AllmäntRecept

Recept: Broccoligratäng med qournfilé


Måste tipsa er om broccoligratängen jag lagade här om dagen, så jäkla enkel och god!

Ingredienser 4-6 portioner broccoligratäng:
1 påse fryst broccoli
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 påse västerbottenost
5 dl matlagningsgrädde
4 ägg
3 msk grönsaksfond
Oregano
Salt & peppar


Gör såhär:
– Börja med att sätta ugnen på cirka 200 grader!
– Koka broccolin i cirka 2-3 minuter.
– Hacka och stek purjolöken och vitlöken tillsammans till de är mjuka.
– Blanda ägg, fonden och matlagningsgrädde tillsammans med hälften av osten.
– Häll i broccolin och löken i en ugnsform.
– Häll sedan över äggblandningen i formen
– Salta, peppra och strö sedan över resten av osten som ett täcke över formen.
– Låt stå i ugnen tills den fått fin färg, cirka 15 minuter borde räcka!


Min favoritsallad till maten. Ruccola, bladspenat, plommontomater, olivolja, havssalt och lite balsamvinäger. Brukar ha rödlök till också men den var tyvärr slut!


Till broccoligratängen stekte jag qournfiléer som var snabbt marinerade i lite soya och sweet chili. Sen tog jag lite tzatziki till det också för att det inte skulle kännas så torrt. Gratängen går ju att servera till lite allt möjligt. Var inte rädda för att smaksätta den ännu mer, nästa gång kommer jag nog ta mer lök, mer fond och mer salt än vad jag gjorde nu.

Hoppas det smakar! 

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting