AllmäntRecept

Recept: Saftiga kanelbullar

Förra veckan bakade ju jag och Gustav i all hast egna kanelbullar. Detta gjorde vi för första gången på egen hand utan föräldrar och jag tror inte jag bakat bullar på fleeera flera flera år. Något som är riktigt sjukt är att jag hade en period när jag var typ 12-14 då jag inte gillade hemgjorda bullar.. Det hade nog dock mer att göra med att jag var anti allt som gick att ha en åsikt kring haha. Nej men hemgjorda kanelbullar måste ju vara något utav det godaste som finns och det här receptet vi jobbade fram.. Wow hörni!! SINNES. Gustav ringde sin farmor och bad om hennes bästa tips och det hon sa var: snåla INTE på smöret om ni vill ha saftiga bullar.

Ingredienser (cirka tre plåtar)

Degen:
200 g rumsvarmt smör
5 dl ljummen mjölk, 37 grader
50 g  färsk jäst
1,5 dl vit baksirap
½ tsk salt
2 tsk stötta kardemummakärnor
14 dl vetemjöl special

Fyllningen:
200 g smör
3 msk kanel
1 msk vaniljsocker
4 msk socker

Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en kastrull med mjölken. Värm upp mjölken och låt jästen lösas upp, mjölken ska dock inte bli mycket varmare än 37 grader. Bara precis så jästen kan lösas upp.
2. Häll ner allt i en bunke. Häll därefter i det rumstempererade smöret, sirapen, saltet och kardemumman.
3. Mät upp mjölet i ett litermått och häll försiktigt i, i flera omgångar och rör om med degvisp eller matberedare.
4. Rör om/arbeta degen cirka 10 minuter. Lägg sedan en bakhandduk över bunken och låt jäsa i 1,5 timme.
5. Dela degen i fyra delar. Kavla sedan ut varje del.
6. Fyllningen: Smält smöret en aning, inte så det blir helt rinnigt men ändå rinnigt. Blanda sen i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll ut fyllningen och fördela jämt över den kavlade degen.
7. Rulla ihop den kavlade degen. Försök rulla så tätt som möjligt! Skär sedan bullar av rullen.
8. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30-45 minuter.
9. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Pensla bullarna med ägg och häll på lite strösocker.
11. Grädda bullarna mitt i ugnen. 8 minuter var perfekt för våra bullar, då var dom nästan lite degiga längst in i mitten och riktigt saftiga inuti!

NJUUUUUT. Ärligt ni måste göra dessa, galet goda. Alla vi bjudit hittills har verkligen älskat dom och just påpekat hur saftiga dom varit!

Kommentarer

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting