ResorUSA 2018

Nästa stopp på resan

Nu har vi spenderat sex dagar på Oahus västkust och det är dags för oss att röra oss söderut mot Waikiki Beach. Waikiki är förmodligen det mest turistiga stället på hela Oahu vilket nästan känns lite skrämmande efter dom enormt avkopplande och lugna dagar vi haft här i Makaha. Jag ser sjukt mycket fram emot att bo på hotel, vi har ju bott i lägenheter i tre veckor nu och det ska bli riktigt nice att få lite hotellyx med städning osv. Av det lilla vi sett av vårt hotell så ser det riktigt nice ut också.

Wow vad jag har uppskattat våra sex dagar här. Vi har verkligen kopplat av ordentligt. MEN, nu är det dags för ett lite mer aktivitetsfyllt schema och därför tänkte jag fråga er om ni har några Waikikitips eller något vi inte får missa innan vi lämnar Oahu om fem dagar? Puss ni är bäst <3 <3

Kommentarer

 1. Lina I

  Ni MÅSTE gå/hikea upp för Diamond Head!! Det blir en riktigt bra workout om man vill det och utsikten från toppen är heeeelt fantastik. Ni får inte missa!! Kram <3

 2. Mikaela

  Hej! Så sjukt, är i Honolulu nu också haha! Helt underbart är här!! Var iaf på ett ställe som heter Duke’s och åt lunch idag och tycker verkligen ni ska testa det. Finns typ tre olika delar på restaurangen om man vill äta mer middag där. Åt en beet salad som var så god, rekommenderar er att testa den!!

 3. Emma

  Superfina bilder! 😘 Om ni vill prova hikea så skulle jag rekommendera Pali Puka eller Pali notches! Ligger utanför Waikiki vid Pali lookout som även har en sån fin utsikt över ön! Kraam

 4. Ida

  Såg på din snap att ni verkar bo på the modern Honolulu?Iallafall så rekomenderar jag Dukes waikiki. De ligger super nära där på stranden och deras brunch buffé är verkligen superhärlig!

 5. Julia

  Rekommenderar att åka till Hanauma Bay för snorkling, riktigt fint! Sen måste ni ju såklart hika upp på Diamond Head där ni har utsikt över hela Waikiki Beach. Koko Krater är också riktigt häftigt om ni vill ha en riktigt brant (men häftig) hike! Vi såg valar när vi var där uppe!

 6. E

  Island vintage coffee har de bästa acaibowlsen (lång kö men brukar gå snabbt), Heavenly har sjukt god organisk mat! Sedan borde ni ta en Uber till östra sidan till Kailua och Lanikai, de bästa stränderna på ön 🙂 rekommenderar starkt att göra Pillbox hike i soluppgång!

 7. Ida

  Vet att det kanske är mycket jobb, men när du kommer hem igen – hade inte du kunnat göra en reseguide till de ställena ni varit på? I samma stil som dina reseguider för Köpenhamn och New York? Förstår att det kan vara svårt men om du bara kan skriva lite om vad ni tyckte var värt att se/göra/äta osv mot vad ni tyckte var mindre värt och hur ni upplevde varje ställe osv. 🙂 All kärlek

 8. Fanny

  Var på Hawaii för ett år sen med min tjejkompis och skulle verkligen rekommendera er att vandra upp längs Diamond Head! En utdöd vulkan som nu ger världens finaste utsikt över Waikiki och Honolulu! Rekommenderar starkt. Kan vara ganska svettigt och tufft emellanåt så räkna med 1-2 timmar för vandringen 🙂 Vi tog bussen dit från Waikiki men går ju självklart att köra bil ända fram till entrén!

  Ett annat tips är Hanuma Bay som ligger en busstur bort från Waikiki. Världens snorklingsparadis! Ganska mycket folk dock men helt värt det ändå! Stort rev med allt från fiskar till om man har tur sköldpaddor. De tar också entréavgift men det är sååå vackert på hela den platsen, inklusive stranden 🙂 Nästan ett måste! Man hyr snorkelutrustning på plats.

  Vill också tipsa om att se en klassisk hula hula show som är såå mysig och går varje tisdag, torsdag och lördag kl 6.30-7.30 pm!! Gratis inträde och man sitter på gräset framför. Ligger här enligt hemsidan: http://www.waikikiimprovement.com/waikiki-calendar-of-events/kuhio-beach-hula-show
  Det var solnedgång när vi var där så det var väldigt instagramvänligt 😉

  Ni måste ju surfa också, perfekt för alla första gångare på Waikiki beach, ganska lugnt och stilla där. Men ni måste ha en instruktör 😉 Så värt det! Blev många tips nu men det finns ju Såå mycket att göra på Hawaii och framförallt Waikiki 🙂 kram!!

 9. Sara

  Lanikai pillbox hike! Om den fortfarande är öppen, de skulle renovera den men Lanikai/Kailua är jättegulligt så värt att åka dit ändå. Om ni inte planerat att gå till Polynesian Culture Center så skulle jag definitivt rekommendera det, dock en hel dag och rätt dyrt. Annars tycker jag ni borde gå på en annan luau! Haleiwa på norra sidan är en jättegullig liten stad, och finaste utsikten tycker jag är vid Halona blowhole. Snorkla i Hanauma bay och köpa souvenirer på swap meet vid Aloha stadium också!

 10. Elin

  Jag och min kompis var på Hawaii i vintras. På Waikki kan jag rekommendera att åka till Diamond Head och vandra upp på berget för att se soluppgången. Det gjorde vi och det var en så fin utsikt över hela waikki. Googla Diamond Head så kan du läsa mer om vad det är osv.

 11. Sofia

  Diamond head! Så fin utsikt men jobbig promenad haha. Sen Hanauma bay, snorkla där är superfint! Stängt en dag i veckan har jag för mig och man måste kolla på en video innan man går ner. Men så himla fint att snorkla och det fanns massor med sköldpaddor! Koko head kan man gå upp på, ligger bredvid Hanauma och består av trappor upp på ett berg. På norra sidan ligger Lanikai beach som är så sjukt fin! Går att ta bussen dit men en liten bit att gå. Shark’s cove på norra sidan även var så fint, går att dyka i grottor. Sen att gå på nån hike i djungeln var fantastiskt!!! Verkligen. Ananasplantagen mitt på ön var inte superkul så skulle inte åka dit. Vi surfade även och drack margaritas en hel del, fint nere vid stranden. Staden är superfin att gå runt i och finns ett shoppingcenter som heter ala moana center som också är fint. Hoppas ni får en fantastik vistelse där! Jag älskade Hawaii så mycket!!!

 12. Stina

  Vet inte vart det ligger på Oauhu men när jag var där under mitt utbytesår besökte vi ett annanasplantage (tror det var dole’s plantage). Heeelt fantastiskt gott och rolig upplevelse!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting