AllmäntResor

Imorgon åker jag till..

Imorgon ska jag till en stad jag besökt väldigt lite under mina snart 22 år, Malmö! Göteborg har jag besökt en del men Sveriges tredje största stad har jag typ aldrig varit i, nästan sjukt ju. Jag har åkt till Emporia för att shoppa när jag varit på annat håll i Stockholm men vad jag kan komma ihåg har jag inte varit inne i själva Malmö, kanske någon gång när jag var liten. Jag kommer vara där fredag till söndag bara men skulle verkligen uppskatta lite tips. Finns det några fina promenadstråk? Vart dricker man godaste cappucinon? Har ni tips om någon restaurang med god vegetarisk mat? Jag kommer bo väldigt centralt, ser mycket fram emot att se mig omkring lite i Bron-området som det fan man är haha..

Nej men skulle bli så tacksam över era bästa Malmö-tips!! 

Kommentarer

 1. Matilda

  Hej!

  Själv bor jag i delen som heter Limhamn och jag vill verkligen tipsa om att besöka utkiksplatsen där man kan promenera vid bron samt under vilket jag tycker är lite obehagligt men häftigt! Detta är verkligen min favoritplats speciellt när det är fint väder men att se solnedgången där är nog ännu bättre! Hoppas att du har en bra vistelse! Kram <3

 2. Hej

  Bor själv i Malmö sen tre år tillbaka och blev så taggad att hjälpa till… så bara fick jag hjärnsläpp haha! Men ett hett tips är att åka till utsiktsplatsen, gärna nära solnedgångs tiden, världen vackraste utsikt över Öresundsbron. Vill ni äta goda acai bowls etc så rekommenderar jag lotta love superfood bar. Annars… hmm. Fint väder så är det mysigt att promenera i västra hamnen, bakom Kockums fritid och bort mot turning torso. Bäst utsikt för en drink på kvällen är Malml live sky bar. Men där är ont om plats så var i tid!

 3. Ida

  Så roligt att du ska till Malmö! Som Skånebo tipsar jag om:
  Lilla torg – hit måste du bara gå, gärna på kvällen! Oavsett väder så är lilla torg fullt med folk och uteserveringen används flitigt med värmare (och alkohol) som gör en varm
  Malmös kanaler – sätt dig längs kanalen med en kaffe i handen om solen tittar fram. I trappan längs med kanalen som går vid centralstationen brukar här vara mycket folk runt lunchtid, ta en annan tidpunkt så får du lite egentid.
  Torg – Malmö har många torg och omkring dessa finns egna små ”centrum” där du kan hitta butiker mm. Gustav Adolfs torg kan du ta dig till och sedan följa shoppinggatan upp för att komma till nästa torg med fina blomsyerstånd och restauranger.
  Malmö Boulebar – om ni får möjlighet (om du inte åker själv) besök Boulebaren!! Så himla roligt koncept där du kan spela boule, dricka drinkar och äta god mat i världens kombination.

  Det var något som är värt att hitta på, ha en härlig vistelse ☀️

 4. Linnéa

  Så kul, Malmö är väldigt härligt!

  Det är mysigt att promenera runt Pildammarna samt ute i Västra Hamnen! Rekommenderar er verkligen att ta er upp i Malmö Live och äta där, annars är Bastard RIKTIGT bra. Till lunch är Malmö Saluhall bra, där finns godaste falafeln. Och om det är bra väder kan man åka kanalbåt eller hyra trampbåt i kanalen, supermysigt!

 5. Lina

  Lilla torg, gamla stan/gamla väster, västra hamnen om du vill se turning torso på nära håll haha, Malmö live skybar, möllan (mycket restauranger med vegetariskt och veganskt utbud)

 6. Elsa

  Hej!
  Bästa stället att strosa runt i i Malmö är Västra Hamnen, sååå mysigt. Det är även väldigt trevligt att gå runt vid Möllan då det är en stor frukt/grönsaksmarknad där varje dag, det känns nästan som man är utomlands. Bästa kaffet finns på Lilla Kafferosteriet eller Noir Kaffekultur.
  Ha det bäääst och posta mycket bilder..

 7. ella

  Bästa utsikten på kvällen är lätt Malmö Live Skybar, så himla fint, goda drinkar och mysig atmosfär.
  MJ’s har bra drinkar och mat på både lunch och kväll, skitsnyggt inrett så väldigt blogg-/instagram-vänligt.
  Lilla torg har olika uteserveringar med mat och kaffe, väldigt mysigt med de små färgglada husen.
  Lilla kafferosteriet har gott kaffe och god fika.
  Att gå längs kanalen i Slottsparken / Kungsparken är jättemysigt, dock är löven på träden inte så fina nu men det ligger centralt så gå dit också!

 8. Anna

  Godaste kaffet finns på Lilla kafferosteriet, den mest instagramvänliga platsen för drink och middag är helt klart MJ’s (mäster johan). KOL är även en najs cocktail bar att gå till på kvällen (det är även MJ’s). Mysigaste området är Davidhallstorg, lilla torg och Västra Hamnen!!

 9. Anna

  Sajvva är en jättetrevlig restaurang med god vegetarisk öl, goda drinkar etc. Cafe Grannen är najs för brunch. De har scones, bröd, yoghurt, paj, sallad, te, kaffe mm för bara 108 kr.
  Västra hamnen är trevlig för promenad om det är fint väder! Där finns flera cafeer och glasställen också 😉

 10. sandra

  Vill du se bron nära kan du åka till utsiktsplatsen, luftkastellet. Där finns dock inget annat mer än utsikt och promenad i naturen (OBS väldigt blåsigt)
  Annars ser man bron väldigt bra från Limhamn, speciellt vid ön- där finns även en restaurang/pizzeria Mastio (som Sandra Mastio som vann sveriges mästerkock för något år sedan har). Väldigt goda pizzor!
  Goda restauranger i Malmö är annars Occo, Lyran, lemongrass där det finns vegetariska alternativ, Även bastard kan fixa tom veganskt om man säger till lite i förväg.
  Trevligt att ta en drink på Hotell Mäster Johan, Care/of bar, och såklart skybaren på Malmö Live.
  Tittar solen fram i helgen är La grappa mysigt att sitta på på Lilla Torg. Bredvid La grappa hittar du Pronto med den bästa cheesecaken och latten.
  Härliga vinbarer är Gustavio och l’enoteca.
  Fika och gott kaffe hittar man på även Lilla Kafferosteriet.

 11. Anonym

  Bor i Malmö, bästa är att promenera runt västra hamnen där du kan se bron men också små fina hus samt ta en kaffe eller glass.

  Frukost: Jord, Eida eller Noir. Jord har en jättegod chokladhavregrynsgröt och noir har avokadomacka samt goda juicer.

  Lunch: Holy greens, men det finns redan i Stchlm. Superfalafel: ett måste i Malmö! Malmös bästa falafel + billigt och gott.
  Poké Poké: Goda pokébowl, den vegetariska är med tofu

  Middag: Mando

 12. Anna

  restaurang Sajvva är jättetrevlig! Om du vill ha en supermysig och smarrig brunch så rekommenderar jag cafe Grannen. Där är det mysig inredning, god mat (scones, bröd, yoghurt, granola, paj, sallad etc. och allt ingår för endast 108kr.
  Sen är det jättemysigt att promenera vid västra hamnen (om det är fint väder)! Där finns det flera fik och glasställen också 🙂

 13. Maja

  Hej Andrea!
  Vad skoj att du ska upptäcka Malmö lite mer. Det är faktiskt en väldigt fin och mysig stad!
  Det finns väldigt många ställen jag skulle vilja rekommendera, så du får läsa och sålla ut 😉
  Första rekommendationen är givetvis Bron, åk till brofästet så finns där massa härliga promenadsträckor!! Även Pildammsparken i Malmö är väldigt fin att gå i och ligger väldigt centralt.

  När det gäller mat finns det så så många olika ställen som är bra. Ta dig åtminstone till lillatorg, det är som det heter, ett litet torg i mitten av Malmö med massa restauranger runt om kring. Jag tycken även att du ska testa ta dig till Möllan som också är ett torg med restauranger, lite mindre lyxiga restauranger men otroligt härliga folk.

  Det finns två jätteroliga karaokebarer i Malmö, Azalee och ICE. Om du gillar sjunga karoke borde du definitivt ta dig ett besök hit. Det finns även god mat med bra vegetariska alternativ här.

  Ta dig även till Malmö Live och drick en drink i Skybaren där du har utsikt över hela Malmö, väldigt vackert.

  Hoppas du får en fantastisk vistelse i Malmö och besöker staden igen.

  Kram till dig.

 14. Anonym

  Min stad <3
  Finns mycket trevligt. För kaffe gillar jag Noir och Lilla kafferosteriet i stan. Lite längre bort finns Atrium som har såååå najs frukost. Annars rekommenderar jag att ta sig till Mitt Möllan för lunch. St Knuts torg är supermysigt med många fik och restaurangen. Promenera ska man göra vid havet tycker jag men slottsparken kan också är supertrevlig om det är fint väder. Mina favoritrestauranger i stan som alltid har vegetariskt är Lyran, Mutantur och Kvarteret åkern.

 15. Kajsa

  Gå en promenad längs västra hamnen och ribersborgsstranden, kanske ända bort till sibbarp och se utkiksplatsen över Öresundsbron (ca två timmar från västra hamnen). Mysigt att gå från centralstationen och sen längs gågatan hela vägen upp till triangeln.
  Ta en kaffe eller drink på lilla torgs uteservering är ett måste!! Vill du fika kan jag rekommendera Pronto på lilla torg, deras cheesecakes är too die for! Även en sväng upp i Malmö lives skybar måste du göra. Antingen baren eller restaurangen, tips är att gå när det fortfarande är ljust och sen se solnedgången därifrån och hur staden sedan glittrar i mörkret. Kungsparken/slottsparken är mysig att promenera i.

  Det va de tips jag kunde komma på nu, hoppas du har en härlig weekend! Jag bor själv i Australien nu men saknar Malmö otroligt mycket, en helt fantastiskt mysig liten stad med nära till allt. Och viben på lilla torg en eftermiddag i kvällssolen är unik. Njuuut!

 16. Felicia

  Fint att gå runt i västra hamnen!
  Poke Poke för asgoda poke bowls
  Café atrium för fantastisk frukost/lunch
  Drink/middag på en uteservering vid Lilla Torg är ett måste
  Finns en fin minigolf bana vid Ribban strand
  Sky bar på Malmö Live
  Brunch på Malmö Live
  Baren MJs

 17. Anna

  Promenadstråk – Längs Ribersborg, vilket är stranden i Malmö. Ett tips är att gå längs Ribersborg och sedan promenera till västra hamnen för att se turning torso.
  Vill du se bron från nära håll så åk till Luftkastellet i Malmö. Det är fint att promenera runt där med!

  Restauranger – Bastard, atmosfär, årstiderna. För lunch rekommenderar jag Njutbar.

  Vid fint väder är det mysigt att sitta på en uteservering på lilla torg, dock är maten där inte så bra.

  Mysiga fik – Kafferosteriet och Noir

  Hoppas du får det supermysigt!

 18. Hanna

  Kan du försöka få bort dendär reklamkvadraten som följer med när man skrollar ner i inlägget på telefonen? Har inget emot reklam men den är verkligen störande och förstör läsningen.

 19. Maja

  Åk till västra hamnen och strosa och njut av vädret i Skåne 😍 Där finns också turning torso som är coolt att kolla in !

 20. Malin

  Ät middag på Mosaik, såååå gott! Och sen måste du givetvis käka en falafelrulle till lunch, gärna på möllan. Kostar typ 30 spänn och de flesta gör falafeln själva. SÅ GOTT!!

 21. Christina

  Bra fika finns på Lilla kafferosteriet på Baltzarsgatan. Café Noir är också bra men är en liten lokal så finns risk att det är fullt. St Jacobs stenugnsbageri på Saluhallen (ev St Jacobs vid kronprinsen). Promenera i Västra hamnen och på Ribersborgs stranden. Testa Avokado på Davidshall. Bara promenera i Slottsparken och också väldigt mysigt! 🙂

 22. alice

  Malmö saluhall är absolut värd ett besök, de har supergod falafel med hallouimi från ”falafel and Burgers”, och om man är där måste man även testa glassen från ”favvo glass”. Helt färsk och hemlagad fluffig glass med endast naturliga ingredienser.

 23. Elin

  Jag har bott i Malmö i tre år och hittar inget bra, så hoppas på att få tips nu haha. Ett härligt fik är dock Lilla kafferosteriet som var White Guide 2017 ”mästarklass”. Ett underbart ställe för oss kaffeälskare och det ligger väldigt centralt.

 24. Ullis

  TIPS är att äta frukost på Jord!!!! Så OTROLIGT gott, veganskt, fin miljö (instagramvänlig;))) och mysigt! Älskar! Tips är bovetegröten eller jordnötssmör+banan-smörgåsen, WOW! (+ tjejen som spelar Astrid i säsong 4 i bron jobbar där! heheh plus om du är ett bron-fan alltså) Have fuuun älskar Malmoe! Puss!

 25. Jennifer Koch

  Du mååååste gå nere vid Västra Hamnen! Sjukt fin och härlig strandpromenad, ligger även ett såå bra cafe med världens godaste Italienska glass!!! Bar Italia heter den tror jag! Hoppas du får en underbar helg i Malmö! 🙂

 26. Sara

  Hej! Jag undrar om man kan signa upp sig så att man får veta direkt när din nya kollektion släpps på nakds hemsida som förra gången? Ha det bäst! <3

 27. Selma

  Promenera i Västra hamnen. Malmö har Sveriges godaste falafel! Möllans falafel eller Baghdad falafel är riktigt god.

 28. Frida

  Lotta love superfood har den godaste acaibowlen aom finns! Ligger centralt, vid triangeln på davidhallsgatan 25 🙂

 29. MG

  Ett tips är att gå en promenad i Kungs-och Slottsparken och sedan ner mot Ribersborgsstranden. Jättevackert,särskilt nu på våren.

 30. Mahsa

  Hej Andrea!
  Kan starkt rekommendera att gå ner till ”Västra hamnen” för en härlig strand promenad (så vackert!) Finns även en libanesisk restaurang i närheten, osäker om de serverar vegetarisk men annars rekommenderar jag att gå till restaurangen ”Medina” för sjukt god vegetarisk mat!

 31. Rebecka

  Dricka drinkar på Care of Bar, äta sinnessjukt god middag på Namu eller äta en ännu mer sinnessjuk cheesecake på Pronto! :)))

 32. Matilda

  Hej! Att gå längs Västra Hamnen kan vara hur mysigt somhelst (om de är bra väder förstås), & sen ta en kulglass inne på V.E.S.P.A.

 33. Klara

  Gud vad kul att du ska till Malmö! Världens mysigaste stad ju.
  När det gäller fina områden så spana in Västra hamnen (där Turning Torso ligger), Ribersborg (och ta en fika på mysiga Kallbadhuset), ta en promenad i Pildammsparken, fika på kaféet i Slottsträdgården och ta en öl på Möllan (på mysiga Metro, till exempel) och en drink på Lilla torg.
  Shoppingwise är Malmö inte så mycket att ha när man jämför med Stockholm… Men strosa runt på gågatan, vid Davidshall, vid Slottsstaden. Det finns mycket vintage och second hand i Malmö i alla fall!
  Malmö är veganstaden número uno i Sverige och har många ställen med stort utbud. Jag rekommenderar att bruncha på populära Systrar och bröder, ta en kaffe i solen på Sockerbit, äta billig falafel på t.ex. Superfalafel (ett MÅSTE i Malmö, faktiskt!), lunch på Condeco vid den mysiga kanalen, asiatisk middag på Dubbel dubbel, mexikanskt-asiatiskt på Scania (som sedan blir bar och klubb!).

  Hoppas du har en jättebra helg<3

 34. Sara

  Min familj bor i Malmö är där väldigt ofta, ska dit själv i helgen. Här har du mina bästa tips :
  Falafel and burgers (Malmö saluhall, godaste falafeln och bästa burgarna)
  Drick drinkar på MJ’s och missa för guds skull inte deras innergård! HELT MAGISK. Du kan även äta middag där eller boka in afternoon tea.
  Godaste kaffet hittar du; på NOIR eller Eida, det ligger inprincip mittemot varandra på Engelbrektsgatan.
  God vegan mat; Lotta love superfood

  Ha en super bra helg i Malmö och åk inte till Emporia, mycket mysigare inne i stan. Kram <3

 35. Elisabet

  Tipsar om Kafferosteriet centralt i Malmö! Om du vill promenera i cirka 15 minuter (eller ta buss) är Atrium Kaffebar i Slottsstaden (atriumkaffebar på insta) 🙂

 36. josefin

  Okej, håll i dig!
  Lilla Torg – världens mysigaste torg med flera restauranger. Gå hit för att äta, dricka kaffe, dricka rosévin och sitt ute och spana på folket. (För fika rekommenderar jag Pronto som har grym cheesecake)
  Kv Åkern – fantastiskt god och prisvärd veg mat. Men boka snabbt! Veg meny 4 rätters – 375kr och då är de hög klass!
  MJ’s – Malmös hippaste bar just nu! Det är egentligen ett hotell. Så fin innergård och en rolig rosa flamingostol att fotograferas i till instagram 😉
  Lemongrass – asiatiskt, veg-vänligt, hippt, gott.
  Bouchon – Supercharmig fransk restaurang med mycket karaktär. Finns veg-alternativ http://www.bouchon.se/?utm_source=tripadvisor&utm_medium=referral

  Have fun!

 37. Lina

  Men gud va kul!! Bor själv i Malmö så här kommer lite tips:
  – lilla torg. Ligger precis bakom gågatan (dvs extremt centralt) och är standard på vår- och sommarhalvåret. När det är fint väder är verkligen uteserveringarna fulla haha. På torget finns flera olika mysiga caféer och restauranger
  – promenera i parkerna! Malmö är typ känd för sina parker, dock kanske finare när träden slagit ut och så men mysigt oavsett. Främst slotts- och kungsparken ligger väldigt centralt
  – bland annat runt möllevångstorget finns flera vegetariska och veganska matställen. Ett av mina favoritställen är däremot café Agnez som ligger på gamla väster. Caféet har både fika och vegansk lunchbuffé. Rekommenderar annars gamla väster i övrigt som är en del av gamla stan! Supermysigt med flera mysiga caféer och affärer (ligger bakom lilla torg)
  Hoppas du får det mysigt trots att det det ska blåsa mycket hela helgen hahah, kram!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting