept-tipsen!! Fortsätt gärna! Så kul att bli inspirerad, särskilt när det är ganska lätta saker som det här som man känner att man kan göra själv. 🙂

 6. Sofia

  Vet inte vilken anledning du har till att inte äta kött men kyckling (tex lever bara i 35 dagar innan dem blir mat) och vi tömmer våra hav på fisk. Så om du vill ha undantags mat kan du lika gärna ta de istället för kyckling eller fisk om du skulle vilja 🙂 tack för en toppen blogg!

 7. Melinda

  Du måste testa anammas formbara färs om du älskar köttfärsbiffar! Blanda med ägg, stekt lök, och fetaost – forma biffar – stek på hög värme. Är SÅÅ GOTT!

 8. Matilda

  Anammas formbara färs är magi om du saknar biffar, ta vilket recept som helst och ersätt med formbar färs. Enkelt och supergott!

 9. Rebecka

  ANDREA!!!! Anamas formbara färs och 1,2,3 så har du dina pannbiffar igen!! Krydda precis som du hade gjort med ”vanliga” biffar, kommer från frysen så färsen måste tinas först. Efter ha längtat och saknat pappas köttbullar i två år fick jag ÄNTLIGEN smaka på dem igen med denna färsen! TIPS <3

 10. Emma

  Då måste du prova den formbara färsen från Anamma! Så bra för att göra biffar! Det är sojafärs som går att forma och det smakar väldigt likt vanlig färs!

 11. Anna

  Hej Andrea! Kan inte du göra ett sånt ”träffa en ny vän/kompisdejt” inlägg, har sett det på andra stora bloggar och det verkar alltid bli så lyckat! Hade så gärna velat träffa någon ny via din blogg då jag känner att vi redan hade haft så mycket gemensamt!💁🏼 Kram!

 12. Sofie

  Testa anammas formbara färs, såå god och perfekt att göra köttbullar/biffar på!! Behövs inget ströbröd eller sånt till utan bara de kryddor man vill ha

 13. Linnea

  Mindre recept-tips osv please 🙁 mycket roligare att läsa om dig, typ mer ”genuina” inlägg! Annars så kanske du vill hålla koll på ditt protein-intag, väldigt många maträtter du (och Mathilda) tipsar om har bara en massa carbs och fat men inget protein alls nästan, ganska dåliga näringsvärden rätt ut sagt.. Tänkte bara på då du gymmar osv så är det viktigt med protein då musklerna byggs med hjälp av det!

 14. Sara

  Prova Anammas formbara färs för tusan! Så SJUKT bra till köttbullar, järpar, köttfärslimpa, pannbiff, ALLT! Krydda och tillsätt ingredienser som om det vore vanlig nötfärs, blir så grymt! Kram

 15. Michelle Nilsson

  HALLÅ! Då måste du testa Anammas formbara färs!!!! Sååå gott! Äter 50% veg o tycker dessa blir godare än vanliga biffar 😃 går att göra biffar, hamburgare, köttbullar, köttfärslimpa osv! Väldigt gott med feta ost biffar 🤤🤤🤤 testa!!! Pusss du är bäst

 16. Selma

  Håller med!! Men, Under åren har min familj samlat på sig massor av recept på SUPERgoda vegobiffar!! Kan skicka på DM om du vill 🙂

 17. jessica

  kan verkligen rekommendera anamma formbara färs ( den är helt vegansk och glutenfri).. jätte lätt att göra bl.a biffar på den färsen och är så jäkla god .. vet att Therese Lindgren testade den i sin senaste video.

 18. Cecilia

  TIPS från en veg!! Anammas formbara färs är guld! Man kan krydda den själv och den är superenkel att forma till biffar, köttbullar etc!:-)

 19. Amanda

  Du måste prova Anammas formbara färs! Man kan göra allt från k*ttbullar till biffar. Färsen är så smakrik och har en konsitens väldigt likt kött. Stort tips!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting