Allmänt

Mina planer i höst!

Två bilder på mig påväg till skolan i vintras. Herregud det ser ju jättemysigt ut med vantar, halsduk och hela köret. Kan inte fatta att jag blivit en sån som uppskattar alla årstiderna haha.. 

Ja hörni. Hösten är inte här än men planerna för hösten börjar nu klarna. För er som inte kommer ihåg det så skrev jag ett inlägg för ett par veckor sedan om ett dilemma jag hade. Jag bad er om hjälp gällande om jag ska fortsätta läsa media och kommunikation (trots att jag varit besviken på utbildningen) eller om jag ska skita i plugget. Många av er gav mig samma råd som jag hade givit en kompis; varför ska du plugga någonting du redan nu känner att du inte trivs med samt inte känner att du kommer få ut någonting av? Så nu har jag bestämt mig för att INTE fortsätta plugga MKV. Det känns på ett sätt lite tråkigt då jag ändå trivdes med att plugga så som jag gjorde men som sagt, utbildningen i sig var jag inte nöjd med.

Hösten för mig kommer alltså ”enbart” bestå av jobb med mina sociala medier vilket jag är astaggad på. Känner verkligen att jag vill leverera så mycket bättre och mer än vad jag gjorde under våren. Det har varit svårt för mig att inte vara besviken på mig själv men försöker påminna mig själv om att jag faktiskt pluggat samtidigt också vilket tog mer tid och kraft än vad jag trodde. Senare i höst tror jag att jag kommer söka någon distanskurs till nästa år, skulle nog passa mig perfekt. Börjar för första gången bli lite sugen på att resa längre, kanske flytta utomlands några månader och då skulle ju distanskurs passa perfekt. Inte utan Gustav dock så vi får se hur han känner haha 🙂

Hur ser era höstplaner ut? Ska ni jobba? Nytt jobb? Samma jobb? Plugga? Resa? Tycker det är intressant och inspirerande att höra vad andra har för sig så dela gärna med er 🙂 

Kommentarer

 1. Freja

  Jag tog studenten nu i juni och i september flyttar jag till Milano i 5 månader för att gå en italienskakurs! Lära mig italienska är något jag velat göra ett bra tag nu så det känns jättekul att det äntligen blir av!

 2. Anonym

  Ska börja plugga till statsvetare på MDH! Ett tips är ju att du kan söka kurser som du är säker på att du kommer trivas med. Tänker eftersom du nästan driver ett företag så kan det vara roligt att läsa kurser som affärsekonomi eller ledarskap och organisation. Du kommer ALLTID ha nytta till kurser som dessa oavsett om du senare väljer att påbörja eller jobba med annat.

 3. Karin

  Hej Andrea!
  Jag har en fråga om förhållanden och kärlek. Hur tänkte du då du gick in i en relation med Gustav i och med att du precis hade gått ur en annan? Det är nämligen så att jag har blivit absolut blixtförälskad i en kille och jag tror han känner samma. Han gjorde slut med sitt ex för ca 2 veckor sen. Skulle vara intressant att höra dina tankar om detta då du har varit i samma situation som han är i nu. Kram<33

 4. Nathali

  Jag ska plugga klart min sista termin på lärarutbildningen, vilket känns lite nervöst att sen i januari kan jag titulera mig som LÄRARE! Känns strongt av mig att ha klarat en universitetsutbildning redan och snart även om det kommer innebära mycket jobb för mig under hösten!

 5. Tilde

  Går atm på gymnasiet och ska börja 2:an, men detta läsår ska jag på utbytes år i Kenya. Ska gå på svenska skolan i Nairobi!

 6. Emma

  Jobbar som sjuksköterska på akuten, tog examen för 1 år sedan och trivs så himla bra. Att gå hem varje dag från jobbet och känna att man gjort något gott för andra människor ger bara det i sig ett leende på läpparna. Variationen är också det bästa med yrket, man vet aldrig vad man väntar sig när man går till jobbet. I övrigt ska jag resa till Thailand i vinter och i januari eventuellt plugga vidare till ambulanssjuksköterska eller barnmorska.

 7. Joanna

  Kan du inte skriva vad er Usa resa kosta på ett ungefär?? Tror många är nyfikna som vill göra liknande resa

 8. Amanda

  Hej!! Berätta gärna varför du varit besviken på media och kommunikations programmet, funderar själv på att plugga det så vore intressant att höra vad som gjorde att det inte levde upp till dina förväntningar. Kram kram!!

 9. Conny

  Bra av dig att kunna njuta av den årstiden som är oavsett vilken. Jag tror det är bra för hälsan att i ett större perspektiv att kunna känna tillfredsställelse så mycket det går.

 10. Malin

  Tog min examen nu i juni, så har jobbat 5 veckor som sjuksköterska och stormtrivs! Jag är så lycklig att jag tog beslutet att börja plugga för nu i slutändan har all möda varit värd. Trots tung belastning på vården så går jag alltid hem med ett leende på läpparna. Jag och min pojkvän ska även (äntligen!!) bli sambos i höst, vi ska bara hitta det rätta boendet först. Tror det kommer bli en bra höst 🙂

  O bra beslut att inte fortsätta studierna om det inte känts bra, jag är garanterad om att ditt jobb kommer gå kalas med! Följt dig länge o tror att vad du än tar dig an så kommer det gå vägen, även om vägarna kan vara krokiga eller raka. Kram! 🙂

 11. Michi

  Rekommenderar verkligen att testa studera på distans. Jag upplever att alla kurser jag läst på distans har varit mycket bättre planerade, relevanta och framförallt roliga. I alla fall på universiteten jag studerat på så känns det som att ”vanliga” kurser består av random föreläsare som pratar om det de vill prata om och kanske inte vad som är relevant egentligen.

 12. Ida

  Jag är en 21 årig skåning som nu flyttar upp till huvudstaden för att plugga till polis på södertörns högskola. Så mycket blandade känslor, ska bli fantastiskt roligt och har längtat länge efter att plugga till polis och nu känner jag mig äntligen redo. Men är också lite skrämd över att flytta ifrån alla mina vänner och familj för något så stort! Hoppas att det blir bra och att jag ska trivas 🙂

 13. Sofie

  Jag jobbar som sjuksköterska på akuten. Ska förhoppningsvis gå lite interna utbildningar mot vintern.. så känner att jobbet är tillfredställande. Ska även till Bali två veckor med en tjejkompis.
  Känns som jobbet och sång flyter på men privatlivet är rätt dött…. ska dejta mer, bli bättre på att hitta på saker i vardagen. Och träna 2-3 gånger i veckan. Känns som en nystart! Roligare än nyår på något sätt.

 14. Maria

  Jag ska börja studera till gymnasielärare! Ett jobb som jag drömt om länge, ska bli underbart kul och utmanade att få inspirera ungdomar till att tänka nytt, växa i sig själva och kanske till och med lära sig att uppskatta och tycka om skolan – för skolan, det är faktiskt en fantastisk institution som ska kan och bör vara underbar och rolig. Det är vad jag vill få mina elever att känna i framtiden! Ska bli kul att hänga med dig i dina kanaler ytterligare en höst, här hängt med sedan tidigt 2013 tror jag… Tiden går!

 15. Linn

  skönt att du har bestämt hur du ska göra i höst,önskar dig all lycka!

  Jag själv ska jobba med lite allt möjligt med människor och lite smått med sociala medier också 🙂

 16. Lovisa

  Börjar sista året på gymnasiet! Kommer också fortsätta jobba på max på sidan av. Till nästa sommar flyttar jag förhoppningsvis till USA som au pair så mycket fokus kommer ligga på det också.

 17. Malin

  Hej Andrea! Måste bara berätta en rolig sak. Minns att när jag läste din blogg för några år sedan så umgicks du med Stella (tror jag hon heter?), och jag tror att du nån gång nämde att hon läste naturvetenskapligt basår för att kunna plugga till läkare trots att hon inte gått natur. Det här fastnade hos mig, och är en av anledningarna till att jag tog tag i min dröm att bli läkare. Jag har läst naturvetenskapligt basår och ska till hösten börja läsa till läkare (!!). Är så glad! Ville bara inflika denna lilla roliga historia. 😀 Kram från en trogen läsare och lyssnare! <3

 18. Lovisa

  Jag och min sambo lämnar Härjedalen för att flytta ner till Sigtuna och jag fortsätter att plugga (på distans) till gymnasie-/högstadielärare samtidigt som jag jobbar som högstadielärare ☺️

 19. Vanessa

  Hej! Jag ska flytta till USA om en månad och jag undrar hur ni gjorde med era mobiler. Vilken operatör hade ni? Tecknade ni något abonnemang eller kunde en bara köpa för endast en månad?

  Med vänlig hälsning

 20. Maria

  Vlogga med i höst!!! Kanske tom en vloggmånad i November, precis innan jul? Älskar din youtube kanal, så himla mysigt att följa dig i din vardag så hoppas du tar tag i den 🙂

 21. Anonym

  Lycka till! Jag har precis tagit min examen som förskollärare så börjar på ett helt nytt jobb och kapitel av mitt liv om någon vecka, känns väldigt nervöst men roligt!

 22. E

  Jag ska börja mitt andra år på uni i slutet av september, är hur taggad som helst. Har också fått ett nytt jobb jag trivs på väldigt bra som jag förhoppningsvis ska fortsätta på även när plugget börjar. Tror det blir bättre så än förra året då jag ”bara” pluggade heltid, för blir lätt lat då.. behöver många grejer samtidigt så jag håller tempot. Ska också försöka ta mig upp en nivå på gymmet och fokusera på att lyfta tyngre. Annars ba spara en massa pengar och eventuellt hinna med en (helst två hehehe) resa med! Vill att hösten blir intensiv och produktiv helt enkelt.

 23. Mackan

  Jag ska börja gymnasiet nu i augusti! Vill testa mina vingar och gå utanför min ”comfort-zone” så jag har sökt och kommit in på ett gymnasium i Göteborg vilket innebär helt nya människor för mig då de flesta där jag bor väljer gymnasiet som finns här. Det blir ca. 40 minuters pendling (enkel väg) men känns ändå som rätt beslut och jag är både taggad och nervös! 🙂

 24. Elina

  Tycker det är smart att inte plugga om du inte känner att det ger något! Jag har precis kommit in på textilingenjör och är så taggad! 😀
  Måste bara säga också att jag hade på mig en röd off-shoulder topp från en av dina kollektioner med NA-KD och fick så mycket komplimanger för den! 🙂

 25. Charlotte

  Jag är mitt uppe i min psykologiutbildning. Har ett år kvar till en kandidatexamen och har därefter planer på att läsa ytterligare 2 år så att jag får en master i psykologi. Till hösten skall jag faktiskt, som du skrev, läsa på distans och då blir det rättspsykologi och juridisk översiktskurs. Sedan kommer jag att arbeta på med bloggen vid sidan av 🙂 Låter för övrigt som att du har gjort ett klokt val angående att inte plugga i höst! Du har hela livet på dig! <3

 26. Anna

  Jag ska börja plugga till sjuksköterska 🙂 och så ska jag försöka skaffa ett extrajobb att ha på sidan 🙂

 27. Matilda

  Jag måste säga att jag tycker du gjorde helt rätt i ditt val! Plugga ska man endast göra om man tycker det är roligt och lärorikt. Jag ska åka på utbytesår till USA, vilket jag är galet taggad på. Följ gärna min resa på min blogg, Nouw.com/matildaa

 28. Kattis

  Hej!
  Jag hade tänkt börja plugga i höst men efter att jag vart hemma ungefär 2 veckor efter min backpackresa så insåg jag att jag ville resa mer. Så ska jobba nu i höst och sen resa efter julen igen!

 29. Ellen Ericson

  Det låter smart tycker jag!! Man ska inte hoppa på något som inte känns 100. <3 Mina höstplaner är faktiskt att börja plugga, jag ska studera fotografering på Kulturama och det känns så jäkla bra! 🙂 En känsla jag aldrig riktigt känt av tidigare, att känna drömmen om att jobba som fotograf på fingertopparna. Det känns underbart bra. Kram

 30. Olivia

  Jag är 96a och läser mitt sista år på lärarutbildningen i Göteborg och är supernöjd med min utbildning, så planerar någon att läsa till lärare kan jag VARMT rekomendera Göteborgs Universitet! Jag läser inriktningen förskoleklass – åk. 3 och har redan nu ett år innan jag är examinerad fått mitt typ drömjobberbjudande, som jag kommer signa till hösten! Så dy känns sjukt härligt att jag har ett bra jobb när jag är klar! Såå taggad!
  Kram!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting