AllmäntResor

Vi ska till Kreta!

Den 6e September ska jag och Gustav åka till Kreta tillsammans, sååå kul! Amsterdam var vår första semester tillsammans och det känns ju galet roligt att vi får till vår andra bara en månad senare. Jag ska dit för att göra ett samarbete men kommer ha massor med tid att bara njuta och ha vanlig semester tillsammans med Gustav. Vi kommer bo i Hersonissos vilket är en ort jag aldrig tidigare besökt när jag varit på Kreta, jag har alltid landat i Chania och bott någonstans i närheten. Eller okej ”alltid”, jag har varit där tre gånger i mitt liv. Om någon av er varit där i närheten tidigare så skulle jag uppskatta om ni ville dela med er av lite tips på restauranger man kan besöka och utflykter att åka på. Både jag och Gustav är sugna på att hitta på saker!

 


Bild på mig från senast jag var på Kreta, Augusti 2016 med Mathilda!


Den fina strandpromenaden i Chania!

Jag på den magiska stranden Balos!

Kommentarer

 1. Ella

  Kom hem från Hersonissos för några dagar sedan pch hade en superbra resa! Var där med en kompis och vi gjorde två utflykter varav en var till ön Chrissi island pch det rekommenderar jag starkt! Vi bokade med vårt hotell med buss i ca 2 timmar följt av ca 1 timmas båtresa och sen var man där till 15.00 ungefär. Andra var till vattenparken men rekommenderar inte like mycket. Vi var även ute på New York club (efter 00.00 drar det igång) och sen vidare till e karioke bar och biobio som det hette! Tror verkligen ni kommer få det bra där!! Nåt som vi inte var beredda på var att det inte var några svenskar där ALLS, mest nederländare. Men det är ju inget som påverkar hur bra man har det.

 2. Anna

  Hej! Lyssnade på erat senaste avsnitt och tycker att det är kul att ni pratade om politik. Jag la märke till att ni pratade mycket om skatter och att ni exempelvis pratade om att ni inte vill tänka själviskt och rösta på partier som förespråkar lägre skatter, ex moderaterna. Jag tänkte bara lägga till, vilket ni säkert vet men som många nog inte tänker på, att det finns några frågor som hamnat i skymundan till fördel för pratet om skatter osv. Exempelvis EU-frågan är otroligt viktig för mig bland annat på grund av miljöaspekten och fredsaspekten i Europa. SD och vänsterpartiet vill lämna EU och MP är negativt inställda till EU och det tycker jag är viktigt att lyfta då det finns en liten risk att vi skulle hamna i samma läge som Storbritannien. Jag själv tycker att det är otroligt viktigt med miljön och röstar för övrigt på centern som jag tror är det bästa alternativet för miljön, samhället och framtiden där fokus ligger på hela Sverige, bland annat landsbygden och inte endast storstäderna och urbaniseringen vilket hade varit så dåligt för Sverige och den mark vi behöver använda rätt och ta vara på! Kram

 3. Julia Zetterberg

  Åh vad härligt! Jag jobbar just nu på Kreta, ca 1,5 h den Hersonissos i en stad som heter Ierapetra. Som de andra i kommentarerna redan nämnt skulle jag säga att Agios Nicolaus är en helt fantastisk stad. Där finns det lite shopping, supermysigt tavernor och möjlighet till att bada. Där kan du ta så himla vackra outfitbilder, haha. Ett annat måste är helt klart Chrissi Island. MAGISK ö, googla bilder för att se det där turkosa vattnet och vita sanden. För att ta er dit åker ni först till Ierapetra med buss eller hyrbil, sedan köper man biljetter nere vid hamnen. Annars är Heraklion en härlig stad med massvis av restauranger och shopping. Vill ni testa på att vandra kan ni åka till richtis ravinen där man får testa på att vandra, tills ni når richtis Beach och får bada lite. Några små tips, hoppas ni får det underbart där! 😄

 4. Emma

  Hej Andrea!

  Lyssnade på er valpodd och tänkte tipsa om denna artikel: https://timbro.se/app/uploads/2018/08/effektiv-klimatpolitik.pdf (den är ca 30 sidor men finns sammanfattningar på varje ”miljöområde” så man behöver inte läsa hela). Du pratade ju mycket om att miljö är en viktig fråga för dig och här jämför de alla riksdagspartiers ställning till frågorna och ger dem ”poäng” i hur de ställer sig till effektiva miljösatsningar. I slutet av uppsatsen rankas även partierna och får poäng beroende på hur deras miljöpolitik ser ut. Den har också blivit faktagranskad så den ska vara faktabaserad, alltså inte för att ge något parti fördel som inte har det.

  Hoppas den kan vara till nytta! Den hjälpte iallafall mig en del 🙂 Kram!

 5. Olivia

  Hej! Jag skulle verkligen, verkliiigen tipsa om att bara hyra en bil och ut och åka i bergen, stanna och köpa olivolja och honung längs vägen och sen dricka juicer på tavernor! Det är sååå hinmla fint!
  El afonissi är superfint också 🙂

 6. Kami

  Jag och min bästavän var där 2015, väldigt liten ´´stad´´. Den BÄSTA klubben heter Palm Beach Club, de andra klubbarna i området har ingen chans så slösa inte er tid. Om ni vill ha ´´dagsfest´´ skulle jag rekommendera Star Beach Water Park, finns dock en hel del barn där.

 7. Emma Svebilius

  Snälla tänk på miljön! Det är inte alls bra att flyga så här mycket. Förstår att ditt arbete gör att du måste flyga mycket men då behöver man ju inte flyga privat varje månad till på det. Räcker det inte med att flyga till USA i år? Det hjälper inte att man äter vegansk mat för att kompensera för hur mycket man flyger. En vegan i luften är nämligen värre än en köttätare på marken. Vill inte hata på dig nu men tänk på vårt jordklot, vi är en halv grad i från gränsen och vi måste verkligen börja se över våra levnadsvanor. Länkar en artikel som är värd att läsa.
  https://svenska.yle.fi/artikel/2018/06/10/nej-du-kan-inte-forsvara-ditt-flygande-med-att-du-ater-mindre-kott

 8. Bea

  Rekommenderar resuarengen The Alchemist, som ligger en bit upp på berget. Sååååååå gott, och prisvärt! Vi testade typ topp 3 restaurangerna på TripAdvisor när vi var där, och alla var jättebra! Annars är det väldigt mycket turistiga restauranger där.

 9. Fanny

  Jag var på Kreta för några veckor sedan tillsammans med min kompis och hennes kille. Rekommenderar STARKT att åka på utflykt till Samariá Gorge. Det är en 16 km lång ravin att vandra ned genom, superfin miljö! Det går dessutom att dricka vattnet direkt från bäckarna, helt fantastiskt! Och sen kommer man ned till en liten by med kristallklart vatten där jag åt en magnifik omelett och badade topless. Men om ni gör det, kom verkligen ihåg att stretcha vaderna efteråt!!

  Kram

 10. Elise

  (Skriver en till kommentar eftersom den andra blev så lång)

  Om ni ska bo på hotellet som är på bilderna så är det samma hotell som jag och min kille bodde på (Cook’s Club) så kan det vara bra att veta att det är mer av ett festhotell om ni inte redan visste det, vi var inte beredda på att det skulle vara sååå hög musik som det var från hyfsat tidigt på morgonen till väldigt sent på natten som det var när vi var där iallafall. Sedan var inte frukosten något att hurra över heller enligt oss, det var inte en frukostbuffé, utan man beställer bakom disk på olika ställen i restaurang delen beroende på vad man vill ha. Allting ingår inte heller i frukosten man betalar för, kan vara bra att veta att till exempel kaffe och andra varma drycker är sånt man måste betala extra för. Samma gäller mer typisk hotellfrukost såsom pannkakor, våfflor, omelett osv. Lunchen och middagen på hotellet var inte heller särskilt bra, väldigt få och smaklösa rätter, så vi gick ner mot havet för att äta lunch och middag, där maten var mycket bättre oavsett vart vi gick. Själva rummen var väldigt fräscha och vi fick städning varje dag (vi bad om det varje dag med sån där lapp man hänger på dörren). Vi lagade lunch på rummet i köket som fanns vissa dagar och då fick man tallrikar osv diskat när städ kom. Poolområdet vid hotellet gillade vi också, så over all var rummet och poolen det som var bäst på hotellet enligt oss och maten var inget vidare. Hoppas jag inte skrämde er allt för mycket nu haha, men jag hade iallafall uppskattat att veta detta då vi fick lite av en chock när vi insåg det.

 11. Hilma Törnqvist

  Åå vad kul! Var reseledare på Kreta ifjol och en av mina absoluta favoritstränder blev Voulisma beach som även kallas golden beach! Såå turkost vatten där och ligger typ en timme ifrån Hersonissos! På vägen dit passerar man en liten stad som heter Agios Nikolaos som är super mysig och fin! Kan verkligen rekommendera att gå upp på det lilla berget som är bakom sjön i staden, där uppe är det såå fin utsikt över Agios Nikolaos! Ha en trevlig resa!

 12. Elise

  Åh så kul! Jag var i Hersonissos med min kille i juli den här sommaren. Det absolut bästa på den resan var utflykten vi gjorde till Chrissi Island, en ö som är maldiverna liknande med helt sjukt turkost vatten och kritvit sand. Det finns även en liten restaurang på ena sidan av ön + en bar på andra sidan där de säljer drinkar ur ananaser som var så häftiga haha! Båtarna dit går dock bara några bestämda tider under dagen, så man är på ön i totalt 3h vilket är lite synd. Men vi tyckte det var värt det ändå för att miljön var så häftig. Kolla på bilder instagram så ser ni hur det ser ut, väääldigt fint! Vi bokade resan via bolaget vi bokade resan med (vi reste med Ving) men man kan boka på plats på olika ställen också. Angående restauranger så tyckte vi att dom bästa var de som fanns nere vid havet längs strandpromenaden. Hoppas ni får en mysig resa!

 13. Elvira

  Jag kan rekommendera en guidad tur ut till spinalonga! Jag & min familj var där för två år sen och det var riktigt intressant att se och höra om, plus att båten stannade till vid en strand så vi kunde bada i oerhört fint vatten!

  Till spinalonga skickade man alla som hade spetälska från 1903-1957, för att de inte skulle smitta någon annan! Familjer splittrades och folk led verkligen den sista tiden innan de tillslut dog. Intressant med lite historia och en häftig ö!

×

Andrea Hedenstedt

Andrea Hedenstedt är en svensk influencer och inspiratör. Hon når hundratusentals unga kvinnor via sina kanaler varje vecka. Förutom bloggen är hon aktiv på Youtube, Instagram och även podden "Mathilda och Andrea". Andrea släppte sin första egna klädkollektion tillsammans med märket Na-kd i oktober 2017.

Powered by Cure - Influencer hosting