AllmäntUSA 2018

Grand Canyon


I onsdags var det dags för något som vi länge sett fram emot och något som jag drömt om redan innan vi planerade denna resa. Nämligen att se ökendalen Grand Canyon! Det fanns lite olika varianter på hur man kunde göra. Hade det varit svalare hade jag nog gärna promenerat men i över 40 graders värme så kändes inte det så aktuellt ute i öknen. Vi bestämde oss helt enkelt för att flyga helikopter istället! Vi googlade runt lite och bestämde oss till slut för att flyga med ett bolag som heter Papillon 🙂 Vi blev upphämtade på hotellet vid 10.30 och avsläppta där igen efter cirka fyra timmar.

Vi var sammanlagt sju personer i vår helikopter, inklusive piloten. Hon var verkligen så jäkla cool! <3


Jag och Mathilda innan det var dags för avfärd! Jag har åkt helikopter en gång tidigare och det var verkligen så kul. Det var typ 11 år sedan och har längtat sedan dess efter att få göra det igen.


Redan direkt när vi lyfte från marken så slogs jag av den mäktiga naturen. Fan vad coolt det var alltså.


Först åkte vi över The Hoover dam som ni ser ovanför!


Och sen in över själva Grand Canyon. Från vattnet upp till den platta ytan är det alltså cirka en och en halv kilometer. Det är ju HELT galet.


Det här var verkligen något utav det coolaste jag sett. Kommer definitivt vilja åka tillbaka för wow alltså, detta var något utöver det vanliga. Det var liksom som att jag knappt förstod vad jag kollade på för att det var så stort. Det kostade dryga 2000 kr per person och då var vi i luften cirka 90 minuter. Det var såååå värt pengarna kan jag lovar er!   

Kommentarer

 1. Anonym

  Det känns som att du klagar på väldigt mycket om USA. Till exempel folket. Du uttrycker dig otroligt fel som kallar en person psykopat för att amerikaner råkar vara otroligt mycket trevligare än oss svenskar som är otroligt dryga och egoistiska. Och dessutom tycker jag det är fel utav dig att använda de språket du gör och hur du talar om folket och landet när du har många följare som dessutom är yngre. En människa är inte en psykopat bara för att den är trevlig och intresserad av vart du kommer ifrån. Vad jag vet är amerikanerna väldigt intresserade av Skandinavien och alla har inte chansen till att besöka det. Då är det inte konstigt att dom är intresserade av att få veta lite mer. Amerikaner som frågat om dig och din livstil är antagligen bara otroligt trevliga i jämförelse med vissa svenskar, dom är inte psykopater och du borde tänka på hur du uttrycker dig och kanske inte hela tiden låta så viktig. Var istället glad att du fått besöka ett utav världens mest fantastiska och finaste land.

 2. Tilda

  Hej Andrea! Först och främst vill jag bara säga tack för en grym podd och blog. Så kul att få hänga med på er resa. Nu till min fråga. Jag ska resa iväg i Augusti i 3 veckor och kommer ha en resväska precis som dig. Tänkte fråga hur ni tänkt vid er packning? Hur mycket tog ni med er för 5 veckor? Jag ska vara borta i 3 veckor men hade varit till sådan stor hjälp att veta hur ni tänkt, vilket typ utav plagg funkar till det mesta, hur mycket tog ni med er, kändes det för mycket/lite? Tack på förhand, kram ❤

 3. Sara

  HEJ!

  Lyssnade på eran podd (which I love) och angående magarna;

  Jag tror att ni inte är vana vid bakteriefloran i USA och därför har ni hamnat ur balans. Detta är väldigt vanligt då alla delar av världen har olika bakteriefloror som är något kroppen vant sig vid och utvecklat generation till generation. Detta är väldigt vanligt med svenskar som åker till Egyptien t.ex. Alla blir magsjuka och detta pga. vi inte är motståndskraftiga mot den delen av världens bakterieflora.

  Det eller så har ni fått i er någon annan bakterie och det kan vara en idé att uppsöka vårdcentral när ni kommer hem för att ta lite prover.

  Men for now så behöver ni komma i balans igen då era magar är inflammerade och irriterade. Så försök att äta snäll mat som potatis, ris vit fisk, rostbröd. Ja klassisk magsjukemat, undvik bröd med mycket fibrer i och kryddstark mat i några dagar så ska det nog bli bättre.

  Kram och krya på magarna!

  /sjuksköterskestuenten

 4. Sofia

  Hej!
  Pratade inte ni om att göra massa saker på Hawaii typ hoppa fallskärm och bungy jump etc? Hur kommer det sig att ni inte gjort något sånt? Bara nyfiken 🙂 kram

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting