AllmäntPodcasts

Ett år sedan – #VARFEMTEKVINNA

Nu är det ganska exakt ett år sedan jag och Mathilda släppte vår poddserie #VARFEMTEKVINNA som handlar om sexuella ofredanden och våldtäkt. Tanken med poddserien var att precis som #metoo, upplysa om de problem kring kvinnosyn som finns i vardagen. Vi ville framförallt prata om våldtäkterna ingen annan pratade om, dom som sker av folks pojkvänner, killkompisar osv. Jag lärde mig enormt mycket om feminism och kvinnofrågor under tiden jag arbetade med denna serie och jag vet att många som lyssnat på de sex avsnitten vi släppte och känner att dom lärde sig mycket.

Även om det gått ett år sedan serien släpptes så är den tyvärr fortfarande lika aktuell, därför vill jag tipsa er som ännu inte lyssnat att göra det och tipsa er som lyssnat att kanske lyssna en gång till. När man lyssnar på den här poddserien tycker jag att man återigen påminns om att feminism inte är en tyckarfråga, det är en kunskapsfråga. Man kan omöjligen lyssna på dessa historier och påstå att feminismen gått för långt, att kvinnor överdriver, är dramatiska osv. Det är såå viktigt att belysa de vardagliga felstegen som så många män gör mot kvinnor, glöm aldrig det. Sök på #VARFEMTEKVINNA i din podcastapp <3 

Kommentarer

  1. Frida G Svensson

    jag uppskattar så mycket att du tar upp feminism in din blogg. Jag själv bloggar och youtubar mycket om feminism. Verkligen brinner för det. På youtube har jag serien Feminismens ABC. Keep up the good work sister!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting