Allmänt

Hjälp mig! Hur hade ni tänkt?

Hej på er och godmorgon! Som många av er säkert vet så har man ju nu fått reda på vad man kom in och inte kom in på för utbildningar på universitetet. Jag hade sökt Journalistprogrammet på Stockholms Universitet samt Media och Kommunikationsvetenskap 2 (30 p). Sistnämnda är alltså en fortsättningskurs på det jag läste i våras och nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Jag är egentligen inte speciellt nöjd med min utbildning. Det var givande för min personliga utveckling men inte för min framtid, vad det känns som i alla fall. Ingenting under ett halvår lärde jag mig som jag känner att jag har eller komma ta nytta av i arbetslivet. Mathilda sökte också journalistprogrammet och vi tänkte att det kunde vara nice att gå tillsammans, skulle ju underlätta en hel del. MEN, jag visste att det skulle bli en väldigt stor utmaning för mig att komma in och ja, det gjorde jag inte. Jag är på reservlistan aaaaalldeeelles för långt bak för att det någonsin skulle vara aktuellt liksom.

Jag kom in på MKV2 och nu vet jag inte riktigt hur jag ska tänka. Hur hade ni tänkt? Att det alltid är bra att plugga? Eller att det ät total waste of time att plugga något som inte ger mig någonting och istället fokusera på jobb? Ni är alltid så kloka och det känns så bra att läsa era tankar och erfarenheter. Plz hjälp en gömma i nöd <3 <3 

Kommentarer

 1. Elina

  Jag läser ekonomi på Handelshögskolan och har ett år kvar av mina studier. Har verkligen inte tyckt att allt var roligt och speciellt inte grundkurserna. Dock har jag den senaste terminen läst fortsättningskurser vilket har varit såå mycket roligare!

  Om jag var du hade jag fortsatt plugga, känns det fortfarande inte rätt efter en kurs är det ju bara att hoppa av. Vad är det värsta som kan hända? 😁 Lycka till!!

 2. Anonym

  Jag skulle ha hoppat över plugg om det inte känns helt rätt. Det finns folk som verkligen verkligen vill ha platsen på den där utbildningen och att du ska ta den när du är tveksam är faktiskt inte rättvist

 3. E

  Jag kanske är fel person att uttala mig då jag har valt att flytta till Uppsala för att plugga och just nu känner att jag skulle kunna plugga nästan vad som helst för att bara få vara kvar i studentbubblan ett litet tag till haha!

  I Uppsala är MKV 1 rätt flummig och inte så himla givande. Mina vänner som pluggat MKV 2 säger dock att det är en mycket bättre och givande kurs. Det handlar väl också om att man skriver B-uppsats och får testa sina kunskaper i praktiken på ett annat sätt, och därav blir det mindre flummigt. Kan tänka mig att det är lika i Stockholm 🙂

  Men du har ju uppenbarligen mycket annat att göra också, och verkar tycka att det är himla roligt att jobba! Så passa på att jobba och när du väl känner dig lite trött på att jobba, att du står still i livet eller liknande då kan du börja fundera på plugget. Du kommer alltid kunna studera senare, finns ingen stress!

 4. Elin

  Har läst hela medie- och kommunikationsprogrammet och håller med om att mycket man lär sig där har man ingen praktisk användning av. Men! Den utbildningen har lett mig till det jobb jag har idag (inom marknadsföring) som jag stormtrivs med. Så även fast jag valde ”fel inriktning” hamnade jag ändå på rätt bana. Så mitt råd är – läs b-kursen! Den är tradig men som någon sa här i kommentarsfältet så är det mycket fokus på organisationskommunikation och genusvetenskap som är två bra ämnen att ha kunskap i när man vill jobba inom kommunikationsbranschen. Så kör!

  P.S! Har många vänner som sökt journalistprogrammet på SU och för många tog det ååår innan de kom in. Så häng inte läpp över det! Om du fortfarande vill läsa det programmet så sök igen, gång på gång. Till slut kanske en plats öppnar sig, eller så har andra dörrar öppnats. Allt gott!

 5. Natalija

  Men får väga för och nackdelar.
  Samtidigt som det du pluggar inte bidrar till bättre karriärmöjligheter gör nog en personlig utveckling det! Meeen om du inte tycker att det är roligt, borde du inte göra det 😊

 6. Malin

  Jag tycker att du ska fokusera på annat, speciellt om du känner att MKV inte är så givande för din framtid. Nu vet du hur man pluggar och kan använda de på en annan linje eller program som du faktiskt vill gå. Satsa på något som är mer värdefullt för dig just nu och tänk inte allt för mycket på framtiden!

 7. Hannah

  Hej!
  Det skadar ju aldrig att plugga, och eftersom du har ett ganska så flexibelt jobb så hade jag nog pluggat den kursen trots allt! Eftersom du inte måste utesluta antigen jobb eller kursen! Kan ju va värt eftersom de ändå bidrar till din personliga utveckling!! (Och sen får du ju 30 HP till och de är ju aldrig fel)
  Men gör vad som känns mest rätt!
  Kram!!

 8. Josefin

  Visst är det alltid värdefullt på något sätt att ha pluggat, men om du inte trivdes med det så tycker jag det är bättre att fokusera på annat som du tycker är mer givande. Du kan ju alltid fundera i ett halvår bara och söka in till de som startar i januari istället ☺️

 9. MKVare

  Hallå, jag läser hela programmet medier, kommunikation och Pr och ska börja på femte terminen av sex, ska alltså läsa kandidatkursen nu till hösten. Jag får väll vara ärlig och säga att mkv grund och fortsättning inte var de roligaste kurserna jag läste men samtidigt tror jag att du kommer ångra att du inte läste fortsättningskursen. Det är alltid bra att ha en universitetsutbildning som du säger. Du kan ju ställa dig frågan om du ångrar att du lästa mkv1? Iståfall om du gör det ska du ju självklart inte fortsätta men om du inte gör det tycker jag du ska läsa mkv2. Mkv2 fick vi (läser på annat universitet än dig) lära oss mycket om organisationer och även genusvetenskap som jag tror är nyttig oavsett vilket yrke man väljer att arbete med i framtiden! Så jag skulle rekomdera att fortsätta att läsa för det är inte bortkastad tid, det är ett halvår- ett år till av ditt liv, det är inte länge och kunskap är aldrig dåligt! kraam

 10. Caroline

  Jag hade pluggat kursen ändå. Dels är det aldrig bortkastad tid att plugga tänker jag, man kan aldrig få för mycket kunskap! Dessutom tror jag att det är ett jättebra komplement att ha läst klart båda Medie-kommunikationskurserna, det gynnar nog dig i framtiden. Men självklart får du känna efter själv och göra det som DU känner för!
  Kram

 11. MG

  Det är alltid bra att ha ett kvitto på ens kunskap. Framtida arbetsgivare vill gärna kunna se på pappret att du kan det du kan, vilket kan göras genom en utbildning.

 12. Anonym

  Jag skulle skita i utbildningen, satsa på jobb nu i höst och sen söka på nytt i vår. Det låter ju på dig som du faktiskt inte vill plugga denna kurs, gör det inte bara för att du känner att du ”måste”. Kram!

 13. Jessica

  Jag är reserv 40 på ekonom programmet i Göteborg. Är det någon som vet om jag forfarande har en chans att komma in? Brukar det vara 40 personer slutar första veckorna/tackar nej? Någon som vet? 🙃🙃🙃

 14. Kajsa

  Jag tycker du i så fall ska fokusera på jobbet, om du tyckte att skolan inte gav dig så mycket inför karriären så känns det kanske lite onödigt att läsa vidare. Trots att jag själv läst en B kurs, så är det MYCKET mer djupgående och skillnaden på en A och B kurs går knappt att jämföra med. Men om det är journalistprogrammet du vill gå, fokusera hellre på jobb eller plugga inför högskoleprovet eller läs upp dina betyg istället! Tycker det låter mycket klokare. Kramar <3

 15. Lovisa

  Tycker det känns som en ibland onödig ”press från samhället” att man måste plugga, speciellt om det inte är till något som intresserar en. Om du ändå inte kommer att ha någon använding av vad du lär dig i framtiden och inte heller tycker att det är speciellt roligt i stunden känns det ju på ett sätt mer rimligt att lägga tiden på annat – utveckla mer på jobbfronten, lägga ner tiden på något annat som kan ge dig personlig utveckling osv osv. Om du sen kommer på att du verkligen vill gå någon utbildning kan det vara värt att lägga ner en del timmarna du hade lagt ner på skola till att plugga till höstens Högskoleprov!
  Hur du än väljer kommer det nog bli jättebra! Du är grym och inspirerar mig varje dag <3

 16. Erica

  Jag hade läst MKV. En utbildning ser alltid bra ut på pappret och nej det kanske inte är det roligaste men fortsätt kämpa för att komma in på Journalistlinjen! När du väl är där inne så kanske du får användning av MVK och det du läst där. Det är alltid en bra grej 🙂

  Lycka till!

 17. Lovisa

  Åh vad tråkigt att du inte kom in! 🙁 Men utifrån min egen erfarenhet hade jag själv nog hellre jobbat faktiskt, men det beror nog på hur mycket du gillar skolan och sådär! Känns som att jag hade ”sparat” min energi som det tar att plugga (man är liksom ALDRIG ledig, finns ju alltid någonting man kan läsa/göra/öva in) till det att jag går något jag verkligen vill gå! Men är väl egentligen alltid bra med utbildning också, så om du känner att du har orken och viljan så är det nog jättebra att gå den där kursen också!!

 18. Anonym

  Du verkar inte så sugen på att plugga och det låter inte som att du tror du kommer ha nytta av den så varför plugga bara för att plugga? Du är duktigt på det du gör nu så kör på tills du vet vad du vill!

 19. Thea

  Hej Andreea! Jag tycker att du ska skita i det om du ser det som en onödig utbildning, men samtidigt verkar det ändå som att du ser det som något givande med tanke på att det har utvecklat dig som person, vilket i grund och botten känns som det viktiga eftersom att det därmed kanske kan leda dig till nya idéer och möjligheter om vad du kan göra i framtiden. Lite som du säger så sitter ju kunskap aldrig fel, snarare än att känna sig liksom understimulerad av att ha ett jobb. Ditt jobb kanske i sin tur inte är lika enformigt som andra kan vara, men jag tycker att du ska köra på och annars bara hoppa av! Och jag tycker inte att du ska ge upp på journalistutbildningen om du verkligen känner att det är något du vill- du kanske kan läsa upp, börja till våren eller läsa på distans eller liknande. Älskar dina vloggar och din blogg förresten, lycka till och kram!!

 20. Natta

  Jag hade ärligt talat skippat 30 hp kursen om det ändå är något du velar på och inte riktigt känner du kommer att få användning av! Då kan du hellre lägga ned din tid på saker du verkligen vill och tro mig (en som pluggat 4 års program…) jag vet hur drygt det är att läsa en kurs man inte riktigt kommer få någon användning för så jag tycker nej kör på något annat och känn ingen ångest över att man inte pluggar. Allas liv och mål är ju olika och det ska inte ses som något fel om man väljer studier eller inte 🙂

 21. Alicia

  Jag hade försökt att gå på känsla, om du inte känner att det är något du verkligen vill göra så tycker jag att du inte ska göra det. Du har så många andra alternativ som du har möjlighet att göra eftersom du har det jobbet du har, så varför göra något du inte känner 100% för. Det är inte mycket jag kan göra som jag vill göra just nu pga mitt jobb och om jag hade varit i din situation så hade jag sett till att göra allt som jag verkligen vill. Du skulle kunna praktisera på ett företag, resa, fokusera ännu mer på ditt jobb, starta upp youtube igen, jaga det du verkligen vill göra för det kommer du inte ångra. Gör det inte för att du känner att du måste, gör det för att du har viljan.

 22. Olivia

  Enligt erfarenhet ska man inte bara plugga för pluggandets skull, utan plugga för att det känns givande och roligt. Om jag var du skulle jag inte plugga någonting som jag inte tyckte kändes roligt utan istället fokusera på jobb. KRAM <3

 23. Kajsa Åberg

  Hej fina!
  Med tanke på din flexibla jobbsituation och där du befinner dig just nu i ditt liv där du känns nöjd med din tillvaro, nöjd med din bostadssituation och inte har några planer (vad vi vet) på att flytta eller liknande tycker jag nog att du ska plugga om du känner dig tillräckligt motiverad. Det är alltid bra att läsa ju och jag tycker att du ska passa på om tiden finns då du fortfarande har möjligheten till en stabil inkomst med ditt nuvarande jobb.
  Kram.

 24. hejehej

  tycker inte att du ska plugga endast för sakens skull, om det inte känns givande för din framtid tycker jag du ska satsa på något annat istället!!

 25. Elin

  Plugga INTE!! Nej det är inte alltid bra att plugga, speciellt inte om det är något som du inte vill? Tror nog du vet svaret själv, men nej plugga inte. Slösa inte bort en tid på något du tycker i tråkigt! Hur kommer du må om du hoppar på något som du känner är omotiverande? Om plugget ändå lockar, kolla vilka universitet som tar in sen antagning och se om det är något som lockar dig där istället! Det är inte hela världen och du är UNG!!
  Kram kram

 26. Isabella

  Hej! För många jobb krävs det att man har en examen. Vilket gör att det ibland krävs att man bara gått de åren för att kunna få jobb, då det inte är fokus på det man kan utan det man kan på papper.
  I din bransch är det nog tvärt om. Fokus på det du kan visa upp och inte det du har på papper.
  Hade inte pluggat mer just nu om jag var du. Har en kandidatexamen i ekonomi själv!

  Lyckatill! Kram

 27. Olivia

  Hej!

  Jag skulle inte fortsätta plugga. Pluggade ett år MKV och hade en praktikplats inom PR vid sidan av, inte en enda gång kunde jag använda mig av min utbildning. Nu ska jag plugga på Berghs ett år, som är mer kopplat till näringslivet, trots att jag fick jobb på min praktik. Studier är inte allt, dessutom har ju du massor av erfarenhet tack vare ditt yrke.

 28. Ellinor

  Jag pluggade ett helt kandidatprogram som jag tyckte var lite ”waist”. Men som många säger så är ju utbildning alltid bra och min linje var så pass bred att jag idag ändå jobbar med något jag älskar. För att du ska få eb förståelse så läste jag företagsekonomi och jag jobbar nu som Konsultchef inom IT. Så jag rekryterar och har personalansvar för konsulter inom IT. Inte jättelika, men tog mig ändå dit jag ville. Vart tror du att du ser dig själv inom en framtid? Vilken väg är din väg? Jag var missnöjd med min utbildning från första början men den har såklart gett mig mer än tråkiga kurser på ett papper. Det handlar väl mycket om vad man lär sig runt omkring och vilken nyttig erfarenhet det är inför arbetslivet. Jag tycker du ska dra gränsen om du inte tror att det kommer fortsätta utveckla dig eller bidra till din framtid. Svårt att säga såklart, men känn efter vad du tror!

 29. Märta

  Plugga INTE!!! Säger jag som precis tog studenten och är extremt skoltrött hehe.. förstår att du kanske har mer ork och lust till att plugga än mig just nu, men att plugg något som inte ens ger dig någonting??? Låter onödigt tycker jag när du redan skrivit tidigare att du tycker att pluggandet tog tid från annat jobb mm. Jag tycker helt klart att du ska ta en paus och sedan söka journalistik eller något annat nästa gång igen 😉 Förstår grejjen med att ”det alltid är bra att plugga”, men om det ändå inte ger dig någonting?! Nä, lev livet istället haha, det ska jag göra nu 😅🙋🏽‍♀️

 30. Madeleine

  Hej!

  Det är ju dumt att plugga en kurs som inte ger något. Du har ju ett fantastiskt jobb där du har en stabil inkomst. Absolut att studier kan vara givande för dig personligen men i grund och botten gör man det ju för de akademiska kunskaperna och får du ingen nytta av det så försök istället fokusera på jobb och utvecklas där på ett personligt plan. Ingen brådska, fundera ut vad du vill plugga och sök nästa termin annars bara. Tror det är svårt att prioritera och lyckas bra med studier man inte känner helhjärtat för! Hoppas det var till någon hjälp!

 31. Julia

  Jag tycker det är onödigt att du pluggar om du inte känner att det ger dig något! Då är bättre att fokusera på jobb det här året och söka in till någon utbildning nästa år istället! 🙂

 32. O

  Om du inte känner att du fått ut något av utbildningen skulle jag inte plugga bara för att. Jag läste också mkv i våras och vet precis vad du menar, kommer aldrig ha användning för något jag lärt mig och har noll procent lust att läsa fortsättningskursen. Dessutom, i den branschen du befinner dig i så är inte utbildning så viktigt verkar det som. Om jag vore dig skulle jag fortsätta jobba som du gjort, kanske skaffa något roligt och relevant extrajobb om tiden finns och du gillar att ha någonstans att gå och vill lära dig nya saker. Vänta med att plugga tills du hittat en utbildning som du faktiskt känner att du vill läsa! Vi är bara 22 (är också född 96) och det är absolut ingen brådska! Lycka till hur du än gör!

 33. Stephanie

  Jag tänker att det ändå är viktigt att en utbildning känns givande och intressant för att du ska lära dig saker som du kan ha nytta av i framtiden. Samtidigt som det alltid är bra att ha en utbildning på papperet, absolut, men det är så många som knappt har gått klart gymnasiet som lyckas hur bra som helst iallafall. Så om du känner att du skulle utvecklas och lära dig mer utav att satsa på det du jobbar med nu inom media, så skulle jag sätta upp mål där istället och jobba hårt för att nå dom. Känns inte kul att bara ”sitta av tid” för något som inte ger din personliga utveckling någonting, det är snarare att slösa sin tid som du istället kan lägga på att utvecklas i andra områden som känns värdefulla och intressanta för dig. Det är bara min åsikt, tycker du ska gå på din magkänsla, oavsett vad du väljer är jag övertygad på att det kommer lösa sig <3

 34. Evelina

  Hej Andrea! Jag förstår verkligen ditt problem och mina tankar är att det alltid är bra att plugga. Dels för att det kan vara givande men också för framtiden. Då tänker jag att om du skulle söka jobb eller liknande skulle de dels se dina erfarenheter men också att du haft drivet till att fortsätta. Det visar sig liksom inte bara i kunskaperna utan också lite i ditt engagemang och driv, förstår du hur jag menar? Känns lite oklart men jag hoppas du förstår. Jag hade fortsatt och om du känner att det verkligen suger, ja då hade jag skitit i det haha….

  Du rockar Andrea, glöm inte det! KRAM

 35. Anonym

  Var inte för orolig att inte komma in trots en lång kölista. Min moster sökte till undersköterska och fick plats 61. Hon kom in och fick börja 3-4 dagar efter de andra.

 36. Sofie

  Jag hade väntat med plugget och istället fokuserat på jobbet. Plugga kan du alltid göra senare och det känns oftast bäst när man är helt hundra på att man vill det. Passa på att jobba med det du gör nu och fokusera helhjärtat på det 🙂

 37. Madeline

  Jag har precis tagit studenten och jag och alla runt mig säger att plugga inte först du vet vad du vill, för det är onödigt att lägga ner energi på ngt man ändå inte känner någon vinning utav. Så hade jag varit du hade jag inte pluggat MKV2, utan kanske pluggat till HP i höst, skrivit helvetes bra på det och sökt journalistik till våren eller nästa höst!

 38. Frida

  Skulle säga att om det är ett område du skulle vilja jobba inom så kör på och plugga. Jag har en kandidat i ekonomi med inriktning marknadsföring och kände precis som du, att utbildningen verkligen inte var så givande. Men nu efteråt är det fantastiskt att ha pluggat det, jag har ett svinroligt jobb inom PR och även om ekonomi kanske inte är ”rätt” utbildning för att jobba med det så var det ett krav att ha en kandidatexamen för att söka jobbet.

  Tycker inte man ska plugga för att plugga bara, men tror det är viktigt att komma ihåg att det du gör i skolan mest är teoretiskt och det är efter skolan du får göra det roliga – dvs jobba med saker du är intresserad av. Jag var nära på att hoppa av sååå många gånger för jag kände att jag bara slösade tid, men nu jobbar jag inom ett område jag älskar och är SÅ NÖJD.

 39. Caroline

  Om du känner att ditt jobb inte blir allt för lidande av plugget tycker jag absolut att du ska köra! Kunskap är makt och kunskap är något ingen kan ta ifrån dig. Jag har också pluggat kurser som jag inte riktigt tyckte gav något men nu i efterhand är jag glad att jag gjorde det för man vet aldrig när man får nytta av det.
  Vad är det som gjorde att du inte kom in på journalistprogrammet? Du kanske kan läsa upp lite ämnen istället och söka programmet nästa år om det är något du verkligen vill?

 40. Malin

  Har du läst igenom vad MKV2 har för delkurser och vad de handlar om? Känns det fortfarande inte rätt så tycker jag du ska följa din magkänsla. Att plugga för pluggandets skull känns inte helt nödvändigt. Istället skulle du kunna lägga den tiden på tex någon webbkurs i videoredigering, skrivande eller marknadsföring. Finns ju supermycket material där ute!

 41. Amanda

  Strunta i det om du inte känner att det ger dig något. Du kan ju hellre söka enstaka kurser på typ 7,5 hp så känns det inte lika slöseri med tid om kursen skulle visa sig vara dålig. Jag själv läser ett program som innefattar företagsekonomi och HR. Superintressant. Kan verkligen rekommendera att läsa kurser inom ledarskap och arbetsrätt. Man lär sig supermycket både om ämnet och hur man är själv som ledare:-)

 42. Anonym

  Jag skulle plugga ändå, de första kurserna är ju ofta mer generella så fortsättningskurserna kan ju vara mer aktuella för dig.

 43. Sanna

  Med tanke på din inställning till kursen tror jag inte att det är en bra idé att gå den nu i höst. Utan motivation brukar det bara bli ett stress- och ångestmoment, speciellt eftersom du redan har fullt upp med ditt jobb. Kanske är en bra idé att plugga till högskoleprovet istället, hoppas på bra resultat och söka journalistprogrammet igen till våren? 🙂 Hoppas ni har det grymt i NYC, kram!

 44. Linda

  Jag skulle behållt båda platserna (har ungefär samma situation som dig fast i Kalmar) för att sen se senare om du kommer in eller ej. Om du inte gör så börja plugga och om det känns som waste of time så hoppa av. Finns ju inget värra än att ångra sig i efterhand.
  Kram

 45. Anonym

  Hej! Kanske plugga en kurs på Berghs? Det finns ”Kurser” där som endast är en gång i veckan men som är väldigt bra och lärorika, och verkligen mer up to date med PR osv. Att plugga bara för att plugga är nog inte det bästa för motivationen!

 46. Michelle

  Hej!
  Jag tycker inte du ska studera den kursen om du inte känner att du verkligen vill. För då blir som sagt plugget lite halvdant, och du skulle egentligen kunna lägga din tid på annat. Jag tycker du ska fokusera på ditt jobb och fortsätta leta efter vad du ev. vill plugga i framtiden. Och när du hittar det, då ska du satsa på det. Plugget blir så mycket roligare när man verkligen vill lära sig det. Så upplever jag det iaf, att nu när jag läser något jag verkligen älskar, så ser jag typ fram emot att börja skolan snart igen.

  Jag tycker själv att du är en stor inspiration och är väldigt duktig på det du gör, och jag tycker du ska satsa på detta 😀

  PUSS & KRAM, SKUMBANAN!

 47. Evelyn

  Hade det varit jag så skulle jag fortsätta att plugga en termin till på kursen. Jag är själv i samma sits som dig, kom inte in på något jävla program jag sökte till utan kom in på en kurs istället..Men jag tänker såhär; Ifall det som du säger är en bra kurs för din personliga utveckling ta chansen och fortsätt plugga. Du kommer som sagt inte in på journalistprogrammet så varför spendera ett halvår på att ”sucka” över detta när du istället kan plugga vidare och faktiskt kan ta nytta av vad den kursen har att erbjuda. Sen så får man inte glömma att universitet inte enbart är till för att plugga, hela studentlivet (inte för att stockholm har det bästa men men) och alla vänner och minnen man skapar är ju värsta bonuset. Man blir ju så mycket mer social på just den fronten om du hajar? <3 BTW sökte faktiskt också till journalistprogrammet i su men den vart struken 😛

 48. Emelie

  Jag tycker aldrig man ska göra saker för sakens skull!! Det kommer inte vara roligt eller gå bra om man pluggar något man inte vill utan kommer resultera i ångest deluxe (är erfaren detta som pluggade ekonomi 1 år utan att vilja egentligen bara för att testa på)! Och du har ju redan provat, så tycker du ska fokusera på det du brinner för (jobbet) och köra stenhårt med det för det är du GRYM på, och det kommer du komma mycket längre på eftersom du brinner för det, både personligen, karriärs och måendemässigt! Du är bäst, kram

 49. Sofie

  Hej!
  Jag tycker att du tar ett uppehåll från studierna och senare söker in något som du tror ger dig något, du har testat första delen på den inom det området och inte gillade/ var nöjd, varför fortsätta då? Jag hade iallafall satsat på jobbet och sökt något tills nästa termin om fortfarande vill fortsätta plugga.
  Kram

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting