AllmäntResorUSA 2018

Second stop: Highway 1

Efter våra fyra dagar i San Fransisco så hyr vi en bil för att sen börja åka längs Highway 1 mot Los Angeles. Den vägen är inte den snabbaste men ska vara den absolut vackraste och vi känner inte att vi har bråttom, när vi väl är där vill vi ju se och uppleva så mycket som möjligt. Vi har fortfarande inte helt bestämt hur vi ska spendera våra två nätter mellan San Fransisco och Los Angeles. Ska vi stanna på två olika ställen eller ska vi kanske spendera två nätter på ett lite större ställe? Det är ju ett tag kvar så det är ingen stress men vill ändå ha någon form av plan innan vi åker liksom.

Både jag och Mathilda har pratat om att det skulle vara kul att stanna i Santa Barbara, har hört så mycket positivt om den staden. Frågan är dock, borde vi stanna där två nätter eller räcker en natt? Hur skulle ni gjort? Har ni tips på andra stop vi borde göra längs highway 1? Ni är BÄST! <3 

Kommentarer

 1. Madeleine

  Jag lyssnade på er podd häromdagen där en lyssnare hade skrivit att vissa delar av H1 kunde man inte åka på. Vi har precis varit i USA och bilade då längs med Highway 1 från San Francisco. Det stod att vägen längre fram skulle vara avstängd, men vi körde på ändå. Som sagt så var vägen avstängd så vi fick vända tillbaka en bra bit. Det var dock värt att åka så långt det gick för man fick se hur mycket fina vyer som helst😍 men kan vara bra att ha i åtanke att det troligtvis fortfarande är avstängd och att man då alltså inte kan köra på vägen alls. Finns inte heller några alternativa vägar när man kommit så långt utan man får då vända. Tänkte att det kunde vara bra för er att veta, eller åtminstone kolla upp det tills ni ska åka😊 ni kommer få en grym resa!

 2. Carolina

  Hej Andrea! Jag och min familj gjorde samma resa förra året men vi började i LA och slutade i SF. Vi stannade i Morro bay, Monterey och Carmel by the sea. Morro bay var SÅ vackert, en riktigt fin naturupplevelse och perfekt att bara stanna en natt på. Njut av resan! För övrigt är San Fransisco min absoluta favoritstad efter den här resan, du kommer ÄLSKA det!

 3. Anonym

  Highway 1 är delvis avstängd för att en del av vägen ligger i havet så ni kan endast åka på den motorvägen en bit. Vill även informera att det fins minst 4 filer på motorvägen, lycka till!

 4. E

  Var i santabarbara för några veckor sen och verkligen såååå mysig stad, rekommenderar starkt!! O när ni är där MÅSTE ni äta på Kylies kitschen deras burgare är livet! Prova även salladerna sä jävka goda, var där i tre dagar o åt lunch på Kylies varje dag heheheh

 5. Emelie

  Hej Andrea! Jag kom precis hem ifrån USA där vi gjorde samma resa som ni ska göra. Jag vill tipsa om att stanna i Carmel by the sea. Det ligger mellan LA och Sanfran och det är en såå mysig liten by. Googla på bilder så förstår du. 🙂

 6. louise

  Ni borde stanna till på hotellet Madonna Inn om inte för att bo bara för att ta en titt, det mest udda hotellet någonsin, ligger i San Luis Obispo, ca 1,5 timme norr om Santa Barbra

 7. Anonym

  Åh, som alla andra har kommenterat men – CARMEL!! Var där som utbytesstudent i ett år och rekommenderar det så varmt! Finns jättemånga bra hiking trails där i området som är hur häftiga som helst. Om ni skulle vilja runt lite i naturen rekommenderar jag dels Point Lobos, som är lite enklare och närmare själva staden. Annars är det absolut finaste längre ner i Big Sur. Jag skulle tipsa om Garrapata State Park där det finns jättefina ställen att vandra på upp i bergen över havet. Är så avundsjuk på er och den här resan!

 8. Carolina

  Vi sov en natt i Monterey, en natt i Carmel och två i Santa Barbara. Santa Barbara är helt klart en av de mest fantastiska platser jag besökt. Alldeles för lite att bara vara där en natt!

 9. Frida

  Jag och min pojkvän bilade från los angeles till san fransisco förra sommaren och jag skulle säga att monterey är värt att stanna på. Finns jättemånga hotell som ligger jättefint belägna där vid kusten. Om bron på highway 1 fortfarande inte är färdigbyggd (villet var anledningen till varför stor del av HW1 var avstängd då vi var där) så är monterey är bra ställe att stanna på för att sedan kunna åka en bra bit på hw1 ändå (häftigaste vägen på hela resan!).
  Vi gjorde tre stopp mellan LA och Sanfran (santa monica, cambria och monterey, vilket vi tyckte var lagom) 🙂

 10. Maria

  Monterey borde ni helt klart stanna vid! Och ett tips är att hålla lite koll ifall vägen är öppen hela vägen ner till LA. Var där förra året och då var delar av Highway 1 helt avstängda.

 11. Anna

  Studerar just nu i Santa Barbara och skulle definitift rekomendera att spendera minst en natt här. Finns många finna utsiktsplatser att besöka som knapp´s castle som ligger bland bergen eller courthouse som har enligt mig den bland den bästa utsikten över Santa Barbara. Santa Barbara har också otroligt mysiga cafeer och resturanger. Två favoriter är backyard bowls som har fantastiska acai bowls och lucky penny som bland annat har underbara ”lite mer fräsha” pizzor. Om ni vill prova att surfa, paddla paddleboard, kajak etc så är det otroligt mysigt att göra det här. Annars är det otroligt mysigt att bara gå huvudgatan ”state street” där de flesta resturanger och butiker ligger. Hoppas ni får en fantastisk resa!

 12. Emelie

  Sov i Santa Cruz eller Monterey, sååå mysiga ställen! Förresten måste ni besöka Capitola, en liten stad längs vägen som är hur fin som helst!

  Hörde i podden att ni var tveksamma över att åka helikopter över Grand Canyon, men ni MÅSTE göra det!! Det är det absolut bästa jag någonsin gjort, värt varenda krona!!!

 13. Anonym

  Vi stannade i Carmel en natt och santa barbera en natt! Blev alldeles lagom och båda två är supermysiga ställen!

 14. Linda

  Santa Barbara är en studentstad ocj kanske inte så kul för den som inte studerar där plus helt dött på sommaren då alla åkt tillbaka hem. tycker ni ska stanna där 1 natt och i san diego 1 natt, det är en jättetrevlgt stad!

 15. NM

  Jag och min pojkvän åkte från LA till SF (med en avstickare till Yosemite) förra våren och sov i i Morro Bay och Monterey. Big sur är det finaste på high way 1 enligt mig. Ta er tid där! Och även runt Carmel är det superfint! Men personligen skulle jag säga att en natt räcker vid varje ställe. Vi åkte igenom flera städer, t.ex. Santa Barbara där vi åt lunch och Malibu där vi hängde på stranden vilket är så värt! De är inte jättestora städer direkt så antigen åker ni bara igenom och käkar lunch eller så sover ni en natt. Vägarna på highway 1 kan vara avstängda lite här och var eftersom att de inte är av bästa kvalité och hela tiden måste repareras, så kolla upp det innan så att ni inte behöver vända och köra tillbaka i någon timme. Att åka in-land en liten bit är också jättefint!
  Det är mina tips!
  Och, tänk på att det kostar extra när ni är under 25 och hyr bil i USA. Ganska mycket också…Vi hyrde via Avis och allt var klart i förväg men när vi hämtade ut bilen i LA så tog de varken Mastercard eller Visa, utan endast kreditkort. Så tänk på det!

 16. Anonym

  Santa Barbara är helt underbart!! Så tycker ni borde stanna där 2 nätter egentligen men Carmel-monterey är ju världens finaste ställe också (big little lies är inspelat där). Så om ni bara har 2 nätter så skulle jag köra ett natt i SB & en i monterey men både ställena är nog finast under dagen så tips är att va där under dagen också!!

 17. Frida

  Håller med alla som tidigare har kommenterat, haha! Carmel är en fantastiskt mysig by/stad som är värd att åka till åtminstone en dag. Santa Cruz var vi också i, men tyckte att den staden var lite överskattad. Shit vilken härlig resa ni kommer att göra!!

 18. Alva

  Äääälskade Santa Barbara när jag var där!! Ett tips är att fixa boende så snart som möjligt längs Highway 1 då jag vet att boenden blir uppbokade väldigt snabbt under sommaren då det är ett populärt resmål.

 19. Anonym

  Skulle nog säga en natt i Santa Barbara och en natt i Carmel-by-the-sea, väldigt mysig lite by precis vid havet! Väldigt vackert!

 20. Emma

  Ni måste helt klart stanna i Monterey, världens finaste lilla kuststad! Blev helt frälst i den när jag var där med min familj för 5 år sen!

 21. Victoria

  Ni måste stanna i Carmel och Monterey!! Så himla fint! Även stanna en stund i Big Sur och kolla på den sjukt vackra naturen!

 22. Elin

  Carmel-by-the-sea! Så mysiga restauranger och butiker samt fullt med typiska amerikanska hemmafruar som går powerwalks med sina hundar i ”barnvagnar” och en latte i högst hugg!

 23. Elin

  Stanna och ät brunch i Carmel-By-the-sea!! Så mysig stad med massor av små butiker och typiskt amerikanske hemmafruar!

 24. Maja

  Hej! När vi gjorde samma trip så stannade vi 2 nätter. En natt i Carmel som var jättemysigt och en natt i San Louis Obispo vilket inte alls var så speciellt. Helt klart skönt att övernatta 2 nätter men had fortfarande funkat att hoppa över den andra övernattningen. Ha en bra resa!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting