AllmäntResorUSA 2018

Trubbel i paradiset


Hej på er och god dag! Igår vaknade vi som sagt redan vid fem på morgonen och efter lite facetime-samtal med våra pojkvänner och lite jobb så bar vi oss ut på stan för frukost. Vi hyr ju lägenhet men här i San Fransisco orkar vi inte köpa på oss ett frukost-förråd i och med att vi är här så kort. Jag hade hittat ett ställe som verkade väldigt nice via Pinterest och det var Eight AM.


Vi beställde avokadomackor, turkisk yogurth och en våffla. Det var riktigt mycket mat men vi var sinnessjukt hungriga sen resdagen innan. Nu när jag ser foten på han bredvid som satt oss så börjar jag åter igen fundera på vilket språk han och hans kompis pratade. Alltså jag och Mathilda höll på att bli galna.. Lät som en blandning av franska och tyska typ.


LILL MILL <3 

Något jag hade sett fram emot vääääldigt mycket inför att resa till USA är att äta bär, desto kortare frukt och bären fraktas desto godare är dom ju såklart. Det är verkligen så himla gott att äta färska bär till frukost, det är något man borde få varje morgon kan jag tycka hehe 🙂

Hörni, det finns ett problem! Jag har handlat med mitt kort flera gånger, använt det i uber-appen flera gånger men sen helt plötsligt slutade det fungera. Vad tror ni det kan bero på? Det är ett debit-mastercard från Handelsbanken.. Kortet har inte gått ut, kortet är inte heller spärrat för utlandsköp eller liknande. Har mejlat min bankkvinna så förhoppningsvis kan dom lösa det. Förstår inte riktigt varför det bara skedde helt plötsligt? Blir lite jobbigt när man är borta såhär på andra sidan jordklotet. Nu har ju Mathilda ett fungerande kort men ändå.. Hoppas ni har en fin dag förresten. När ni läser det här borde jag vakna inom en timme eller något. Tidsskillnaden är verkligen crazy haha!

Kommentarer

 1. Julia

  När jag var i USA så var jag tvungen att välja ”kredit” på skärmar etc även fast det var ett debitor jag hade! 🙂

 2. Matilda

  Oftast finns det en gräns på hur mycket man får ta ut/göra av med (av säkerhetsskäl!). Borde inte vara det, men om du har betalat en stor avgift kan det vara så att du kommit upp i den summan!

 3. Alice

  Under mitt utbytesår var det så att det bara ville fungera på vissa ställen och andra inte! Testa någon annanstans <3

 4. Amanda

  Jobbigt med betalkortet! Jag var på utbytesår i USA och då funkade helt enkelt mitt kort på vissa ställen och på andra inte.

 5. Julia

  Min mamma jobbar på bank och jag har för mig att hon har sagt att kort ibland kan spärras automatiskt om det görs ”ovanliga” transaktioner eller något. Ring din bank så tror jag att dom kan lösa det ganska direkt

 6. Ellen

  Så härligt ni verkar ha det! Hörde något om att BankID har legat nere ett tag under dagen, vet inte om det kan påverka användningen av kortet. Hoppas ni får en grym resa nu. Är så taggad på att se mer!

 7. Anonym

  Hej! Om det slutade fungera nu när ni är i USA kan det bero på att banken märker av att det är något ”konstigt” dvs att det används i ett annat land. Det hände mig, dom spärrade helt enkelt kortet för de misstänkte att kortet var skimmat. Ring och kolla med dom! 🙂

 8. Josefin

  Kan vara nederländska, det är lukt tyska i sättet de pratar men har otroligt mänga låneord från franskan haha 🙂

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting